ANDREEA NEGRU, PREŞEDINTE ADAA: "Un nou model de educaţie civică centrat pe dezvoltare sustenabilă şi schimbări climatice este necesar în şcoli"

Companii / 4 aprilie 2022

"Un nou model de educaţie civică centrat pe dezvoltare sustenabilă şi schimbări climatice este necesar în şcoli"

"România se va confrunta cu numeroase provocări în sectorul energetic în următorii zece ani, dar încă suntem în momentul în care ne putem pregăti. Va depinde de noi să ne asumăm angajamentele necesare pentru o tranziţie energetică de succes. Ne revine tuturor - întreprinderi şi indivizi - sarcina de a ne juca rolul în abordarea provocărilor care ameninţă viitorul planetei noastre şi calitatea vieţii oamenilor din întreaga lume", a declarat Preşedintele Asociatiei pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Autohton- ADAA, Andreea NEGRU. Domnia sa crede că strategia globală ne va ajuta să facem diferenţa, precum şi să mobilizam date şi tehnologie în sprijinul atingerii acestor obiective. "În acest sens, cred că trebuie să luam modelul Italiei şi să introducem studiului schimbărilor climatice în scoli, astfel încât o oră pe săptămâna să fie alocată pentru studiul sustenabilităţii şi chestiunilor legate de schimbările climatice. Cred ca educaţia civică, materie predată în prezent în şcoli, poate fi regândită drept un nou model centrat pe dezvoltarea sustenabilă şi schimbare climatică. Astfel, fiecare generaţie va putea să conştientizeze importanţa celor 17 obiective de dezvoltare sustenabilă ONU, inclusiv cele legate de felul în care indivizii pot trăi într-un mod mai sustenabil, cum pot combate poluarea şi cum pot aborda problema sărăciei şi a injustişiei sociale", a concluzionat presedintele ADAA.

"Tranziţia către o economie durabilă şi neutră din punct de vedere climatic trebuie să aibă loc în mod echitabil, fără a lăsa pe nimeni în urmă. Unele tari care depind în mare măsură de industriile extractive şi de producţia de energie asociată, precum şi de industriile cu emisii ridicate de dioxid de carbon, vor trebui să îşi restructureze şi/sau să îşi diversifice economia, să menţină coeziunea socială şi să îi formeze sau să îi reconvertească profesional pe lucrătorii afectaţi şi pe tineri, astfel încât aceştia să fie pregătiţi pentru viitoarele locuri de muncă", se menţionează într-o analiză efectuată de Asociaţia pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Autohton, ADAA. Lucrătorii disponibilizaţi vor avea nevoie de sprijin, formare şi recalificare pe parcursul tranziţiei.

Preşedintele ADAA, Andreea Negru, a declarat: "Mediul de afaceri ar trebui să-şi ajusteze modelele de afaceri pe măsură ce condiţiile se schimbă şi apar oportunităţi: să integreze factorii legaţi de climă în procesele de luare a deciziilor pentru strategie, finanţare şi planificare a capitalului. Instituţiile financiare, în special, au un rol esenţial de jucat în sprijinirea realocării la scară largă a capitalului, chiar dacă îşi gestionează propriile riscuri şi oportunităţi" . Domnia sa este de părere că, Guvernul şi instituţiile de stat ar putea folosi instrumentele politice, de reglementare şi fiscale pentru a stabili stimulente, a sprijini părţile interesate vulnerabile şi a încuraja acţiunea colectivă. "Ritmul şi amploarea tranziţiei înseamnă că multe dintre instituţiile actuale ar trebui reînnoite şi, de asemenea, create altele noi pentru a disemina cele mai bune practici, a stabili standarde şi mecanisme de urmărire, a conduce la desfăşurarea capitalului la scară larga, a gestiona impacturile inegale şi a sprijini coordonarea ulterioară a eforturi", încheie Andreea NEGRU.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Nu exista ipocrizie mai mare decat discutia asta searbada cu "incalzirea globala" bagata cu forta copiilor in scoli. Daca e ceva de facut in acest domeniu, nu se va face prin indoctrinarea copiilor ci guvernele si bancile centrale trebuie sa scoata banul si sa se apuce de treaba. Cetatenii sunt suficient de saraci ca sa nu-si poata permite nimic, deci discutia este absolut sterila in scoli.

    Pariintii ar trebui sa se opuna oricarei forme de indoctrinare a copiilor in scoli: nimic vaccinism, nimic LGBT, nimic incalzire globala.. toate astea tin de propagnada si de interesul elitelor de a calari planeta.  

    Inca un presedinte. Sunt sustinute de alte asociatii, Dedeman,Biofarm,Vancart si Alro.

    zboara pasarica, zboara...bursa, romgaz, adaa, bla bla bla bla hai pa

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb