ArcelorMittal Galaţi avertizează un sindicat că declanşarea conflictului de interese este ilegală

N.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 15 ianuarie 2010

ArcelorMittal Galaţi avertizează un sindicat că declanşarea conflictului de interese este ilegală

ArcelorMittal Galaţi avertizează sindicatul Solidaritatea, care vrea să des-chidă conflictul de interese în combinat din cauza salarizării, că acţiunea este ilegală în condiţiile în care compania tocmai a prelungit valabilitatea contractului colectiv de muncă.

"După cum ştiţi, la nivelul ArceloMittal Galaţi există în funcţiune un contract colectiv de muncă, înregistrat la Direcţia de Muncă Galaţi sub nr. 7255 din 13 iunie 2007. Acest contract colectiv de muncă a fost prelungit până la data de 31.12.2010 prin actul adiţional nr. 4/28.12.2009, act adiţional care a fost înregistrat la Agenţia Judeţeană pentru Prestaţii Sociale sub nr. 16617/28.12.2009. În consecinţă, (...) declanşarea unui conflict de interese la acest moment este contrară legii", se arată în răspunsul transmis de directorul general al combinatului gălăţean, Thierry Le Gall, sindicatului Solidaritatea, potrivit NewsIn.

Actul adiţional, negociat în ultimele două luni ale lui 2009 de administraţia ArcelorMittal Galaţi şi de cele 11 sindicate reprezentative din combinat, prevede menţinerea salariilor îngheţate şi în 2010, pentru al doilea an consecutiv, pe fondul condiţiilor dificile din piaţa oţelului. Înţelegerea dintre partenerii sociali prevede, totuşi, acordarea unui bonus de 5% din salariul anual tuturor celor 9.300 de siderurgişti. Prima tranşă de bonus, de 2%, a fost deja achitată, în timp ce tranşa secundă, de 3%, va fi acordată în iulie, numai dacă societatea iese din zona pierderilor după primul semestru.

Actul adiţional conţinând aceste obligaţii salariale a fost semnat de toate cele 11 sindicate negociatoare în ultimele zile din 2009. Solidaritatea a semnat atunci cu obsevaţii, rezervându-şi dreptul de a declanşa conflictul de interese faţă de Capitolul Salarizare. Săptămâna trecută, sindicatul a notificat patronatul că deschide conflictul dacă nu obţine o creştere salarială de 10% de la 1 ianuarie 2010 pentru toţi angajaţii combinatului gălăţean, precum şi promisiunea de a renegocia trimestrial Capitolul Salarizare în acest an. Deocamdată, însă, Solidaritatea nu a înregistrat conflictul de interese la Agenţia Judeţeană pentru Prestaţii Sociale. Abia după ce o va face, conflictul de interese va fi considerat deschis în companie, iar Agenţia va trebui să îl medieze.

Din toamna lui 2008, când producţia de oţel a început să scadă şi în sudul Moldovei, managementul ArcelorMittal Galaţi a îngheţat salariile, a oprit temporar sau permanent unele capacităţi de producţie pentru a nu creşte stocurile, a închis Uzina CocsoChimică optând pentru importurile de cocs, a stimulat cu pachete financiare plecarea a circa 4.500 de salariaţi, iar pe cei rămaşi i-a trimis în şomaj tehnic şi în concediu de odihnă, prin rotaţie. La ora actuală, în combinatul gălăţean mai sunt circa 9.300 de muncitori.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb