Angajaţi ai "Atlassib" au pichetat Curtea de Apel Alba Iulia

Ziarul BURSA #Companii #Transporturi / 5 octombrie 2005

Un grup de angajaţi ai Holdingului "Atlassib" Sibiu au pichetat, ieri, timp de trei ore, sediul Curţii de Apel Alba Iulia, pe motiv că societăţile din cadrul grupului de firme ar fi fost lezate în mai multe rînduri de judecătorii acestei instanţe, prin pronunţarea unor soluţii nefavorabile, în condiţiile în care instanţele de fond le-au acordat cîştig de cauză, transmite Rompres. Într-un memoriu înaintat preşedintelui Curţii de Apel Alba Iulia, Iulian Gîlcă, reprezentanţii holdingului spun că "în repetate rînduri, în mod vădit au fost favorizaţi adversarii noştri. Nu am solicitat niciodată tratament preferenţial în soluţionarea cauzelor noastre. Tot ce am solicitat a fost aplicarea corectă şi imparţială a legii". În speţă, reprezentanţii holdingului sibian sînt nemulţumiţi de faptul că mai multe cereri de ordonanţă preşedinţială nu au fost judecate în regim de urgenţă şi fără citarea părţilor sau au fost respinse, fiind înregistrate, astfel, prejudicii materiale importante pentru "Atlassib".

Într-un astfel de caz, a declarat, citate de Rompres, directorul Daniel Micu, "Atlassib" pierde aproximativ un milion de euro, din cauza nedreptăţilor pe care Oficiul pentru Migrarea Forţei de Muncă Bucureşti încearcă să le comită la adresa holdingului. Micu spune că "am introdus în 16 septembrie un număr de cinci cereri de ordonanţă preşedinţială prin care solicităm ca, în regim de urgenţă şi fără citarea părţilor, instanţa să dispună suspendarea unei licitaţii organizate de Oficiul pentru Migrarea Forţei de Muncă pînă la soluţionarea fondului acţiunii intentate împotriva respectivei licitaţii". Deoarece instanţa din Alba Iulia a acordat un termen de trei săptămîni cu citarea părţilor, "OMFM a organizat licitaţia în această perioadă, pentru a favoriza anumite firme". Reprezentanţii "Atlassib" spun că licitaţia care se referă la transportul spre Spania al persoanelor care şi-au găsit un loc de muncă prin OMFM a fost cîştigată de un cabinet individual de avocatură. O altă cerere de ordonanţă preşedinţială intentată împotriva Autorităţii Rutiere Române, care a suspendat o licenţă de execuţie pentru un traseu licitat şi cîştigat de "Atlassib", nu a fost judecată în regim de urgenţă. "De aici rezultă clar tratamentul abuziv şi tendenţios al judecătorilor Curţii de Apel Alba Iulia aplicat în defavoarea societăţilor din grupul de firme "Atlassib", se arată în memoriu. Daniel Micu spune că sînt periclitate locurile de muncă a circa 1000 de angajaţi.

Atlassib este o societate cu capital privat, înfiinţată în anul 1993 la Sibiu, topurile de specialitate arătînd că este cel mai important transportator internaţional de călători din România. Anual, peste o jumătate de milion de români călătoresc cu autocarele firmei sibiene spre ţări ca Austria, Franţa, Germania, Italia, Portugalia, Spania, Suedia, Republica Moldova.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb