ANRCTI propune caietul de sarcini pentru acordarea licenţei pentru benzile 410-415/420-425 MHz

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii / 3 iunie 2008

ANRCTI supune consultării publice proiectul caietului de sarcini pentru procedura de selecţie comparativă de acordare a unei licenţe de utilizare a frecvenţelor radioelectrice în vederea furnizării de reţele şi servicii de comunicaţii electronice mobile în benzile de frecvenţe 410-415/420-425 MHz.

Potrivit comunicatului de presă emis ieri de Autoritatea Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei (ANRCTI), prin această procedură se va atribui o licenţă care va permite titularului să construiască, să deţină şi să opereze o reţea cu tehnologie de bandă largă, precum şi să ofere servicii de bandă largă către consumatori.

Proiectul caietului de sarcini conţine, în principal, cerinţele tehnice minimale pe care ofertantul trebuie să le îndeplineas­că, grila de punctaj, obligaţiile minime pe care ofertantul va trebui să şi le asume pentru a putea participa la procedura de selecţie comparativă, precum şi data limită până la care se pot depune ofertele.

Ofertele depuse vor fi evaluate în conformitate cu criteriile conţinute de grila de punctaj şi anume: capacitatea financiară (de exemplu, cifra de afaceri şi rata profitului pe anii 2007, 2006, 2005, disponibilitatea financiară pentru investiţii în realizarea şi operarea reţelei, cuantumul total al investiţiei în realizarea şi operarea reţelei), fezabilitatea comercială (de exemplu, planul de marketing, data lansării comerciale a tuturor serviciilor minimale), specializarea şi experienţa (de exemplu, vechimea în operarea reţelelor publice de comunicaţii electronice şi în furnizarea de servicii de comunicaţii electronice).

Alte criterii sunt: fezabilitatea tehnică (serviciile opţionale propuse, numărul de staţii de bază instalate) şi acoperirea propusă pentru cele 3 faze de instalare a reţelei (drumuri de interes naţional şi judeţean şi suprafaţa care vor fi acoperite în cele trei faze). Cerinţele minimale pentru acoperirea cu servicii de bandă largă sunt acoperirea a cel puţin 2.500 km de drumuri naţionale europene, până la data de 31 decembrie 2013, acoperirea a cel puţin 55% din teritoriul ţării până la data de 31 decembrie 2013 şi acoperirea a 100 de oraşe, cu maxim 50.000 de locuitori, până la aceeaşi dată.

Serviciile minimale care trebuie oferite pe această frecvenţă sunt servicii de voce, servicii de transmisiuni de date la o viteză minimă de transfer download de 128 Kb/s şi servicii specifice sis­temelor PAMR (servicii de voce push to talk, servicii simultane de voce şi date, servicii de dispecerat, prioritizarea şi punerea în aşteptare automată a convorbirilor, convorbiri între componenţii unui grup definit, alocare dinamică în grupuri). Serviciile opţionale ce pot fi oferite sunt servicii de localizare, de pachete de date/IP, capabilitatea de a furniza servicii de reţele private virtuale (VPN) şi aplicaţii video.

Titularul licenţei va suporta taxa de licenţă prevăzută de Hotărârea Guvernului nr. 61/2008, respectiv echivalentul în lei a 1.077.228 euro si va achita către ANRCTI un tarif anual de utilizare a spectrului, stabilit conform reglementărilor legale în vigoare.

Evaluarea ofertelor se va face pe baza grilei de punctaj de către comisia numită prin decizie a preşedintelui ANRCTI.

Conform graficului de des­făşurare a procedurii propus prin proiectul caietului de sarcini, termenul limită pentru depunerea ofertelor este 4 august 2008, câştigătorul va fi stabilit până la 8 septembrie 2008, iar procedura de selecţie comparativă se va desfăşura în trei etape: etapa de calificare; etapa de evaluare a ofertelor şi etapa de desemnare a câştigătorului.

Proiectul caietului de sarcini poate fi consultat pe pagina de internet a ANRCTI, persoanele interesate fiind invitate să formuleze şi să transmită observaţii şi propuneri până la data de 12 iunie 2008.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb