Ariton: Statul nu va vinde acţiuni la Transelectrica sau Transgaz decât dacă obţine "cel mai bun preţ"

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 6 decembrie 2011

Ministerul Economiei nu va vinde pachete minoritare de acţiuni din companii precum Transelectrica sau Transgaz decât dacă va obţine "cel mai bun preţ" pentru acestea, a declarat, ieri, ministrul de resort, Ion Ariton.

"Vom vinde pachetele minoritare doar dacă ne convine preţul. Nu se va vinde nimic decât dacă este avantajos pentru bugetul naţional, pentru că până la urmă acolo se vor duce banii", a afirmat Ariton la prezentarea bugetului pentru anul viitor al instituţiei în faţa comisiilor reunite din Senat şi Camera Deputaţilor.

Ministerul Economiei intenţionează să plaseze pe piaţa de capital pachete de 10-15% din capitalurile unor companii precum Romgaz, Nuclearelectrica, Transelectrica, Trans-gaz sau Hidroelectrica.

Ariton a precizat că nu vor fi cedate participaţiile majoritare.

"Privatizările, cele minoritare, rămâm aşa cum le ştim. Privatizările majoritare nu se fac nici la Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Romgaz, Electrica Distribuţie, Transelectrica sau Transgaz. În scrisoarea cu FMI nu s-a pus problema acestor privatizări majoritare în perioada imediat următoare", a adăugat Ariton.

El a afirmat că oferta de vânzare a 9,84% din acţiunile deţinute de stat la OMV Petrom, din luna iulie, a fost "una reuşită", chiar dacă nu a fost finalizată.

"Am putut să vindem acel pachet de acţiuni la OMV Petrom, dar nu am vrut să vindem pentru că nu ne-a convenit preţul. Împreună cu Guvernul am stabilit că preţul nu era cel mai bun. În aceeaşi situaţie suntem şi cu celelalte pachete minoritare", a spus Ariton.

Bugetul pentru anul viitor al Minis-terului Economiei a primit luni avizul comisiilor parlamentare de specialitate, cu 26 de voturi "pentru", 15 voturi "împotrivă" şi nicio abţinere.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb