Apa Nova a efectuat plata dividentelor către Primăria Municipiului Bucureşti

P.P.
Companii / 5 iulie 2019

Apa Nova a efectuat plata dividentelor către Primăria Municipiului Bucureşti

Apa Nova Bucureşti (ANB) concesionarul serviciilor publice de alimentare cu apă şi de canalizare a Municipiului Bucureşti a efectuat plata dividendelor către Municipalitate, anunţă un comunicat de presă remis Redacţiei noastre.

Valoarea acestora se ridica la 24.459.465 lei.

"Acest lucru este posibil datorită evoluţiei activităţilor companiei, care şi-a continuat trendul ascendent pe toate categoriile de servicii oferite, ceea ce s-a reflectat şi în cifra de afaceri, care s-a situat în 2018 la valoarea de 164 milioane de euro. Este o evoluţie generată de eficientizarea şi digitalizarea operaţiunilor Apa Nova Bucureşti" a declarat Irina Munteanu, CFO Apa Nova Bucureşti.

Contractul de concesiune, semnat pentru o perioadă de 25 de ani, unic în România, asigură un mecanism transparent care obligă la îndeplinirea unor standarde de performanţă foarte bine definite, având la bază un parteneriat public privat între ANB şi Municipalitatea Bucureşti, aflat în top 5, conform clasamentelor efectuate de Banca Mondială, fiind un exemplu de bune practici în domeniu, se mai anunţă în comunicat.

De la preluarea contractului de concesiune s-au realizat investiţii totale în valoare de 451 milioane euro pentru sistemele de tratare şi alimentare cu apă, canalizare şi epurarea apelor uzate din Bucureşti. În acelaşi timp, pentru utilaje, echipamente, autovehicule, implementarea de proiecte informatice, securitatea muncii, îmbunătaţirea condiţiilor de muncă ale salariaţilor precum şi pentru creşterea calităţii serviciilor s-au alocat până în prezent aproximativ 88 milioane EUR. Pentru anul 2019, Apa Nova Bucureşti a prevăzut investiţii în valoare totală de aproximativ 26,5 de milioane lei

Compania realizează anual investiţii, atât în reţeaua de distribuţie a apei potabile, cât şi în prizele de captare şi în uzinele de producţie a apei. În 2018, au fost făcute investiţii în sisteme de preclorinare, în reabilitări ale instalaţiilor de clorinare ori în filtre.

Conform prevederilor contractului de concesiune încheiat cu Municipiul Bucureşti, ANB a elaborat proiectul ,,Master Planul Serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare a Municipiului Bucureşti", care prevede strategia de dezvoltare a sectorului de apă şi apă uzată pe un orizont de 30 ani. Aria de studiu a Master Planului cuprinde atât Bucureştiul, cât şi cele 23 de localităţi limitrofe.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb