Apocalipsele din 2011 au fost reportate pentru 2012

OCTAVIAN DAN
Ziarul BURSA #Miscellanea / 6 ianuarie 2012

Apocalipsele din 2011 au fost reportate pentru 2012

Omenirea a scăpat de 3-4 apocalipse în 2011 şi se pregăteşte pentru un crucial 2012 din acest punct de vedere. Dacă an de an mai apare câte un prevestitor de ocazie, anul acesta este foarte încărcat, multe dintre predicţii fiind făcute cu foarte mult timp în urmă, cea mai importantă fiind aceea legată de Calendarul Maya.

Dacă dezastrul provocat de cutremurul care a avut loc în luna martie a anului trecut, în Japonia, a dat frisoane întregii omeniri, au mai exis-tat şi trei momente, intens mediatizate, care au stârnit mai mult zâmbete. Aşa cum am notat la timpul potrivit, două "sfârşituri de lume" au fost complet ratate din punctul de vedere al marii majorităţi, acestea fiind prevestite de pastorul american Harold Camping. Celebrul predicator american a anunţat la începutul anului 2011 că sfârşitul lumii va avea loc pe 21 mai. După mai multe calcule şi o nouă reinterpretare a Bibliei, Camping i-a îndemnat pe adepţii lui ca pe 21 octombrie să fie pregătiţi pentru Apocalipsă, având şi o explicaţie pentru prima previziune, a explicat că şi prima previziune a fost corectă, pe 21 mai lumea s-a sfârşit, dar nimeni nu a observat, apocalipsa fiind una la nivel spiritual, un final liniştit, fără pucioasă şi foc. Al doilea rateu pare să-i fi închis definitiv gura pas-torului, părăsit de mulţi dintre adepţi. În luna noiembrie a anului trecut a existat un alt moment "critic", în data de 11 la ora 11 şi 11 minute. Numerologii din lumea întreagă au susţinut că în acel moment urma să aibă loc o aliniere rară a acestor numere, care, pentru adepţii ştiinţelor oculte, ar putea semnala producerea unor evenimente neobişnuite. Singurele lucruri produse, destul de comune de altfel, au fost câteva bloguri şi câteva site-uri pe această temă.

Cum ştim de ce am scăpat, nu ar strica să aflăm ce ne aşteaptă. Pentru 2012 există două previziuni mustind de pesimism, dar care lasă totuşi mici portiţe de scăpare pentru omenire. Celebrii cercetători de la NASA susţin că pământul va fi lovit de radiaţii magnetice care vor atinge un nivel fără precedent. Exploziile solare de la finalul lui 2012 şi începutul lui 2013 vor provoca aceste fenomene. Reţelele electrice s-ar putea supraîncălzi, transportul aerian va fi perturbat iar dispozitivele şi aparatura electronică, cele de navigare şi sateliţii majori s-ar putea opri din funcţionare. Sistemul bancar ar fi pus la pământ instantaneu iar comunicaţiile ar dispărea şi ele. "Ştim că se apropie, dar nu ştim cât de rău va fi. Aceasta va perturba dis-pozitive de comunicare, cum ar fi sateliţi şi navigarea auto, transportul aerian, sistemul bancar, calculatoarele noastre, tot ceea ce este electronic. Furtuna va provoca probleme majore în întreaga lume. Zone mari vor rămâne fără alimentare cu energie electrică, iar refacerea infrastructurii va reprezenta un obiectiv greu de realizat, întrucât acest lucru cere timp" a declarat Richard Fisher, director al diviziei de heliofizică, într-un interviu pentru The Daily Telegraph. Practic întreaga economie mondială va fi pusă pe butuci, existând posibilitatea să nu-şi mai revină niciodată la forma pe care o cunoaştem în acest moment. Ce-i drept, economia mondială nu se simte foarte bine nici în condiţii de radiaţii magnetice în limitele admisibile.

Discuţii şi mai aprinse şi mai ample comportă "Sfârşitul timpului" care va avea loc pe 21 decembrie 2012, data la care Calendarul Maya se încheie brusc. Într-un raport al Pentagonului acest lucru este tradus prin faptul că timpul va ajunge la zero, clima se va schimba definitiv, iar ADN-ul uman va fi complet reprogramat. Din nou putem vorbi despre dispariţia actualei ordini mondiale, dar omenirea îşi continuă drumul. Conform mayaşilor, în 2012 omenirea va afla tot adevărul, conceptele actuale de timp şi spaţiu vor fi depăşite şi va avea loc trecerea spre a patra dimensiune. Cultura maya susţine că trăim într-un univers ciclic, existând perioade de maximă creaţie şi perioade de distrugere, pentru regenerare. Practic, în 2012 se încheie un ciclu al evoluţiei şi se trece la nivelul superior, unul fără nicio legătură cu ceea ce cunoaştem astăzi. Din acest punct de vedere, este evident că în acest an omenirea nu va avea timp să se plictisească.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Dar ceva realist si productiv?

    1. Adica fun razboi, fo bomba atomica, ceva, nu?!?

      Citeste restul ziarului e plin de realism. Oamenii mai au nevoie si de poveste.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb