Anchetă penală deschisă după imaginile cu îmbulzeala de la aeroportul din Cluj

M.A.
Companii / 9 aprilie 2020

Sursă foto: Facebook/Gabriel Mihai Oniga

Sursă foto: Facebook/Gabriel Mihai Oniga

Actualizare - Premierul Ludovic Orban i-a cerut, joi, în cadrul şedinţei de Guvern, ministrului transporturilor Lucian Bode să folosească toate pârghiile pentru a-l trage la răspundere pe directorul aeroportului Cluj. Orban a spus că a solicitat şi prefectului demararea procedurilor pentru tragerea la răspundere a managerului. Premierul a spus că au mai existat până acum două tentative de schimbare a acestui manager, însă au fost oprite de instanţă. Reamintim că în plină pandemie de coronavirus, aproape 2.000 de oameni s-au înghesuit joi în parcarea Aeroportului Cluj pentru a pleca cu curse charter spre Germania, la muncă în agricultură.

Orban spune că este inadmisibil faptul că managerul nu a informat prefectura şi comitetul judeţean de urgenţă asupra faptului că au fost aduşi peste 1.500 de oameni în parcarea aeroportului. Astfel, dacă ar fi fost informat, comitetul judeţean de urgenţă ar fi dispus prezenţa jandarmilor care ar fi luat măsuri de distanţare. Orban a mai spus că astfel de curse vor trebui notificate din timp, iar firmele de recrutare să respecte toate condiţiile din ordonanţele militare.

Ministrul Lucian Bode i-a răspuns premierului că va fi introdusă o prevedere într-o ordonanţă militară, astfel încât instituţiile statului să aibă control asupra acestor zboruri.

---

Inspectoratul General al Poliţiei Române (IPGR) a anunţat, joi, deschiderea unui dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, după apariţia în spaţiul public a imaginilor de la Aeroportul Internaţional "Avram Iancu" din Cluj. Circa 2000 de oameni se înghesuiau, la prânz, în parcarea din faţa aeroportului din Cluj, şi se pregătesc să plece în Germania la munci agricole sezoniere.

Directorul Aeroportului Cluj, David Ciceo, a declarat la Digi24 că oamenii au fost aduşi de dimineaţă cu mai multe autocare şi lăsaţi în parcarea din faţa aeroportului, care ar fi administrată de Consiliul Judeţean, nu de aeroport.

Firma de pază ar fi fost depăşită de situaţie, dar comitetul pentru situaţii de urgenţă s-ar fi întrunit pentru a lua măsuri de dispersare a mulţimii. Din imagini rezultă că oamenii nu respectă nici o regulă de distanţare socială şi puţini poartă măşti de protecţie.

Muncitorii sezonieri ar fi urmat să plece în jurul prânzului cu 13 chartere de pe Aeroportul din Cluj către Germania, transmite G4media.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. valeu, pleaca diasporezii inapoi! boss, iti pleaca votantii!! ai fost si matale la aeroport sa le urezi corona usoara?

    Pleacă în LUME nevirusată

    Nu managerul aeroportului este de vina ci cei care, pentru a scăpa de povara amarastenilor ii lasă sa-si ia lumea'n cap acum in perioadă de restriște și jale.

    Cum se numeste infracțiunea prin care expui acesti cetățeni la infectare sigură?

    Se autosesizeaza organele cu atributiuni in domeniu? 

    Nu managerul aeroportului este de vina ci cei care, pentru a scăpa de povara amarastenilor ii lasă sa-si ia lumea'n cap acum in perioadă de restriște și jale.

    Cum se numeste infracțiunea prin care expui acesti cetățeni la infectare sigură?

    Se autosesizeaza organele cu atributiuni in domeniu? 

    Cum va explicați faptul că Germania, cea atât de riguroasă lasa granitele deschise pentru "emigrantii" in agricultura?

    1. Nu are cine sa munceasca in acest domeniu.Nemtii sunt boieri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb