ANCOM actualizează o serie de reglementări din sfera serviciului universal poştal

A.C.
Companii / 1 septembrie 2017

ANCOM actualizează o serie de reglementări din sfera serviciului universal poştal

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) supune astăzi consultării publice trei proiecte de decizie, toate urmărind actualizarea legislaţiei secundare privind furnizarea serviciilor din sfera serviciului universal poştal, în concordanţă cu evoluţia cadrului legislativ primar din acest domeniu, potrivit unui comunicat de presă.

În comunicat se menţionează: "Cele trei proiecte au în vedere reglementarea condiţiilor şi a procedurii de desemnare a furnizorilor de serviciu universal, actualizarea drepturilor şi obligaţiilor aferente calităţii de furnizor de serviciu universal, precum şi optimizarea procesului de evaluare a modului în care furnizorul de serviciu universal respectă obiectivele de calitate stabilite în sarcina sa. Modificările propuse de Autoritate transpun în legislaţia secundară prevederile Ordonanţei Guvernului nr. 27/2016 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 13/2013 privind serviciile poştale, ultimele prevederi ale acestui act normativ intrând în vigoare la data de 1 ianuarie 2017".

Conform sursei, pe fondul modificării în legislaţia primară a mecanismului de compensare a costului net aferent furnizării serviciilor din sfera serviciului universal, ANCOM va stabili existenţa şi cuantumul acestui cost, pe care îl va comunica Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI), urmând ca mecanismul de compensare a costului net, precum şi sursele de finanţare să fie stabilite prin hotărâre a Guvernului, la iniţiativa MCSI.

În comunicat se precizează: "În conformitate cu dispoziţiile Deciziei preşedintelui ANCOM privind desemnarea Companiei Naţionale Poşta Română (CNPR) ca furnizor de serviciu universal poştal, acestuia îi reveneau o serie de obligaţii, inclusiv cu privire la furnizarea serviciilor care au ca obiect volume mari de trimiteri poştale. În contextul în care, prin intermediul prevederilor legislaţiei primare, au fost definite o serie de trimiteri poştale în număr mare, acestea fiind totodată eliminate din sfera obligaţiilor aferente serviciilor din sfera serviciului universal, ANCOM propune implicit, prin consultarea publică lansată astăzi, revizuirea dispoziţiilor corespunzătoare din decizia de desemnare".

Potrivit sursei citate, având în vedere modificarea, la nivelul legislaţiei primare, a categoriilor de trimiteri care fac obiectul cerinţelor de calitate pe care furnizorul de serviciu universal trebuie să le respecte, ANCOM consideră necesară şi actualizarea prevederilor legislaţiei secundare referitoare la condiţiile şi procedura de evaluare a gradului de îndeplinire a cerinţelor minime de calitate, astfel încât acestea să vizeze exclusiv trimiterile de corespondenţă interne din cea mai rapidă categorie standard din sfera serviciului universal.

Proiectele de decizie supuse consultării publice propun o serie de modificări ale prevederilor cuprinse în două decizii emise anterior de Autoritate, mai exact Decizia nr. 541/2013 privind condiţiile şi procedura de desemnare a furnizorilor de serviciu universal în domeniul serviciilor poştale şi, corelat, Decizia nr. 1158/2013 privind desemnarea Companiei Naţionale Poşta Română S.A. ca furnizor de serviciu universal în domeniul serviciilor poştale, urmând să abroge, în plus, Decizia nr. 583/2014 privind stabilirea condiţiilor şi procedurii de evaluare a respectării de către Compania Naţională Poşta Română S.A. a obiectivelor de calitate impuse prin Decizia preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii nr. 1158/2013.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb