Aplicaţia de mesagerie WhatsApp are noi probleme de securitate

I.I.
Companii / 8 august 2019

Aplicaţia de mesagerie WhatsApp are noi probleme de securitate

Check Point Software Technologies Ltd, companie israeliană care oferă securitate pentru reţelele de calculatoare spune că a identificat defecte în aplicaţia de mesagerie WhatsApp, care ar putea permite hackerilor să manipuleze mesajele atât în conversaţiile publice cât şi în cele private, transmite Bloomberg.

Compania a declarat că cercetătorii au găsit trei modalităţi potenţiale de a modifica conversaţiile. Unul foloseşte funcţia "citat" într-o conversaţie de grup pentru a schimba aspectul identităţii unui expeditor. Altul permite hackerului să schimbe textul răspunsului altcuiva. Iar o altă problemă, care a fost rezolvată, ar permite unei persoane afalte într-un grup să trimită un mesaj privat către un alt participant al grupului, deghizat în mesaj public pentru toţi, aşa că atunci când individul vizat a răspuns, acesta va deveni vizibil pentru toate persoanele aflate în grup.

"Am revizuit cu atenţie această problemă în urmă cu un an şi este fals să sugeram că există vreo vulnerabilitate de securitatea la WhatsApp", a declarat un purtător de cuvânt care deţine WhatsApp pentru Facebook Inc.

"Scenariul descris aici este doar echivalentul mobil al modificării răspunsurilor pentru a face să pară ceva ce o persoană nu a scris. Trebuie să fim atenţi deoarece, abordarea cercetătorilor ar putea face ca WhatsApp să fie mai puţin privat - cum ar fi stocarea informaţiilor despre originea mesajelor".

Defectele ar putea avea consecinţe semnificative, deoarece WhatsApp are aproximativ 1,5 miliarde de utilizatori şi este utilizat pentru conversaţii personale, comunicări de afaceri şi mesagerie politică, a declarat Oded Vanunu, şeful de cercetare a vulnerabilităţii produselor.

"WhatsApp este cel mai popular serviciu de mesagerie instantanee din lume. Problemele de securitate găsite în aplicaţie sunt într-adevăr serioase, pentru că ar putea duce la situaţia în care participanţii la conversaţii de grup sunt induşi în eroare prin mesaje false. Acest lucru nu înseamnă, însă, că oamenii nu ar trebui să mai folosească WhatsApp, deoarece, chiar dacă bug-urile de securitate sunt periculoase, ele pot fi întâlnite în orice tip de software. Cu toate acestea, utilizatorii ar trebui să fie foarte atenţi atunci când participă la conversaţii de grup. În caz de îndoială, confirmaţi identitatea autorului într-un mesaj privat. Recomandăm utilizatorilor să urmărească lansarea actualizărilor WhatsApp şi să descarce imediat noile versiuni, pentru a fi în siguranţă", a spus Victor Chebyshev, cercetător în securitate la Kaspersky.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Pe internet, NIMIC NU E SIGUR! O spun ca unul care activează în acest domeniu! Succes prieteni! )))

    Singurele certitudini sunt, nu-i așa, TAXELE și MOARTEA! ))))

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb