Apele Române a anulat evenimentele dedicate Zilei Mondiale a Apei

C.B.
Companii / 22 martie 2020

Apele Române a anulat evenimentele dedicate Zilei Mondiale a Apei

Administraţia Naţională "Apele Române" (ANAR) a anulat evenimentele dedicate Zilei Mondiale a Apei, care este celebrată anual în data de 22 martie, în contextul prevenirii răspândirii Covid-19 (coronavirus), a anunţat, duminică, director general al ANAR, Ervin Molnar.

"Fenomenul schimbărilor climatice reprezintă un proces cu caracter global cu care se confruntă omenirea în acest secol. Anul acesta, Ziua Mondială a Apei are ca motto "Apa şi schimbările climatice", evidenţiind legătura dintre resursele de apă şi schimbările climatice. Administraţia Naţională "Apele Române" a luat o serie de măsuri în contextul prevenirii răspândirii Covid - 19 (coronavirus), printre acestea fiind şi anularea evenimentelor dedicate Zilei Mondiale a Apei, care este celebrată anual în data de 22 martie. Astfel, trebuie să înţelegem cu toţii, acum mai mult ca oricând, importanţa accesului tuturor la resursele de apă, dar şi înţelegerea rolului fiecăruia dintre noi în susţinerea unor practici responsabile faţă de apă şi mediul înconjurător, precum şi de a promova responsabilitatea socială în situaţia de faţă", se arată în mesajul transmis duminică de director general al ANAR, Ervin Molnar.

Administraţia Naţională "Apele Române" va continua aplicarea de acţiuni şi măsuri pentru asigurarea unui management adecvat al apelor în condiţiile schimbărilor climatice, pentru asigurarea disponibilităţii resurselor de apă şi, în special, pentru satisfacerea cerinţei de apă ale sectoarelor cele mai afectate de schimbările climatice - apa pentru populaţie, agricultură (irigaţii) şi energie.

"Îmi exprim convingerea că adaptarea la schimbările climatice reprezintă o provocare pe care doar împreună, factori de decizie, gospodari de apă, factori interesaţi şi întreaga populaţie o putem gestiona cu deplină responsabilitate, în vederea diminuării impactului negativ al acestui fenomen asupra vieţii noastre şi a generaţiilor viitoare", mai spune şeful ANAR.

Ziua mondială a apei este celebrată în fiecare an, pe 22 martie, începând din 1993.

Această zi se concentrează pe importanţa apei dulci, având ca scop atragerea atenţiei asupra celor 2,2 miliarde de oameni care trăiesc fără acces la apă sigură. Este vorba despre luarea de măsuri pentru a combate criza globală a apei. Un obiectiv principal al Zilei mondiale a apei este de a sprijini atingerea Obiectivului 6 pentru Dezvoltare Durabilă: apă şi canalizare pentru toţi până în 2030, de pe Agenda 2030 a ONU.

Statisticele ONU arată că: în prezent, una din trei persoane trăieşte fără apă potabilă sigură; până în 2050, până la 5,7 miliarde de oameni ar putea trăi în zone în care apa este rară timp de cel puţin o lună pe an; rezerve cu apă rezistente la schimbările climatice şi serviciile de salubritate ar putea salva viaţa a peste 360.000 de sugari în fiecare an; limitarea încălzirii globale la 1,5 grade Celsius peste nivelurile preindustriale ar putea reduce povara asupra apei indusă de climă cu până la 50%; vremea extremă a provocat peste 90% din dezastrele majore în ultimul deceniu; până în 2040, se estimează că cererea globală de energie va creşte cu peste 25%, iar cererea de apă va creşte cu peste 50%.

Conferinţa Naţiunilor Unite asupra mediului înconjurător de la Rio de Janeiro a adoptat, la 22 decembrie 1992, hotărârea prin care ziua de 22 martie devenea Ziua mondială a apei (World Water Day) (rezoluţia 47/193), prima zi oficială fiind marcată în 1993.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb