ANDREI IORGULESCU, AFM: Doar 40 de instalatori de panouri fotovoltaice s-au înscris în programul pentru prosumatori

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 19 februarie 2019

Doar 40 de instalatori de panouri fotovoltaice s-au înscris în programul pentru prosumatori

Doar 40 de instalatori de panouri fotovoltaice s-au înscris, până acum, în programul pentru prosumatori, adică cei care produc şi consumă energie în acelaşi timp, iar termenul de înscriere de 1 martie ar putea fi prelungit, a declarat, ieri, Andrei Iorgulescu, director în cadrul Autorităţii Fondului de Mediu (AFM).

Domnia sa a spus, citat de Agerpres: "În martie-aprilie va exista şi debutul pentru prosumatorii persoane fizice. Vom publica o listă cu instalatorii validaţi. Persoanele fizice se vor putea înscrie la instalatori, va exista şi o aplicaţie informatică. Datele se vor trans-mite în timp real prin aplicaţia informatică şi le vom valida cât mai repede, apoi va exista un termen de 90 de zile în care persoanele fizice vor putea obţine autorizaţia tehnică de racordare, apoi 8 luni în care persoanele fizice trebuie să realizeze investiţiile, inclusiv să obţină certificatul de racordare, care marchează, practic, finalizarea proiectului".

Conform oficialului AFM, principalele probleme sunt legate de obţinerea documentelor, iar autorizaţia de construcţie ar putea să nu fie necesară, dacă soluţia tehnică prevede acest lucru.

Sursa citată a mai spus: "Am încercat în discuţiile noastre cu Ministerul Dezvoltării să evităm autorizaţia de construire. Aşa cum există o derogare pentru panourile solare care produc energie termică, am încercat să introducem acelaşi lucru şi pentru cele fotovoltaice, însă nu am reuşit. Pe de altă parte, din discuţii a rezultat că necesitatea de a avea o autorizaţie de construire depinde de cel care face proiectul tehnic, care trebuie să evalueze tehnic impactul asupra imobilului şi apoi se va putea da o derogare".

Instalatorii prezenţi, ieri, la evenimentul de profil au subliniat că nu exis-tă în ghid niciun termen de decontare a cererilor de plată şi că, probabil, acesta este motivul pentru care s-au înscris atât de puţini. Referitor la acest aspect, Andrei Iorgulescu a arătat că cererile de decontare vor fi plătite în două-trei săptămâni şi că îşi asumă această afirmaţie, chiar dacă nu este precizat explicit în ghid.

În urmă cu o săptămână, AFM a anunţat că sesiunea de înscriere a instalatorilor de sisteme de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică se va derula în perioada 25 ianuarie - 1 martie 2019.

Pentru a beneficia de finanţare în cadrul Programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum şi livrării surplusului în reţeaua naţională, persoana fizică trebuie să respecte criteriile de eligibilitate a solicitantului, criteriile de eligibilitate a proiectului şi cerinţele tehnice ale componentelor sistemului de panouri fotovoltaice.

De asemenea, solicitanţii trebuie să prezinte documentele necesare pentru înscriere aşa cum se regăsesc în Ghidul de finanţare disponibil pe site-ul AFM, la secţiunea aferentă programului.

Scopul Programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice îl reprezintă creşterea eficienţei energetice, îmbunătăţirea calităţii aerului şi reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, prin utilizarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică necesară consumului propriu şi livrarea surplusului în sistemul energetic naţional.

Opinia Cititorului ( 105 )

  1. Am citit regulamentul si i mi asum prevederile sale

    Caut un instalator autorizat pentru zona dambovita indeplinesc toate conditiile multumesc 0722861869

    Buna ziua! 

    Caut un instalator autorizat pentru programul AFM de montare panouri fotovoltaice pe zona Braila. 

    Sunt pregatit cu toate documentele specificate in ghid. 

    O zi buna! 

    1. firma uniel serv ....sediu pe centura brailei langa gradina zoo

      0723506865 SC stoner com srl

    Caut firma sau instalator autorizat AFM pentru instalarea unui sistem de panouri fotovoltaice in apropiere de Deta , jud. Timis. Tel. 0728074397.

    Caut firma ( instalator autorizatAFM ) pentru programul panouri fotovoltaice in COSTINESTI , JUD. CONSTANTA

    1. Caut firma /instalator avizat afm pt programul panouri fotovoltaice ,, casa verde "2019 zona bacau -neamt

      Si a-ți găsit? Întreb asta pentru ca ma interesează si pe mine. In zona Bacău.

      SI EU CAUT PENTRU PIATRA NEAMT SI NU STIU UNDE POT GASI. NR MAU DE TELEFON : 0741012745.

    Cautinst.agreat intocmire si intalare panori fotovoltaice zona Constanta.

    Multumesc ! 

    Buna ziua,

    Ma intereseaza si pe mine un instalator autorizat pe zona Galati

    Multumesc 

    1. uniel serv srl - braila

      0723506865 SC STONER COM SRL

    Caut firma agreata AFM pentru instalare panouri foto-voltaice zona galati .

    1. 0723506865 SC STONER COM SRL

    Are cineva un nr tel, adresa, etc. pentru un instalator autorizat AFM panouri voltaice in Constanta ?

    Multumesc 

    Nu stiu daca AFM a comunicat lista celor autorizati. 

    Rog ofertare pentru accesare program AFM panouri fotovoltaice zona „sud jud. Prahova”, pentru o putere de 3 kw monofazat 230V AC, și alta pentru 4 kw Trifazat 400v AC. Montarea se poate face și pe acoperiș și pe sol. Rog variante cât mai puțin costisitoare.

    Caut firma sau instalator autorizat AFM pentru instalarea unui sistem de panouri fotovoltaice in loc.Corabia,jud.OLT -tel.0765 320 738

    După ce se va publica de către AFM lista instalatorilor validati aș dori să fiu contacta-tâ la nr. de tel. 0752121549 pentru instalare panouri fotovoltaice în zona Bistrița (comuna Braniștea)

    Mulțumesc. 

    Caut instalator montat panouri fotovoltaice prin program casa verde,locuiesc in zona Iasi...tel 0773919705...sint in regula cu acte...mai am 2 vecini care vor și ei montare panouri fotovoltaice prin casa verde...locuiesc sat valea adînca com miroslava Iasi...

    1. Buna ziua! Ati gasit un instalator aprobat de AFM? Tot in zona Miroslava locuiesc si eu..

      si eu caut istalator montat panouri fotovoltaice prin program casa verde, locuesc in valea ursului iasi telefon 0232236872 va rog sunati dupa lasarea seri

    Caut firma pt Montaj panouri fotovoltaice program finantare zona iasi

    Caut instalator autorizat ,s-au firma agreata de AFM , pt.programul panouri fotovoltaice '"casa verde "" 2019, zona P.Neamt .Pregatiti din toate pumctele de vedere.(inca doua familii) mobil : 0742541275. Va doresc o zi buna.

    Buna ziua!

    Rog ofertare pentru accesare program AFM panouri fotovoltaice zona Militari bucuresti, pentru o putere de 3 kw . Montarea se poate face pe acoperiș. Rog variante cât mai puțin costisitoare. 

    Doresc să folosesc, pentru iluminarea locuinței, sistemul de panouri fotovoltaice, programul Casa Verde, 2019 și de aceea caut instalator autorizat . Am toate documentele necesare. Locuinta este in județul Neamt.

    1. caut firma autorizata de AFM pentru instalarea de panuri fotovoltaice . sunt din ORADEA jud Bihor

      telefon 0770 411 077 

    Caut firmă autorizată afm pentru montaj panouri fotovoltaice în Caraș-Severin 0744154024.Mulțumesc.

    CAUT INSTALATOR AUTORIZAT PT.INSTALAREA PANOUURI FOTOVOLTAICE

    LOC ALBA IULA

    1. 0754456241

    Caut instalator autorizat pt montarea panourilor fotovoltaice , prin AFM in zona Maramuresul Istoric

    La Ialomita pe cine avem instalator in domeniul acesta?

    Sant din galati si doresc sa intru in acest program , unde va vi publicata lista cu instalatori autorizati pentru implementarea acestor panouri fotovoltaice. Va multumesc tel . 0745605764

    1. 0723506865 SC STONER COM SRL

    caut instalator panouri fotovoltaice in bacau

    Caut instalator autorizat în arges. 0741965150

    Caut instalator autorizat pentru zona Prahova pt instalarea de panouri fotovoltaice.Pentru programul AFM.TEL 0766763168.

    Caut instalator autorizat de AFM pentru montaj panouri fotovoltaice in Pascani, jud. Iasi.

    Doresc un sisitem ( kit ) mult mai mare de 3 kw. Actualmente sunt racordat pe circuit trifazic ( 3 x 400 ), am o suprafata la sol de 110 mp - aprox 220 mp utili - mentionez ca nu folosesc decat curent electric pentru incalzire, gatit, apa calda, iluminat etc. Astept cu interes oferte, prin proiectul de finantare plus diferenta!

    Va multumesc! 

    caut instalaor panouri fotovoltaice zona giurgiu tel.0725664349

    1. Caut firma instalatie panouri fotovoltarice prin programu 2019 guvernu rominiei

    Sistem modular, trifazat, cu puterea totala de 25kWp, instalat pe sol. Dobarlau, judetul Covasna.

    Telefon 0723026850 

    caut instalator panouri fotovoltaice in jud.bacau,mai precis mun.Moineşti,tel.0740230995;i ndeplinesc toate conditiile, multumesc

    Caut un instalator autorizat pentru programul AFM de montare panouri fotovoltaice pe zona Bucovinei!

    Caut instalator autorizat de către ANFM pentru instalarea unui sistem Fotovoltaic de 3-4 Kw.Mulțumesc!!!!

    Caut firma sau instalator autorizat AFM pentru instalarea unui sistem de panouri fotovoltaice in neamt sau in apropiere 0745011248

    va multumesc 

    1. Caut firma sau instalator autorizat AFM pentru instalarea unui sistem de panouri in apropiere de Cluj ( Petrestii de jos). 0742836166.

    Caut instalator pentru Focsani. Am dosarul pregătit. Mulțumesc

    1. Caut instalator autorizat sa monteze panouri fotovoltaice _ programul Casa verde ,in zona Tulcea.

      Caut instalatori validati panouri fotovoltaice pentru 2019 teleorman casa verde

      Caut instalatori validati panouri fotovoltaice pentru programul casa verde 2019 teleorman 0766533850

      0723506865 SC STONER COM SRL

      0723506865 SC STONER COM SRL

      0723506865 SC STONER COM SRL

    Firma agreata AFM pentru instalare panouri fotovolaice

    (mesaj trimis de Petcu Valeriu în data de 30.03.2019, 09:33) 

    Caut firma sau instalator autorizat AFM pentru instalarea unui sistem de panouri fotovoltaice in Jud. Arges  

    Firma agreata AFM pentru instalare panouri fotovolaice

    (mesaj trimis de Petcu Valeriu în data de 30.03.2019, 09:33)  

    Caut firma sau instalator autorizat AFM pentru instalarea unui sistem de panouri fotovoltaice in Jud. Arges; com. Bogati - inf. suplimentare la tel. 0744 538 199 

    Caut firma panouri foto-voltaice validată AFM pentru zona Brasov. 0745345786.

    Caut instalator autorizat pentru zona Prahova-Filipesti, pt instalarea de panouri fotovoltaice in programul AFM. . telefon 0771624787 sau 0314011037

    Caut instalator autorizat programul casa verde zona Arges, 0745049129

    Caut firma sau instalator autorizat AFM pentru instalarea unui sistem de panouri fotovoltaice in apropiere de COVASNA, jud. COVASNA. Tel. 0741110386

    Bună ziua,caut un instalator autorizat sau firmă pentru panouri fotovoltaice pentru zona Piata Neamț. Va multumesc anticipat.

    Caut firma sau instalator autorizat AFM pentru instalarea unui sistem de panouri fotovoltaice in apropiere de Cimpeni jud Alba , jTel. 0720302279

    Caut instalator panouri fotovoltaice agreat de AFM, montare panouri fotovoltaice jud Sibiu

    Caut instalator aurorizat pe zona Caras-Severin. Am toate documentele necesare inscrierii.

    0731760826 

    Caut instalator autorizat pentru panouri fotovoltaice pentru TIMISOARA.

    ROg contact 0770836132 Mihaela 

    caut instalator pt panouri fotovoltaice

    1. caut instalator autorizat pt. panouri fotovoltaice pe craiova dolj

    Caut inst.agreat intocmire si intalare panori fotovoltaice zona Constanta.

    Multumesc !  

    Va rog sa clarificati, unde gasesc lista instalatorilor agreeati de AFM si cand apare ?,aceasta pentru a ma inscrie.Despre aceasta actiune cu panouri fatovoltaice ,numai de bine.

    De asemenea caut un instalator autorizat pentru zona Dolj, indeplinesc toate conditiile multumesc 0770768479

    Va multumesc 

    Caut firma instalatori panouri autorizata in zona IASI-kit complet 3 KW . Dosar complet.

    Caut firma instalatori panouri autorizata in zona IASI-kit complet 3 KW . Dosar complet.

    Caut firma sau instalator autorizat AFM pentru instalarea unui sistem de panouri fotovoltaice in orasul Bragadiru (Prelungirea Ghencea), Ilfov. telef 0723.167.149

    Caut instalator autorizat AFM instalare panouri fotovoltaice pentru o locatie in Ploiesti-Prahova si alta in zona Cheia-Prahova.TEL: 0785.219.205.

    Caut un instalator pentru programul AFM de montare panouri fotovoltaice jud cluj zona huedinului va multumesc

    caut instalator AUTORIZAT ( AGREAT ) de Autorităţii Fondului de Mediu (AFM)- din CONSTANTA pentru manouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică necesară consumului propriu şi livrarea surplusului în sistemul energetic naţional.

    Caut instalator autorizat AFM instalare panouri fotovoltaice pentru o locatie in Campina-Prahova .TEL: 0726 407 808

    caut instalator pt panouri fatovoltaice zonz sibiu

    Buna ziua!

    Caut un instalator autorizat pentru programul AFM de montare panouri fotovoltaice in Galati 

    Sunt pregatit cu toate documentele specificate in ghid.  

    O zi buna! 

    Unde este publicata lista cu instalatorii autorizati pentru montarea panourilor fotovoltaice,deoarece am urmarit pe internet si nu am gasit decat comunicatul ca perioada de inscrierea in program se face prin instalatorii autarizati incepand de pe 10.04.2019 pana pe 10 .07.2019. Dar lista nu este nicaieri,sau nu stim noi unde sa o gasim.

    Bună dimineața caut pe zona piatra neamt instalator ,îndeplinesc toate conditiile pentru montarea panourilor foto voltaice.

    Doresc sa iau legătură cu instalator autorizat pt. Panouri fotovoltaice prin programul Casa Verde, în Curtea de Argeș. ..tel.0766652546

    Caut firma panouri fotovoltaice validată AFM pentru zona Brasov.0753770068

    Caut instalator autorizat ,s-au firma agreata de AFM , pt.programul panouri fotovoltaice '"casa verde "" 2019. Tel 0722 998 880

    Buna ziua!

    Caut un instalator autorizat pentru programul AFM de montare panouri fotovoltaice pe zona Timis.

    0742258486 

    Caut instalator autorizat de AFM , pentru programul panouri fotovoltaice '"casa verde "" 2019.

    Sunt din judetul Hunedoara.

    0745377385 

    1. Caut firmă validată pentru programul Casa Verde cu panouri fotovoltaice, știe cineva? Rog sa fiu anunțat 0752914458

      Recomand,SC IDNA POWER SRL DIN FOCSANI VRANCEA...Cei mai onesti .

    Caut instalator pentru fotovoltaice pe zona judetului Olt

    Caut un instalator panouri fotovoltaice pentru județul Gorj.

    1. Caut instalator Prahova Breaza . Tel. 0728080553

    Caut firma montare panouri fotovoltaic acreditata AFM in Barlad Jud. Vaslui

    Buna ziua!

    Caut un instalator autorizat pentru programul AFM de montare panouri fotovoltaice pe zona Brasov. 

    Sunt pregatit cu toate documentele specificate in ghid.  

    00447909584187

    O zi buna!  

    Bună ziua sunt din zimnicea -Teleorman și mă interesează un contact cu o firmă înscrisă în programul Guvernamental Panourii Fotovltaice ,vă solicit ajutorul în a găsi o firă din zona București sau din alte zone apropiate ,vă mlțumesc pentru ajutor

    caut un instalator autorizat pt zona Calinesti , Arges, pt montarea panouri fotovoltaice .

    Caut instalator autorizat AFM pt montarea panouri fotovoltaice in zona Arges - tel. 0751033522.

    caut instalator autorizat afm,montaj panouri fotovoltaice jud. neamt. doamne ajuta! tel. 0756966145.

    Buna ziua

    As dori un instalator agreat pentru programul national de sisteme fotovoltaice. 

    Indeplinesc conditiile.  

    Ulmi Giurgiu

    Tel 0799599558 

    Caut firma pt depunere dosar pt programul de instalare panouri foto-voltaice și instalare Brasov telef 0741060622 mulțumesc

    Sunt din Suceava, locuiesc la casă, îndeplinesc condițiile de eligibilitate ptr. instalare panouri fotovoltaice prin programul CASA VERDE 2019 si caut firma agreată AFM pentru înscriere în program in vederea montării unui sistem 3 - 5 kw. tel: 0756502467

    Caut instalator validatAFM pentru programul panouri fotovoltaice in jud.CONSTANTA, loc.COSTINESTI

    De ce nu insistati cauza taraganari ,lansari acestui program .Sunt firme care au cerut avans ptr.rezervare loc inscriere contrar dispozitiilor..Pe cind avem un raspuns clar daca si cind se va lansa acest program.

    Multumesc 

    Buna ziua .Caut instalator agreat de AFM din zona IASI.sau invecinata.Doresc sa aplic pentru program fotovoltaic 5kw..Cine are informatii ma poate contacta.Multumesc frumos ,anticipat.

    Tel:0757 33 33 00. 

    Buna ziua! Caut instalator autorizat afm sau firma pentru panouri fotovoltaice, targoviste, jud. dambovita.

    Zona iași caut instalatori numar telefon

    Caut instalator -pentru Tg-Jiu- Gorj.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb