"Aon" pleacă, UNSICAR nu regretă

OCTAVIAN RADU
Ziarul BURSA #Companii / 27 noiembrie 2013

Dana Dobre, UNSICAR: "Nu ne afectează absolut deloc plecarea Aon"

Conducerea companiei de brokeraj în asigurări, "Aon România" a decis, luni, să se retragă din rândul membrilor Uniunii Naţionale a Societăţilor de Intermediere şi Consultanţă în Asigurări (UNSICAR), pe motiv că, în calitate de broker de asigurări activ pe segmentul corporate, nu îşi mai regăseşte o reprezentare a intereselor sale în cadrul Uniunii, potrivit unui comunicat al "Aon". Cu toate acestea, UNSICAR nu pare afectată de retragerea unuia dintre membri săi fondatori.

Dana Dobre, purtător de cuvânt al UNSICAR, ne-a declarat: "Nu ne afectează absolut deloc. E decizia pe care Aon şi-a asumat-o. Sunt şi alţi membri care operează pe segmentul corporate, care nu au luat decizia luată de Aon".

Doamna Dobre a mai adăugat că se mai întâmplă ca unii membri să dorească să iasă din asociaţie, dar că, în acelaşi timp, sunt şi cereri noi de asociere în UNSICAR. Astfel, doamna Dobre a precizat că, în acest an, şase noi membri au aderat la UNSICAR, iar alţi doi au depus cerere de aderare, discuţiile pe această temă urmând să se poarte în Adunarea Generală a Acţionarilor din luna decembrie.

Domnia sa ne-a precizat că UNSICAR are, în momentul de faţă, 95 de membri, care generează în total 80% din intermedierea cu poliţe de asigurare din ţara noastră.

UNSICAR a fost înfiinţată în urmă cu peste 10 ani, de către un grup de brokeri activi pe segmentul corporate, printre care şi Aon, potrivit comunicatului Aon.

Potrivit Aon, între timp, ponderea membrilor s-a modificat substanţial în favoarea intermediarilor activi pe zona de retail, UNSICAR concentrându-se pe reprezentarea intereselor acestora.

Valentin Tucă, CEO al Aon Romania, Bulgaria şi Europa de Sud-Est a declarat: "E normal ca UNSICAR să abordeze în principal intersele marii majorităţi a membrilor săi - brokerii de retail, dar nu este firesc ca vocea brokerilor corporate să nu mai conteze. Ca broker corporate, de câtva timp nu ne mai regăsim o reprezentare adecvată a intereselor noastre în cadrul Uniunii şi am subliniat aceasta în mai multe rânduri. Nu s-a întalmplat nimic, ba dimpotrivă, iniţiativele noastre au fost sancţionate, ca şi când ele n-ar fi fost de interes general. Nu este o decizie simplă, mai ales pentru mine, ca membru fondator şi prim preşedinte al UNSICAR şi îmi pare rău că sunt nevoit să procedez astfel, dar nu cred că "disciplina de partid" trebuie să primeze într-o asociaţie profesională. Regret maniera în care se desfăşoară acum dialogul, şi prefer să nu fiu parte acestui context".

UNSICAR a fost înfiinţată în septembrie 2000, la iniţiativa unui grup de 12 societăţi de intermediere şi consultanţă în asigurări. Scopul Uniunii consta în sprijinirea membrilor săi în creşterea recunoaşterii publice a rolului activităţii intermediarilor şi consultanţilor în asigurări.

În România, Aon este prezent de la sfârşitul anului 2005, Aon Romania numărându-se printre cele mai mari firme locale de brokeraj de asigurări, reasigurări şi consultanţă privind resursele umane.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb