ANUL TRECUT România a devenit a cincea cea mai mare sursă de turişti pentru Maldive

A CONSEMNAT EMILIA OLESCU
Ziarul BURSA #Internaţional #Turism / 7 iulie 2022

România a devenit a cincea cea mai mare sursă de turişti pentru Maldive

(Interviu cu Daniela Shah, Coproprietar Eturia şi Deepak Booneady, Vicepreşedinte Comercial Sun Syam Resort)

Anul trecut, România a devenit a cincea cea mai mare sursă de turişti pentru Maldive (înaintea Frantei şi a Germaniei, care erau pieţe consacrate), creând o piaţă în plină expansiune, cu oportunităţi suplimentare de creştere, ne-a spus, într-un interviu, Deepak Booneady, Vicepreşedinte Comercial Sun Syam Resort. Acesta a apreciat că turiştii români călătoresc în această destinaţie mai mult ca niciodată: "Impulsionată de o înviorare a turismului, economia Insulelor Maldive s-a redresat brusc în 2021 şi este de aşteptat să revină la nivelurile pre-pandemie până în 2023".

Eturia a înregistrat vânzări record pentru această destinaţie, de aproape 3 milioane de euro, în 2021, după cum ne-a spus Daniela Shah, Coproprietar Eturia.

Reporter: După doi ani de pandemie, ce aşteptări sunt în acest an pe partea de turism maldivian?

Daniela Shah: Maldive a fost una dintre primele destinaţii redeschise turismului internaţional, atât datorită condiţiilor de siguranţă oferite călătorilor, cât şi datorită restricţiilor blânde aplicate la intrarea în ţară. Astfel, anul trecut, Eturia a înregistrat vânzări record pentru această destinaţie, de aproape 3 milioane de euro. Acest rezultat s-a datorat în principal susţinerii turismului către Maldive prin charterele săptămânale organizate în perioada decembrie 2020-aprilie 2021.

Anul acesta, având în vedere că turiştii au din ce în ce mai multe opţiuni pentru a-şi petrece vacanţele şi în condiţiile în care şi Asia se redeschide, interesul pentru Maldive s-a modificat, dar nu substanţial.

Reporter: Ce pachete are Eturia în oferta turistică din acest an pe Maldive?

Daniela Shah: Pentru turiştii ce visează la o vacanţă în Maldive, Eturia are în oferta sa sejururi la plajă de tip honeymoon, sejururi pentru familiile cu copii şi chiar şi un circuit de grup cu însoţitor Eturia, în combinaţie cu Sri Lanka.

Reporter: Câte rezervări aveţi deja pentru această vară pentru Maldive? Ce estimări aveţi pentru sezonul 2022, pe partea de turism maldivian?

Daniela Shah: Sezonul de vârf pentru arhipelagul insulelor Maldive tocmai s-a încheiat în luna mai şi se va relua în octombrie. Astfel, vom folosi "pauza" de extrasezon pentru a ne îmbunătăţi pachetele din ofertă. Estimările noastre spun că, începând din octombrie 2022, cererile pentru Maldive vor creşte din nou. În momentul de faţă, noi estimam vânzari de peste 2 milioane de euro până la sfârşitul anului, pe această destinaţie.

Reporter: Cum arată acum România ca ţară generatoare de turişti pentru Maldive?

Deepak Booneady: În 2021, România a devenit a cincea cea mai mare sursă de turişti pentru Maldive (înaintea Frantei şi a Germaniei, care erau pieţe consacrate), creând o piaţă în plină expansiune, cu oportunităţi suplimentare de creştere. Impulsionată de o înviorare a turismului, economia Insulelor Maldive s-a redresat brusc în 2021 şi este de aşteptat să revină la nivelurile pre-pandemie până în 2023.

Prin urmare, România este o piaţă pe care echipa noastră se concentrează încă de anul trecut, prin activităţi promoţionale, de vânzări, marketing şi relaţii publice, pentru a spori notorietatea resorturilor Sun Siyam în anul 2023.

Reporter: Aţi observat o creştere a interesului românilor pentru hotelul dumneavoastră şi către destinaţia Maldive?

Deepak Booneady: Maldive a atins o nouă cotă de popularitate în urma tendinţelor post-pandemie, dar asta şi pentru că a gestionat foarte bine turismul în ceea ce priveşte siguranţa călătorilor şi condiţiile de intrare în arhipelag. Astfel, turişti din Europa Centrală şi de Est, din Asia de Sud, dar şi din Orientul Mijlociu şi Statele Unite ale Americii au repoziţionat Insulele Maldive ca lider de necontestat în industria mondială a turismului.

Unele pieţe individuale, printre care şi România, au înregistrat rate de creştere de peste 100% în 2021. Prin urmare, turiştii români călătoresc în această destinaţie mai mult ca niciodată.

Reporter: Ce caută românii când vă vizitează resorturile? Ce servicii apreciază cel mai mult?

Deepak Booneady: Resorturile din Maldive şi-au dorit întotdeauna să ofere oaspeţilor o evadare completă, o oază de relaxare neatinsă de turismul de masă. Până în acest moment, Sun Siyam Iru Veli 5* şi Siyam World 5* sunt resorturile preferate de români, iar avantajele acestora sunt - spunem noi - de neegalat în special prin răsfăţul serviciilor premium şi experienţele oferite clienţilor.

Sun Siyam Iru Veli 5* se axează pe acel paradis privat la care visează mulţi călători. De aceea, toate vilele sunt concepute în jurul termenilor de intimitate, confort, spaţiu şi lumină, fiind încadrate perfect în natura exotică a atolului Nilandhe de Sud. Cu patru tipuri de Water Villas (de la 124 mp) şi cinci tipuri de Beach Villas (de la 93 mp), fiecare dintre ele cu piscină privată, se adresează atât cuplurilor, cât şi familiilor. Resortul creează experienţe unice pentru clienţi, în special prin facilităţile disponibile: diving, excursii pe ocean, sporturi de aventură pe apă, petreceri cu DJ la piscină, degustări de vinuri de talie mondială în crama proprie, dar şi prin tratamentele relaxante disponibile la centrul SPA.

Siyam World 5* este situat pe întreg atolul Dhighrah Noonu, cu o suprafaţă de 54 de hectare şi înconjurat de patru kilometri de plaje albe şi fine, scăldate de apele cristaline ale Oceanului Indian. Staţiunea insulară oferă 19 tipuri de cazare care se întind de la 89 la 3.000 de metri pătraţi, variind de la luxuriante vile cu piscina pe plajă şi reşedinţe uluitoare pe apa, cu tobogane private. Cazările satisfac orice fel de client, indiferent că îşi doreşte un sejur distractiv alături de gaşca de prieteni, că vrea experienţe noi în familie sau că visează la un sejur de neuitat alături de jumătatea sa. Cu acces la cel mai mare parc acvatic plutitor din Maldive şi sub sloganul "Never Seen Before!", resortul încearcă să cuprindă portofoliul impresionant de experienţe şi activităţi de care nu se vor plictisi nici măcar cei mai activi turişti: sporturi acvatice, croaziere şi scufundări, fotbal, tenis sau basket, sală de fitness şi activităţi pentru stare de bine (pilates, yoga, meditaţie), echitaţie pe plajă, dar un centru SPA de renume internaţional. Resortul beneficiază şi de opt restaurante şi baruri de 5.

Reporter: Ce pregăteşte Maldive pentru turiştii străini în acest an?

Deepak Booneady: Ca şi până acum, staff-ul nostru este pregătit şi dornic să primească turişti. Renovăm unele unităţi de cazare întrucât, fiind expuse climatului tropical, e nevoie să trecem periodic fiecare unitate de cazare prin acest proces, pentru a fi siguri că păstrăm standardele înalte de calitate la care se aşteaptă turiştii noştri.

Reporter: Ce proporţie ocupă românii în totalul turiştilor din Maldive?

Deepak Booneady: În 2021, până la finalul anului, în Maldive au ajuns circa 1,3 milioane de turişti, ajungând aproape la niveluri pre-pandemice, iar România s-a menţinut în top 10 pe tot parcursul anului 2021, ca număr de turişti.

Reporter: Mulţumesc!

Sun Siyam Group este o companie privată, înfiinţată în 1990, ce operează în sectoarele turismului şi ospitalităţii, cu un portofoliu ce include proprietăţi de lux de 4 şi 5 stele în Maldive şi o staţiune de tip boutique în Sri Lanka. Fiecare resort are propria identitate şi o atmosferă unică, în timp ce îmbrăţişează cultura şi ospitalitatea autentice.

Sun Siyam este creaţia vizionară a renumitului antreprenor din Maldive, Ahmed Siyam Mohamed, şi este una dintre cele mai avansate şi dinamice companii din industria ospitalităţii maldiviene. De la începuturile sale în turism, compania a devenit una dintre cele mai respectate şi căutate branduri din Maldive.

Sun Siyam Vilu Reef a marcat începutul poveştii Sun Siyam Resorts, care a continuat cu Sun Siyam Olhuveli, Sun Siyam Iru Fushi, Sun Siyam Pasikudah şi Sun Siyam Iru Veli. Siyam World, cel mai nou resort şi un brand în sine, a fost deschis în octombrie 2021, oferind o lume întreagă de posibilităţi şi experienţe.

Compania deţine cinci staţiuni de lux în Maldive şi un refugiu al relaxării pe coasta de est din Sri Lanka. Din portofoliul Sun Siyam fac parte Siyam World, Iru Fushi, Iru Veli, Vilu Reef şi Olhuveli.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb