Anul trecut, averea lui Carlos Slim a crescut cu 37%, la 70 miliarde dolari

F.A.
Ziarul BURSA #Internaţional / 3 februarie 2011

Carlos Slim, Bill Gates, Warren Buffett

Carlos Slim, Bill Gates, Warren Buffett

Carlos Slim este cel mai bogat om din lume, reuşind anul trecut să-i depăşească pe Bill Gates şi Warren Buffett cu câştigurile de pe bursă.

Câştigurile din acest an i-ar putea consolida miliardarului mexican statutul de cel mai bogat om din lume.

Carlos Slim şi-a majorat anul trecut averea cu 37%, la 70 miliarde de dolari. Operatorul sud-american de telecomunicaţii Ameria Movil reprezintă 48,9 miliarde de dolari din averea lui Slim, potrivit datelor Bloomberg.

Saltul de 22% al acţiunilor Berkshire Hathaway nu a fost suficient pentru a-l ajuta pe Warren Buffett să urce în clasamentul bogaţilor, iar acţiunile Microsoft s-au depreciat, afectând câştigurile lui Bill Gates, deşi acesta şi-a diversificat deţinerile. Averea declarată a lui Bill Gates a scăzut anul trecut cu 8%, la 26 miliarde de dolari, dintre care 16,7 miliarde de dolari reprezintă acţiuni Microsoft. De altfel, deprecierea gigantului software pe bursă este principalul motiv al scăderii averii lui Gates. Miliardarul a vândut însă 80 de milioane de acţiuni MSFT, care valorează la cotaţia actuală peste 2,2 miliarde de dolari.

În privinţa diversificării, Bill Gates a cumpărat participaţii importante la companii de pe pieţele emergente, îndeosebi în Mexic, unde se numără acum printre acţionarii Grupo Televisa (televiziune) şi Coca-Cola Femsa (îmbuteliator de băuturi Coca-Cola).

Revista Forbes îl declara în luna octombrie pe Gates cel mai bogat om din America, cu o avere de 54 miliarde de dolari. Forbes nota însă că 70% din această sumă reprezintă deţinerea cofondatorului Microsoft la fondul Cascade Investment. Bloomberg a luat în considerare numai activele declarate ale fondului, de 5,8 miliarde de dolari.

Datele Bloomberg nu includ banii donaţi de miliardari către organizaţii caritabile, inclusiv fundaţia patronată de Bill Gates, potrivit Mediafax.

Fundaţia Gates are active de capital în valoare totală de 15,4 miliarde de dolari, datorită donaţiilor primite în principal de la Bill Gates şi Warren Buffett. Averea organizaţiei caritabile s-a dublat în 2010.

Deţinerile lui Buffett au fost calculate de Bloomberg prin prisma deţinerilor Berkshire Hathaway, care are acţiuni inclusiv la banca Wells Fargo şi la Coca-Cola Co.

O parte din succesul avut anul trecut de Carlos Slim se datorează dinamicii mai ridicate a pieţei de capital din Mexic, unde gradul de risc al investiţiilor este mai ridicat decât în ţările dezvoltate şi, prin urmare, volatilitatea este mai severă şi câştigurile mai mari.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb