ANPC - raid de controale la centrele comerciale

G.U.
Miscellanea #Protecţia consumatorilor / 27 ianuarie 2022

ANPC - raid de controale la centrele comerciale

Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor al Municipiului Bucureşti (CPCMB) a efectuat, astăzi, un număr de trei acţiuni de control la operatorii economici: SC SEMILUNA PAN S.R.L., MATTIPAN PROSPER S.R.L. şi LE PAIN FINNO S.R.L., se arată într-un comunicat de presă remis redacţiei.

În urma controlului, au fost constatate următoarele deficienţe:

- navete cu strat gros de praf şi faina, uzate, depreciate;

- drojdie depozitată fără respectarea regimului termic impus de producător;

- materie primă: preparate din carne şi unt fără elemente de identificare şi dată limită de consum;

- tăvi pentru coacere cu grad avansat de uzură, strat gros de arsură şi grăsime, rugină;

- informarea la locul de comercializare asupra ingredientelor folosite în procesul de fabricaţie a produselor: folosire de specialitate prezentata că brânză şi preparat cu aroma de gouda prezentat că produs pe baza de grăsimi vegetale: caşcaval;

- lipsa Informării sau informarea incompleta a consumatorilor cu privire la ingredientele cu potenţial alergen;

- prezenţă insecte vii (gândaci);

- lipsă elemente componente ale tavanului în spaţiul de depozitare;

- prezenţă şuruburi ruginite utilizate la îmbinarea panourilor de compartimentare, prezenta aglomerărilor de materie prima (făina) pe pardoseala;

- proceduri de igienizare în spaţiul de producţie, cu flexul având ataşat o perie de sârmă;

- depozitare produse de panificaţie şi materii prime direct pe paviment, precum şi colectarea reziduurilor solide şi a resturilor alimentare în saci de rafie sau hârtie, fata de recipiente etanşe cu capac, uşor igienizabile, aşa cum este prevăzut în OMS 976/1998;

- utilizare bureţi de sarma şi ustensile de bucătărie neprofesionale şi neigienizate corespunzător;

- spaţii frigorifice şi agregate total neigienizate, depreciate, cu urme de uzura şi rugina;

- mijloc de măsurare (cântar) fără verificare metrologică;

- lipsa autorizaţii de funcţionare (primărie, DSV).

Potrivit comunicatului, societătile au fost sancţionate contravenţional cu amenzi în valoare de 35.000 şi a fost dispusă măsură de oprire definitivă şi retragerea din circuitul consumului uman a produselor cu deficienţe, 148kg/ 835lei.

Totodată s-a dispus măsura de oprire temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficientelor pentru societatea Mattipan Prosper S.R.L., precum şi oprirea temporară până la remedierea deficientelor a spaţiilor de depozitare pentru societatea Le Pain Finno.

Magazine ale Kaufland, Mega Image şi Carrefour din sectorul 5, amendate de comisarii ANPC

Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor au continuat controalele la operatorii economici, trei magazine ale Kaufland, Mega Image şi Carrefour din sectorul 5 fiind sancţionate cu amenzi de 5.000 de lei, 15.000 lei şi, respectiv, 8.000 lei.

Potrivit ANPC, la SC Kaufland România SCS, cu punctul de lucru în Şos Alexandriei nr 152, a fost efectuat un control ca urmare a unei reclamaţii înregistrate în 20 ianuarie la Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor din Municipiul Bucureşti, cu privire la comercializarea produsului ambalat în caserolă" Ouă de la bunica", cu termenul de valabilitate expirat.

"Produsul "ouă de la bunica" nu se afla expus la comercializare şi nici în depozitul unităţii. Produsul a fost aprovizionat în data de 24 decembrie, conform documentelor prezentate, fiind lotul reclamat. Ultima vânzare (ieşire) a produsului s-a efectuat în data de 20 ianuarie 2022. Din documentele ataşate reclamaţiei în xerocopie, pe eticheta produsului este marcată menţiunea Expiră la "18.01.2022", iar conform bonului de casă a fost cumpărat în data de 20 ianuarie 2022. Reclamaţia se confirmă", au precizat reprezentanţii ANPC.

Din extinderea controlului, s-au găsit expuse la comercializare următoarele produse: cartofi roşii România ambalaţi în plasa a 5 kg, cu dimensiuni diferite, necalibrate; mandarine vrac şi ambalate la plasa a 1kg, cu pete maronii neconforme, consistenţă modificată, necoapte, de culoare verde; castraveţi vrac, consistenţă moale; aripi de curcan, congelate, cu arsuri de congelare.

Societatea a fost sancţionată contravenţional conform prevederilor legale cu amenda în valoare de 5.000 lei şi s-a dispus oprirea definitivă de la comercializare şi retragerea din circuitul consumului uman a următoarelor produse: legume, fructe 40 kg/ 300 lei, carne pasăre congelată 3 kg/ 80 lei.

De asemenea, la SC Mega Image SRL, cu punctul de lucru în strada Petre Ispirescu, Nr. 86, comisarii s-au deplasat ca urmare a reclamaţiei înregistrate în data de 29 decembrie 2021 cu privire calitatea produsului Carne tocată amestec porc şi vită "Gusturi Româneşti". Produsul nu se afla la comercializare şi nici în depozitul societăţii, ultima intrare a produsului fiind în data de 25 ianuarie 2022, iar ultima vânzare s-a efectuat tot în data de 25 ianuarie 2022, conform documentelor.

Din extinderea controalelor s-au constatat următoarele: "Salam de biscuiţi cu rahat de post" produs de S.C. Diaco Prod S.R.L., ce prezenta la examenul organoleptic modificări de aspect, culoare, miros, prezenta mucegai pe zonă extinsă, fiind impropriu consumului uman; agregate frigorifice (congelator) neigienizate, având resturi de etichete şi ambalaje, precum şi acumulări excesive de gheaţă pe pereţii vitrinei; vitrina de expunere fructe şi legume, ambalate sau vrac, cu prezenţă masivă de praf, resturi alimentare, zone cu urme de rugină, ventilatoare cu depuneri grosiere de impurităţi.

Societatea a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare 15.000 lei şi s-a dispus măsura de oprire definitivă de la comercializare şi retragerea din circuitul consumului uman a produsului "salam de biscuiţi" 2 kg/ 44,8 lei. Totodată s-a dispus măsura de oprire temporară a comercializării produselor în vitrina de legume fructe vrac şi ambalate.

La SC Carrefour România SA cu punctul de lucru în str. Mihail Sebastian, Nr. 88, comisarii CPCMB s-au deplasat ca urmare a unei reclamaţi din 2 ianuarie 2022 cu privire la achiziţionarea unor produse la ofertă, pentru care nu s-au aplicat la casa de marcat discounturile promovate la raft, aspecte confirmate la momentul controlului.

Din verificările efectuate s-au constatat următoarele: la raionul fructe legume au fost identificate fructe (pepeni, banane, kiwi, pepene galben, mandarine, clementine) ce prezentau lovituri mecanice, grad avansat de coacere, prezenţa mucegaiului de culoare albă, deshidratare; legume (ţelină, rădăcină de ţelină, varză albă, varză roşie, roşii) ce prezentau modificări organoleptice, lovituri mecanice, deshidratare severă; produse alimentare (iaurt cremos cu bucăţi de cocos, marca Muller) expus spre comercializare având data durabilităţii minimale depăşită.

Conform ANPC, societatea a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 8.000 lei şi s-a dispus oprirea definitivă de la comercializare şi retragerea din circuitul consumului uman a produselor ce prezentau deficienţe.

ANPC continuă controalele în complexul Dragonul Roşu

Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor al Municipiului Bucureşti (CPCMB) a verificat, astăzi, respectarea prevederilor legale din domeniul legislatiei protectiei consumatorilor în complexul Dragonul Rosu, conform unui comunicat de presă remis redacţiei.

''În urma controlului efectuat la operatorul economic SC DA QUN IMPEX-importator, cu sediul in Bucuresti, Sos. Pantelimon, nr. 260, sector 2 şi puncte de lucru în complexul Dragonul Rosu din loc. Dobroesti, jud. Ilfov,pavilionul 8, standurile 32-33 si depozitul E3, s-a constatat că operatorul economic comercializează dispozitive electrice (pompe sumersibile pentru apă - diferite modele, invertoare - diferite modele), drujbe şi diferite scule şi unelte de uz casnic, în cantitate totală de 6385 buc, în valoare de 216190 lei'', se precizează în comunicat.

În urma controlului, s-a constatat că dispozitivele electrice sunt comercializate fără respectarea prevederilor HG409/2016, iar celelalte scule şi unelte de uz casnic erau comercializate fără respectarea prevederilor Legii 245/2004 privind securitatea generală a produselor şi ale OG21/92.

De asemenea, comisarii ANPC au fost constat următoarele deficienţe:

- lipsa traducerii în limba română a instrucţiunilor de utilizare

- lipsă denumire şi adresa importator

- aplicare fără documente justificative pentru marcajul CE

- lipsa declaraţiei de conformitate UE

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb