ARISTON THERMO: Anul trecut, 22.400 de locuinţe au fost debranşate şi au optat pentru un sistem de încălzire propriu

Mina Irina
Companii #Imobiliare / 23 martie 2017

Cătălin Drăguleanu

Cătălin Drăguleanu

Numărul debranşărilor în ultimii 5 ani a ajuns la aproximativ 215.000

Piaţa încălzirii din ţara noastră a fost şi anul trecut influenţată de debranşările de la sistemul centralizat, potrivit unei analize realizate de Ariston Thermo România. Astfel, anul trecut, peste 22.000 de apartamente au fost deconectate de la CET-uri, majoritatea optând pentru un sistem propriu de încălzire din dorinţa de a reduce costurile, dar şi de a beneficia de confort şi independenţă, potrivit unui comunicat de presă trimis Redacţiei.

Cătălin Drăguleanu, Country Manager Ariston Thermo România, a declarat: "Conform datelor raportate de ANRSC (Autoritatea Naţională pentru Reglementare a Serviciilor Comunitare de Utilităţi Publice) şi anul trecut piaţa locală de încălzire a fost marcată de un număr semnificativ de debranşări. Astfel, în 2016, 22.400 de locuinţe au fost deconectate de la sistemul de încălzire centralizat. Potrivit datelor Ariston Thermo România, majoritatea beneficiază acum de un echipament propriu de încălzire, cel mai popular fiind centrala termică pe gaz".

Acesta a subliniat, de asemenea, că trendul debranşărilor a fost susţinut, pe de o parte, de dorinţa românilor de a realiza reduceri de costuri şi, pe de altă parte, de conştientizarea beneficiilor cu privire la confort şi independenţa pe care le poate aduce un astfel de sistem.

Cătălin Drăguleanu a mai spus: "Studiile Ariston arată că românii au înţeles beneficiile pe care le aduce instalarea unei centrale de nouă generaţie, în condensare. În plus, piaţa locală de centrale termice este tot mai mult dominată de înlocuiri, românii ţinând cont, în acest caz, mai ales de aspecte privind eficienţa oferită de noile echipamente şi de serviciile post-vânzare, şi mai puţin de preţ".

Reprezentantul companiei a mai subliniat, de asemenea, că în ultimii 5 ani circa 215.000 de apartamente au fost debranşate, iar 9 judeţe din ţară nu mai beneficiază deloc de un sistem centralizat de încălzire.

Raportat la zonele cu cel mai mare număr de debranşări, potrivit datelor oficiale ale ANRSC, topul judeţelor este dominat de Galaţi, unde au fost debranşate, anul trecut, 3.833 de locuinţe, iar în ultimii 5 ani numărul a ajuns la 43.855. Pe locul al doilea în top se află judeţul Constanţa, cu 3.034 debranşări în 2016 şi 13.857 în ultimii 5 ani.

Ariston Thermo România este filiala locală a companiei italiene Ariston Thermo Group, compania ce se ocupă cu producţia şi furnizarea unei game complete de echipamente şi servicii destinate încălzirii şi producerii de apă caldă menajeră, conform sursei citate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb