Angel Tîlvăr s-a întâlnit cu ambasadorul Ucrainei în România

Mirabela Vasile
Politică / 27 august 2015

Ministrul delegat pentru relaţiile cu românii de peste hotare, Angel Tîlvăr, a avut astăzi o întrevedere cu ambasadorul Ucrainei la Bucureşti, Teofil Bauer, la iniţiativa părţii române, informează un comunicat de presă.

Oficialii au discutat despre colaborarea dintre cele două state pe diferite paliere, remarcând parcursul ascendent al relaţiilor bilaterale.

"Demnitarul român a vorbit despre situaţia comunităţii româneşti din Ucraina, arătând că Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni acordă o atenţie deosebită coagulării mediului asociativ românesc. De asemenea, a menţionat faptul că în acest an, pentru prima dată, a fost organizată o a doua sesiune de finanţare, astfel încât un număr cât mai mare de asociaţii să aibă acces la fondurile Departamentului. În context, Angel Tîlvăr a transmis părţii ucrainene că ar aprecia ajutorul autorităţilor locale pentru implementarea proiectelor asociaţiilor româneşti. Totodată, a solicitat sprijinul în legătură cu desfăşurarea procedurilor de amenajare a Casei memoriale Aron Pumnul şi a muzeului din incinta acesteia, dedicat lui Aron Pumnul şi Mihai Eminescu. În cadrul dialogului, a fost menţionată şi nevoia de susţinere a propunerilor şi proiectelor realizate de către presa de limbă română din regiunea Cernăuţi.

Ambasadorul Ucrainei şi-a exprimat satisfacţia în ceea ce priveşte dialogul permanent existent privind problematica gestionată de către ministrul delegat şi a remarcat abordarea constructivă, precizând că dialogul este cel care conduce întotdeauna la cele mai bune rezultate. De asemenea, şi-a arătat disponibilitatea pentru o colaborare cât mai deschisă şi eficientă în domeniu", se arată în comunicat.

Oficialii au concluzionat că cele două comunităţi - română din Ucraina şi ucraineană din România - constituie o punte suplimentară de legătură între state şi contribuie la promovarea diversităţii culturale şi a dialogului intercultural ca resurse ale unei societăţi europene moderne.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb