BURSA Analytics

Apreciere de 46,8% pentru Bitcoin

A.I., T.B.
BURSA Analytics / 1 martie

Apreciere de 46,8% pentru Bitcoin

CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 26 IANUARIE - 28 FEBRUARIE 2024

Cea mai populară criptomonedă a lumii a urcat temporar până la pragul de 64.000 de dolari, nivel nemaiatins din noiembrie 2021

Sylvia Jablonski, Defiance: "Există nevoia de a accesa mai mult Bitcoin pentru construirea ETF-urilor"

Bitcoin a înregistrat o apreciere a cotaţiei de 46,8%, în intervalul 26 ianuarie - 28 februarie 2024, în raport cu moneda euro, fiind astfel unul dintre activele cu cele mai mari randamente, în perioada avută în vedere.

La mijlocul acestei săptămâni, cea mai populară criptomonedă a lumii a testat temporar pragul de 64.000 de dolari, nivel nemaiatins din noiembrie 2021, conform CNBC. De asemenea, februarie a marcat a şasea lună consecutivă de creştere pentru Bitcoin, cea mai bună evoluţie din ultimii mai bine de trei ani, potrivit graficelor Investing.com.

Februarie a fost o lună excelentă pentru ETF-urile pe Bitcoin. Numai miercuri, intrările nete zilnice s-au ridicat la un record de 677 milioane de dolari, a treia zi la rând cu intrări de peste 500 de milioane de dolari, conform CNBC.

Investitorii pun performanţa excepţională a criptomonedei din februarie pe seama dinamicii dintre cerere şi ofertă. Sylvia Jablonski, CEO şi director de investiţii la ETF-urile Defiance, a indicat, în mod special, către noile ETF-uri şi viitoarea "înjumătăţire" a Bitcoin.

"Am văzut intrări de peste două miliarde de dolari în ETF-uri pe Bitcoin, astfel încât există nevoia de a accesa mai multă ofertă pentru construirea acestor ETF-uri. Or, acest lucru duce la creşterea preţurilor, în special pe termen scurt", a spus Jablonski, citată de CNBC.

"Al doilea motiv care ar fi putut da un impuls suplimentar preţului în ultimele două zile este următoarea înjumătăţire a Bitcoin", a adăugat ea. "În mod istoric, o înjumătăţire a dus la creşterea preţurilor Bitcoin. Performanţa trecută nu este o indicaţie pentru performanţa viitoare, dar cred că există convingerea că înjumătăţirea va duce la acelaşi nivel de apreciere a preţului".

Evenimentul implică reducerea cu 50% a recompenselor pentru minerii de Bitcoin-voluntari ce folosesc echipamente specializate pentru a valida tranzacţiile în reţeaua blockchain şi a crea noi jetoane. Scopul înjumătăţirii este reducerea numărului de unităţi noi de Bitcoin lansate în piaţă, ceea ce înseamnă că oferta se reduce. Or, teoretic, o ofertă mai redusă şi o cerere cel puţin constantă duce, de obicei, la creşterea preţurilor.

Indici - BET s-a apreciat cu 5,08%

Indicele BET, al celor mai lichide douăzeci de companii de la BVB cu excepţia SIF-urilor, s-a apreciat, în perioada 26 ianuarie - 28 februarie 2024, cu 5,08%.

Indicele BET- FI, al celor cinci SIF-uri plus Fondul Proprietatea (FP), s-a depreciat cu 1,98%, în intervalul 26 ianuarie - 28 februarie 2024. Indicele BET-XT s-a apreciat cu 4,23% în perioada menţionată.

Acţiuni - Condmag pe prima poziţie în topul randamentelor de la BVB

Topul celor mai rentabile acţiuni de la BVB este condus, în intervalul 26 ianuarie - 28 februarie 2024, de acţiunile Condmag care au crescut cu 55,75%, în raport cu moneda euro. Pe locul al doilea se situează Şantierul Naval Orşova, ale cărui acţiuni au crescut cu 27,84%, iar pe locul al treilea se află Armatura cu o creştere de 12,14% a acţiunilor.

Fonduri de investiţii - randament de 19,10% pentru FDI Audas Piscator

Clasamentul fondurilor de investiţii, în intervalul 26 ianuarie - 27 februarie 2024, este condus de titlurile FDI Audas Piscator, cu o apreciere de 19,10%.

Pe locul al doilea al podiumului s-a situat Certinvest BET Index, ce a înregistrat o apreciere de 5,54%, în timp ce poziţia a treia a fost ocupată de titlurile Certinvest XT Index, care au urcat cu 4,68%.

Cotaţia aurului s-a apreciat cu 0,62%, iar cursul monedei naţionale, în raport cu cea europeană, s-a depreciat cu 0,13%, în intervalul de timp precizat.

Precizare: Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor. Piaţa AeRO nu este luată în calcul. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb