Inspectorii Direcţiilor pentru Siguranţa Alimentelor au sancţionat mai multe unităţi cu profil agroalimentar, aplicând 15 amenzi în valoare totală de 64.500 lei, potrivit unui comunicat al Agenţiei Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).
Controalele au fost efectuate în perioada 7 - 13 noiembrie 2008, la nivel naţional şi au vizat respectarea cerinţelor privind condiţiile de igienă şi funcţionare a unităţilor şi a spaţiilor în care sunt manipulate, prelucrate şi depozitate produsele alimentare, condiţiile de depozitare a legumelor şi fructelor, evidenţa documentelor, calitatea produselor destinate vânzării, precum şi verificarea trasabilităţii produselor.
Principalele deficienţe constatate au vizat comercializarea produselor alimentare neconforme, manipularea neigienică a produselor alimentare, nerespectarea condiţiilor de igienă în spaţiul de depozitare şi prelucrare, deficienţe în întreţinerea instalaţiilor, utilajelor şi a ustensilelor de lucru, depăşirea capacităţii de depozitare peste limitele tehnologice aprobate oficial în depozitele care produc, prelucrează sau valorifică produse alimentare.