Angela Merkel declară că nu regretă politica energetică faţă de Rusia din timpul mandatelor sale de cancelar german

V.G.
Internaţional / 14 octombrie 2022

Angela Merkel declară că nu regretă politica energetică faţă de Rusia din timpul mandatelor sale de cancelar german

Fostul cancelar german Angela Merkel a declarat, ieri, că nu regretă cursul pe care Guvernul ei l-a urmat referitor la politica energetică şi Rusia în perioada mandatelor sale, despre care criticii spun că a lăsat cea mai mare economie a Europei prea dependentă de gazul rusesc, notează News.ro.

"Întotdeauna acţionezi conform perioadei în care te afli", a spus Merkel reporterilor în Lisabona, când a fost întrebată despre abordarea guvernului ei a relaţiei cu Rusia.

Merkel, care s-a retras din politică anul trecut, după 16 ani în calitate de cancelar, a spus că nu a crezut niciodată în noţiunea de "schimbare prin comerţ".

"În acest sens, nu regret deloc deciziile, mai degrabă cred că a fost corect din perspectiva vremii", a spus ea, adăugând că gazul rusesc ieftin a permis Germaniei să continue cu eliminarea treptată a energiei nucleare şi a celei bazate pe cărbune.

Inflaţia germană, determinată în mare parte de creşterea exponenţială a preţurilor la energie, se ridică la 10,9%, iar guvernul s-a angajat să cheltuiască miliarde de euro pentru a ajuta gospodăriile şi întreprinderile să plătească facturile mari la energie.

"Această invazie brutală a Rusiei a adus acum o schimbare. Acesta este un punct de cotitură", a spus Merkel referitor la politica energetică a Germaniei.

"Aceasta a fost o sarcină a noului Guvern al Germaniei, condus de social-democratul Olaf Scholz, de care trebuie să se ocupe", a subliniat fostul cancelar.

Merkel a vorbit la un eveniment de anunţare a câştigătorului Premiului Gulbenkian pentru Umanitate, în calitate de preşedintă a juriului.

Germania şi alte state europene încearcă să pună capăt dependenţei lor de petrol şi gaze ruseşti, după ce Putin a lansat invazia rusă în Ucraina, ca parte a ceea ce el numeşte o "operaţiune militară specială".

Anul trecut, 55% din importurile de gaze germane au venit din Rusia, acesta fiind rezultatul parţial a promovării de către Merkel a relaţiilor economice cu Rusia şi a sprijinirii controversatului gazoduct Nord Stream 2, chiar şi după ce Moscova a anexat Peninsula Crimeea în 2014.

Autorizarea gazoductului Nord Stream 2, conceput pentru a dubla importurile de gaze din Rusia către Germania prin Marea Baltică, a fost suspendată în zilele premergătoare invaziei ruse în Ucraina.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. a distrus o tara direct , a distrus economia Europei prin masuri incorecte .

    Nu este prima data cand nemtii joaca prost. 

    1. Cat a fost MERKEL in fruntea europei,uniunea a functionat brici. Dupa plecarea ei din fruntea germaniei si a uniuni europene,toate tarile din ue,au duso bine si sau dezvoltat,iar germania si ue,nu a ascultat de nimeni in timp ce azi,atat germania cat si ue,este o COLONIE a altora. In situatia de fata si in ritmul actual de decaderea a germaniei si a ue,tarile europene vor cunoaste mari revolte iar dezvoltarea lor o sa stagneze,inrautatind vietile locuitorilor din toate tarile ue.! Europa,a avut doua femei,tacher a angliei si merkel a germaniei care au adus prosperitate nu numai in tarile lor ci si intregi europe. Azi,cei care conduc germania,anglia si europa sunt niste amarati care stau in genunchi si se fac de ras ,crezand ca ei sunt barbati,insa cred ca sunt niste scapatati la minte si niste LGTBQ.Europa pe tobogan si daca o sa continue in acest hal,se va destrama .!

      Rusia

    Nu nemții joaca prost,

    americanii își impun prin forta

    interesele economice, ca de obicei 

    1. Asa e. Merkel , probabil intentionat si lacom a luat gazul de la rusi . Stia foate bine ca nu trebuia asta . A mai "impins caruta" stiind ca deznodamnatul e acelasi impus de Anglo-Americani. Aceeasi stuctura . Aceleasi interese . Aceeasi poveste . Nimic nou sub soare. In EU dar nu numai...apare "bestia bibliei' > M as bucura sa pot trai sa vad cum se duce de acolo de unde a venit.

    Merkel a stiut ce vrea. Gaz ieftin pentru Germania si l-a obtinut de la rusi. Germania a dus-o cel mai bine, acum va cumpara gaz de 4 ori mai scump. Sa vedem cat le vor rezista companiile cu aceste scumpiri. Normal nivelul de trai al oamenilor se degradeaza.

    1. De preturile mici a profitat doar Germania, care mai apoi era revanzator pentru alte tari europene. Nu e tocmai fairplay.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb