Arcon - cifră de afaceri de aproape 28 milioane de euro

C.I.
Ziarul BURSA #Companii / 12 decembrie 2012

Arcon - cifră de afaceri de aproape 28 milioane de euro

Ţiţeiu, ARCON: "Achiziţia AMVIC ne aduce mai aproape de şantierele Bucureştiului"

Producătorul de sisteme termo-hidroizolante Arcon a atins, în primele zece luni, o cifră de afaceri de aproape 28 milioa­ne de euro, în creştere cu aproximativ 17 procente faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Ioan Ţiţeiu, directorul general al "Arcon" spune: "Din cifrele înregistrate până în prezent preconizăm ca sfârşitul acestui an ne va găsi la o cifră de afaceri de peste 31 milioane de euro. Rezultatele pozitive din 2012 au fost generate de creşteri ale ambelor grupe de produse ale ARCON. Mai exact, membranele bituminoase au un avans de aproximativ 17 procente la sfârşitul lunii octombrie, iar vânzările de polistiren expandat s-au apreciat cu 10 procente faţă de aceeaşi perioadă din 2011".

O bună parte din exporturile ARCON se îndreaptă către Grecia, Bulgaria, Ungaria sau Cipru. Alte ţări către care ARCON a exportat în 2012 sunt Malta, Cehia sau ţările arabe. "În 10 luni din 2012 am exportat membrane bituminoase în valoare de 3 milioane euro, o cifră mai mare cu 58% de procente faţă de anul trecut, iar până la sfârşitul anului putem ajunge la aproximativ 4 milioane de euro", a mai spus Ioan Ţiţeiu.

ARCON are în vedere şi dezvoltarea grupei de produse formată din vopsele şi tencuieli. "Noua noastră facilitate de producţie func­ţionează sub brandul ARCO şi este localizată în halele fostei fabrici de mase plastice PLASTICO Sf. Gheorghe pe care am achiziţionat-o la începutul acestui an", precizează Ioan Ţiţeiu.

Piaţa de polistiren, una deja de tradiţie pentru ARCON, a fost în 2012 puternic afectată de producătorii "pirat". Ioan Ţiţeiu a spus: "Aceştia vând nu doar produse foarte slabe calitativ, dar şi neconforme cu normele în vigoare. Astfel reuşesc să practice preţuri de dumping, nefiind interesaţi de calitatea lucrărilor".

În ciuda creşterilor înregistrate pe toate segmentele de produse, ARCON va înregistra o marjă mai mică a profitului din cauza instabilităţii cursului sau a creşterii preţurilor la materiile prime şi la energie. La toate acestea se adaugă o serie de insolvenţe din industria de profil.

La final de 2012, ARCON a pornit procedura de achiziţie a companiilor Corina Gealan şi Amvic, business-uri conexe actualei baze de producţie. În prezent tranzacţia se află în stadiul de due-diligence, acest pas trebuind să se finalizeze până la închiderea lui 2012. "Căutam oricum să relocăm o linie de producţie lângă Bucureşti, însă ar fi durat mai mult să demarăm o investiţie în Capitală. S-a ivit această oportunitate, iar prin concretizarea ei ne aduce mai aproape de şantierele Bucureştiului", declară Ioan Ţiţeiu.

ARCON a fost înfiinţată în anul 1994 la Sfântu Gheorghe, având la bază capital integral românesc. În prezent, compania are 200 de angajaţi specializaţi în sectorul indus­trial şi de construcţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb