ANCPI organizează Conferinţa Plenară PCC

P.A.
Comunicate de presă / 6 iunie 2019

ANCPI organizează Conferinţa Plenară PCC

Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI), instituţie aflată în coordonarea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP), organizează, în calitate de preşedinte al Comitetului Permanent pentru Cadastru în Uniunea Europeană (PCC), în perioada 6-7 iunie 2019, Conferinţa şi Întâlnirea Plenară a PCC, anunţă un comunicat de presă remis Redacţiei noastre.

Prezent la deschiderea evenimentului, viceprim-ministrul Vasile-Daniel Suciu, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice, a subliniat: "Dezvoltarea unui sistem naţional de înregistrare a terenurilor aduce beneficii multiple în primul rând de natură economică, dar şi socială, scopul final fiind creşterea nivelului de trai al cetăţenilor. În ultimii ani, am făcut eforturi pentru a accelera realizarea cadastrului general la nivelul întregii ţări, conştienţi fiind că acest efort contribuie la creşterea economică şi la prosperitatea comunităţilor locale. Guvernul va susţine în continuare acest proces, contribuind, astfel, la priorităţile din Strategia Europa 2020 pentru o creştere inteligentă, durabilă şi favorabilă incluziunii."

La dezbateri participă peste 50 de specialişti în cadastru din 23 de state ale Uniunii Europene, temele de discuţie fiind axate, în principal, pe: impactul economic al cadastrului în societate, cele mai recente realizări în domeniul cadastrului, exemple de bune practici şi dentificarea unor soluţii pentru a obţine o mai bună coordonare între diferitele sisteme de cadastru europene şi utilizatorii acestora, se anunţă în comunicat.

Radu - Codruţ Ştefănescu, preşedinte - director general al ANCPI şi preşedinte al Comitetului Permanent al Cadastrului în Uniunea Europeană, a punctat: "În România, influenţa cadastrului asupra economiei a devenit tot mai vizibilă începând cu anul 2015, când ANCPI a lansat Programul naţional de cadastru şi carte funciară 2015 - 2023 (PNCCF). Astfel, realizarea cadastrului general condiţionează, practic, creşterea economică. Este un fapt demonstrat în ultimii ani, când numărul proprietăţilor înregistrate în evidenţele de cadastru şi carte funciară a crescut considerabil, determinând, totodată, crearea unei baze reale de impozitare a imobilelor şi, implicit, majorarea bugetelor locale, accelerarea pieţei imobiliare, dezvoltarea infrastructurii de orice fel şi facilitarea accesării fondurilor europene. Sunt doar câteva dintre beneficiile PNCCF, care arată cât se poate de clar care este impactul economic al cadastrului pentru societate".

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb