ANTREPRENORIAT Compania Legume Fructe Buzău a investit 2 milioane de euro, din fonduri europene

MARILENA DINU
Ziarul BURSA #Companii #Fonduri Europene / 21 octombrie 2014

Compania Legume Fructe Buzău a investit 2 milioane de euro, din fonduri europene

Compania Legume Fructe Buzău SA, controlată indirect de omul de afaceri Gheorghe Doloiu şi care produce conserve de legume şi fructe, a finalizat de curând implementarea celui de-al doilea proiect cu finanţare europeană. Este vorba despre 450.000 de euro, adică un sfert din valoarea primului proiect cu finanţare europeană implementat în urmă cu patru ani, pe care reprezentanţii societăţii buzoiene i-au folosit pentru achiziţionarea unor noi utilaje.

"Cel de-al doilea proiect este practic o completare la primul proiect a cărui valoare a fost de 1,5 milioane de euro. Acest utilaje cumpărate în această etapă sunt strict legate de primul proiect când am reuşit automatizarea fluxului de producţie în proporţie de 75%", a declarat Cătălin Popa, director de vânzări în cadrul societăţii Legume Fructe Buzău.

Banii primiţi de la Uniunea Europeană au fost folosiţi pentru achiziţionarea de noi echipamente care au automatizat producţia şi au permis companiei să diversifice oferta de produse. Mai mult decât atât, în urma investiţiei societatea buzoiană a crescut şi capacitatea de producţie.

Cătălin Popa a spus: "Au fost cumpărate sterilizatoare, paletizatoare astfel încât în prezent circa 90% din fluxul de producţe este automatizat. Practic, doar etichetarea, baxarea şi livrarea se mai face cu forţă de muncă manuală. În ceea ce priveşte producţia actuală, pot spune că atunci când foloseam utilajele vechi producţia era de maxim două milioane de unităţi pe an, iar acum avem o capacitate de 20 de milioane de conserve pe an. Mai exact, în trecut, într-un interval de opt ore puteam procesa 15 - 20 de tone, iar acum cantitatea este dublă".

În ceea ce priveşte forţa de muncă care în mod normal se ocupa de compartimentele care au fost automatizate în urma noilor investiţii, reprezentanţii societăţii susţin că oamenii nu au rămas fără posturi şi din contră au fost relocaţi către alte departamente.

" În perioada aceasta, forţa de muncă o relocăm către alte departimente, cum ar fi de exemplu la pregătirea castraveţilor sau a gogoşarilor care urmează să fie procesaţi. Acum este o perioadă foarte aglomerată şi, atunci, prin automatizarea fluxului putem să ne descurcăm cât mai bine. În acest moment în fabrică avem circa 100 de salariaţi, necesari pentru a avea continuitate şi a produce cât mai mult", a mai spus Cătălin Popa.

Societatea buzoiană are o capacitate de producţie de 2 milioane de unităţi pe an, iar portofoliul de conserve le vinde sub brandurile "Bucătăreasa" şi "Rosa C" care ajung acum în multe dintre supermarketurile din ţara noastră. Mai mult decât atât, Cătălin Popa susţine că societatea are un portofoliu de comenzi destul de bogat, motiv pentru care se aşteaptă ca la sfârşitul acestui an să crească cu 50% faţă de cifra de afaceri realizată în 2013, când a fost de circa 2,5 milioane de euro. Pe de altă parte, dintre planurile de viitor ale companiei se numără şi diversificarea portofoliului de produse, mai exact la capitolul conserve de fructe. În prezent, sub cele două branduri, Legume Fructe produce toată gama de conserve din roşii, castraveţi , gogoşari, ardei iuţi în oţet dar şi compoturi de cireşe, prune şi vişine.

De asemenea, modernizarea fabricii de legume şi fructe de la Buzău va continua şi în perioada următoare, reprezentanţii societăţii se gândesc deja la un al treilea proiect european.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb