ANUL TRECUT, "Ciech Soda România" a cheltuit 33,5 milioane lei pentru investiţii

Stelian Bădescu
Companii / 19 ianuarie 2017

"Ciech Soda România" a cheltuit 33,5 milioane lei pentru investiţii

"Ciech Soda România", unitatea de producţie "Ciech Group" cu sediul în Râmnicu Vâlcea, a implementat în anul 2016 un plan de investiţii de 33,5 milioane lei menit creşterii eficienţei şi asigurării activităţii pe termen lung, potrivit unui comunicat al companiei, remis Redacţiei.

Planul de investiţii a inclus achiziţia unor echipamente noi, precum pompe de apă şi de vid, sisteme de curăţare a prafului pentru zonele de încărcare şi ambalare, două coloane de carbonare, precum şi lucrări de modernizare a locomotivei trenului cu şină îngustă folosit în incinta uzinei. Simultan, au avut loc lucrări de modernizare şi curăţare a coloanei de gaz şi a instalaţiei Kiln nr. 2.

În decembrie 2016, compania a început lucrările la ultima fază a planului de investiţii, constând în achiziţia şi instalarea unui nou compresor, care este aşteptat să înceapă să funcţioneze oficial până la sfârşitul lunii ianuarie 2017.

Witold Urbanowski, CEO "Ciech Soda România", a declarat: "Toate aceste investiţii sunt vitale pentru asigurarea unor standarde de producţie competitivă în cazul Ciech Soda România, care se confruntă cu o presiune concurenţială tot mai mare din partea unor jucători noi de pe piaţă şi a situaţiei economice fluide din regiunile geografice unde ne exportăm produsele. Exportăm circa 85% din producţia noastră în Europa de Est, Orientul Apropiat şi Asia, unde sunt activi producătorii nou intraţi pe piaţă, şi unde cererea şi preţurile sunt fluctuante".

Uzina din Râmnicu Vâlcea trece printr-un proces de transformare după achiziţia ei de către Ciech Group acum 10 ani.

În această perioadă de timp, compania susţine că au fost investite 220 milioane euro pentru asigurarea supravieţuirii, restructurării şi renovării instalaţiilor care au fost construite iniţial în anii '60. În cadrul unei prime etape, care a avut loc între 2006 şi 2013, instalaţiile vechi au fost parţial reconstruite, investiţiile ridicându-se la 39 milioane euro.

În cursul anului 2014, au fost investite 10 milioane euro în creşterea productivităţii prin achiziţionarea unei noi instalaţii de calcinat, instalaţia nr. 4. Noul echipament a asigurat o creştere a producţiei de la 420.000 tone de sodă calcinată pe an la peste 500.000 tone de sodă calcinată pe an, precizează compania. În acelaşi timp, a asigurat posibilitatea de atingere a unor economii de scară de care era nevoie pentru dobândirea noului nivel de profitabilitate.

În 2015, a fost efectuată o creştere de capital de 100 milioane euro pentru asigurarea condiţiilor de soliditate financiară de care era nevoie pentru proiectele de dezvoltare care vor urma. Eforturile de investiţii au fost direcţionate către menţinerea competitivităţii companiei, şi s-au concentrat pe producţia de sodă calcinată, menţionează sursa citată.

"Ciech Soda România" (CSR) este singurul producător de sodă calcinată rămas activ în industria chimică din ţara noastră. Uzina a fost preluată de Grupul Ciech în anul 2006. Echipa, de aproximativ 600 de persoane a CSR, asigură soda calcinată şi silicat de sodiu (solid şi lichid) pentru România, Ungaria, Bulgaria, Moldova, Orientul Mijlociu şi India.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb