ANCHETĂ AJPIS VASLUI:  "Două persoane cu handicap au încasat ilegal indemnizaţii de peste 40.000 de lei"

Alexandra Cismaru
Miscellanea / 21 martie 2017

 "Două persoane cu handicap au încasat ilegal indemnizaţii de peste 40.000 de lei"

Două persoane cu handicap din comuna vasluiană Dumeşti, unde Agenţia Judeţeană de Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) a făcut o amplă anchetă în urma unor sesizări privind modul de încadrare în grad de handicap a unor localnici, au fost descoperite că au încasat ilegal indemnizaţii de însoţitor de peste 40.000 de lei.

AJPIS Vaslui a descoperit în comuna Dumeşti două persoane care au încasat ilegal de la primărie suma de 40.317 lei constând în indemnizaţie de însoţitor pentru persoane cu handicap. Ilegalităţile au fost constatate de către inspectorii AJPIS în timpul amplelor controale desfăşurate în ultima săptămână atât la Primăria Dumeşti şi la o parte din cele 133 de persoane cu handicap din comună, cât şi la comisiile de evaluare a persoanelor cu handicap, copii şi adulţi.

Astfel, una din cele două persoane a încasat necuvenit, timp de peste trei ani, suma de 29.000 de lei, după ce a primit indemnizaţie "în dublu", atât de la primărie, cât şi de la Direcţia pentru Protecţia Copilului.

În cel de-al doilea caz, prejudiciul se ridică la 11.000 de lei şi reprezintă o diferenţă de bani pe care persoana în cauză a primit-o după ce i s-a schimbat încadrarea în grad de handicap, de la grav la accentuat. În mod normal, beneficiarul de ajutor pentru persoane cu handicap trebuia să comunice la primărie modificarea intervenită.

Sorin Prepeliţă, directorul AJPIS Vaslui a declarat, azi, pentru News.ro: "Plăţile efectuate necuvenit către cei doi beneficiari au fost identificate în urma confruntării bazelor de date ale Primăriei Dumeşti şi Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui. În consecinţă, am dispus către primărie recuperarea debitului total de 40.317 lei, urmând ca, până la finalul lunii mai, să ne fie comunicate modalităţile de recuperare a sumelor încasate fără temei legal".

Tot în urma controlului defăşurat la Dumeşti, AJPIS a dispus şi reanalizarea încadrărilor în grad de handicap pentru trei copii, printr-un consult suplimentar făcut de către un alt medic specialist.

De asemenea, s-a propus şi evaluarea la domiciliu a şapte beneficiari adulţi care au primit certificate de handicap înainte de anul 2.000.

Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Vaslui a început, în 13 martie, o anchetă în comuna Dumeşti, în urma apariţiei unor reclamaţii cu privire la încasarea ilegală de ajutoare pentru handicap de către unii beneficiari ai acestora care nu ar avea problemele de sănătate pentru care primesc bani de la stat.

Unii dintre localnicii i-au acuzat pe o parte dintre consătenii lor că ar încasa ilegal indemnizaţie de handicap, în condiţiile în care nu ar suferi în realitate de boala cu care figurează în documente. Unul dintre exemplele date este cel al unui tânăr care, deşi ar avea probleme grave cu vederea, urmează cursurile unei şcoli de şoferi. Acest caz a fost infirmat de AJPIS Vaslui în urma controlului efectuat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb