APMGR susţine elaborarea unei noi metodologii de calcul a preţului la medicamente

Amalia Pană
Companii / 13 aprilie 2016

Asociaţia Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR), susţine intenţia Ministerului Sănătăţii de a elabora o nouă metodologie de calcul a preţului la medicamente, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

"Ne bucurăm că autorităţile au înţeles că actuala metodologie de preţ nu are decât efecte negative atât pentru pacienţi, prin dispariţia medicamentelor accesibile de pe piaţă, cât şi pentru industria locală producătoare de medicamente generice" a declarat Dragoş Damian, preşedintele APMGR.

APMGR susţine că introducerea calculului diferenţiat al taxei clawback şi schimbarea radicală a modalităţii de stabilire a preţului medicamentelor, trecând de la o abordare strict financiară la una centrată pe nevoia pacienţilor de a găsi în farmacii medicamentele de zi cu zi, sunt singurele soluţii pentru a opri dispariţia medicamentelor de pe piaţă şi pentru a scoate din criză industria farmaceutică locală.

Conform datelor APMGR, peste 2.000 de medicamente cu preţuri accesibile au dispărut deja de pe piaţă în ultimii ani, dintre care 700 de medicamente au dispărut numai în 2015.

Asociaţia este de acord cu aplicarea imediată a reglementării referitoare la alinierea preţului medicamentului ieşit de sub brevet în raport cu preţul de referinţă al medicamentului generic, introdusă prin articolul 8¹ din Ordinul Ministrului Sănătăţii nr. 75/2009, susţinând că neaplicarea acestui articol ar fi fost păgubitoare atât pentru statul român, cât şi pentru pacienţi şi ar fi creat un dezechilibru concurenţial major în piaţa farmaceutică.

APMGR îşi exprimă disponibilitatea de a se alătura grupului de lucru alcătuit din reprezentanţii Ministerului Sănătăţii şi ai Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate pentru elaborarea unei noi modalităţi de calcul al preţului la medicamente care să înlocuiască Ordinul 75/2009.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb