Arctic a produs peste 2 milioane de maşini de spălat rufe la fabrica din Ulmi şi anunţă dublarea capacităţii de producţie

G.D.
Companii / 14 aprilie 2022

Arctic a produs peste 2 milioane de maşini de spălat rufe la fabrica din Ulmi şi anunţă dublarea capacităţii de producţie

Compania Arctic a depăşit două milioane de maşini de spălat rufe produse în fabrica din Ulmi, prima unitate de producţie Industry 4.0 din ţară, unde a fost pusă în funcţiune recent şi cea de-a doua linie de producţie, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, capacitatea fabricii din Ulmi se va dubla, ajungând la 2,2 milioane de electrocasnice produse anual. Investiţia în cea de-a doua linie de producţie se ridică la peste 37,8 milioane de euro. În prezent, în unitatea din Ulmi sunt fabricate peste 300 de modele de maşini de spălat rufe cu diverse dotări, destinate atât pieţei locale, cât şi consumatorilor din 47 de alte ţări - 30 din Europa şi 17 pe alte continente. Exporturile se ridică la 80% din producţia anuală.

"Prin operaţionalizarea completă a celei de-a doua linii de producţie din Ulmi, Arctic va realiza anual în ţară peste 5 milioane de electrocasnice. Împreună cu cei 46 de furnizori locali, Arctic a contribuit decisiv la consolidarea acestei industrii, transformând România într-un jucător important în plan regional. În acelaşi timp, fabrica din Ulmi constituie un model de utilizarea eficientă a energiei, materialelor şi resurselor, în acord cu viziunea centrată pe sustenabilitate a Arctic şi a grupului Arçelik", a declarat Murat Buyukerk, Chief Executive Officer Arctic.

Inaugurată la finele anului 2019, fabrica Arctic din Ulmi integrează cele mai recente tehnologii în materie de robotizare, inteligenţă artificială, machine learning sau procese de automatizare, fiind astfel una dintre cele mai moderne facilităţi de producţie din întreaga lume. Investiţiile totale în unitatea de producţie depăşesc 160 de milioane de euro.

În prezent, peste 200 de roboţi sunt implicaţi în procesul de producţie, generând o creştere a productivităţii cu 30%. Construit pe un teren de 700.000 de metri pătraţi, centrul de producţie din Ulmi încorporează sisteme automate pentru manipularea şi depozitarea componentelor, controlul calităţii fiind în totalitate automatizat. Peste 70% din operaţiunile de producţie au la bază sisteme autodeterminate şi autogestionate prin intermediul aplicaţiilor de tip Industrial Internet of Things (IioT). Acestea colectează informaţii în timp real din aproximativ 22.000 de puncte de generare, adăugându-le la o bază de date ce cuprinde milioane de produse şi componente., subliniază sursa citată.

Până în prezent, în departamentele de Cercetare şi Dezvoltare au fost desfăşurate peste 500.000 de ore de testare.

Datorită implementării tehnologiilor care funcţionează după principiile Industry 4.0, producţia de maşini de spălat rufe din Ulmi generează un impact redus asupra mediului. Apa utilizată în procesul de producţie este refolosită în proporţie de 70%, până în prezent, prin sistemele inteligente de tratare a apelor reziduale şi de colectare a apei pluviale, fiind reciclată o cantitate de aproximativ 46.000 de metri cubi de apă, echivalentul a 17 bazine olimpice. În plus, graţie sistemelor avansate pe care le integrează, consumul de energie per produs a fost diminuat cu 30%. Fabrica este dotată cu sursă de energie regenerabilă, sistemul fotovoltaic producând până în prezent peste 2,6 milioane de kWh, ceea ce a dus la o reducere cu aproximativ 835 de tone a emisiilor de CO2.

Fabrica din Ulmi deţine numeroase acreditări care recunosc meritele din domeniul producţiei sustenabile, fiind singura unitate de producţie din ţară care a primit certificarea LEED Platinum, cel mai înalt nivel dintre certificările LEED.

Arctic mai deţine şi operează în România cea mai mare fabrică de produse electrocasnice din Europa Continentală, la Găeşti, unde s-au produs până acum peste 40 de milioane de aparate frigorifice, ce au fost exportate în peste 80 de ţări, se menţionează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb