Apple etichetează aplicaţiile din App Store în funcţie de nivelul de intimitate oferit

S.B.
Companii / 15 decembrie 2020

Apple etichetează aplicaţiile din App Store în funcţie de nivelul de intimitate oferit

La câteva luni distanţă de când a început să ceară dezvoltatorilor să completeze informaţii despre practicile de colectare a datelor personale, Apple inaugurează ceea ce numeşte "privacy labels" - etichete simple, care le spun utilizatorilor cât de mult sau de puţin sunt urmăriţi dacă instalează o anumită aplicaţie, informează news.ro.

Fiecare pagină a unei aplicaţii din App Store conţine acum un nou tip de informaţie - etichete ce caracterizează succint nivelul de intimitate oferit. Acestea sunt disponibile pe iOS, iPadOS, macOS, watchOS şi tvOS.

Noile etichete se împart, în funcţie de politicile aplicaţiilor privind colectarea datelor personale, în trei categorii principale: date care nu sunt legate de utilizator, date care sunt legate de utilizator şi date folosite pentru urmărirea utilizatorului.

Distincţia dintre primele două categorii vine din identificarea utilizatorului. Aplicaţiile din prima categorie colectează date fără a le atribui persoanei sau device-ului care le-a generat. În a doua categorie, informaţiile sunt catalogate în strânsă legătură cu persoana, fiind folosite, de regulă, pentru targetarea cu reclame.

În cea de-a treia categorie, cea mai agresivă în ceea ce priveşte colectarea informaţiilor, intră aplicaţiile care urmăresc utilizatorul. Apple explică ce înţelege prin urmărire: legarea datelor personale între aplicaţii. În acest caz, utilizatorul este urmărit şi dincolo de aplicaţia pe care o instalează.

Indiferent de categorie, utilizatorii vor putea vedea, înainte de a instala o aplicaţie, ce tipuri de date colectează aceasta. Vor fi listate direct în pagina aplicaţiei din App Store tipuri de informaţii colectate, precum: date de contact, de localizare, financiare, istoricul navigării, conţinut de diverse tipuri (email, text, audio, video) şi altele.

Noile etichete sunt considerate un mare câştig pentru utilizatori de către organizaţiile care militează pentru protejarea intimităţii. Pe de altă parte, există voci care susţin că Apple forţează în acest fel advertiserii să renunţe la identificatorul IDFA şi să-l înlocuiască cu propriul identificator, SKAdNetwork, potrivit news.ro.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7329
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3176
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9824
Gram de aur (XAU)Gram de aur387.3649

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb