Art Safari în parteneriat cu Metrorex lansează Muzeul din Metrou - cu expoziţia "Arta cucereşte Bucureştiul!"

G.U.
Miscellanea / 31 mai 2021

Art Safari în parteneriat cu Metrorex lansează Muzeul din Metrou - cu expoziţia "Arta cucereşte Bucureştiul!"

Art Safari în parteneriat cu Metrorex lansează Muzeul din Metrou - cu expoziţia "Arta cucereşte Bucureştiul!", conform unui comunicat de presă remis redacţiei. Astfel, reproduceri ale operelor importante din colecţii private şi muzee vor putea fi admirate de călători.

Opere de referinţă ale artei româneşti devin, astfel, accesibile în spaţii cotidiene prin expoziţia din Muzeul din Metrou. "Arta cucereşte Bucureştiul!" are ca scop familiarizarea publicului cu marii artiştii români, prin transformarea metroului într-un muzeu mobil care să îmbogăţească şi să înfrumuseţeze experienţa călătorilor, notează sursa citată.

"Vă invităm să lăsaţi deoparte telefoanele şi să admiraţi picturile excepţionale expuse în metrou, dar şi să aflaţi lucruri interesante despre vieţile artiştilor români. Vrem să aducem arta mai aprope de inimile oamenilor şi, cu ajutorul Metrorex, acest lucru se întâmplă: avem şi Muzeu la Metrou! spune Ioana Ciocan, iniţiatorul Art Safari.

Ştefan PARASCHIV, director general Metrorex, a declarat: "Metroul este un spaţiu dinamic şi un loc ideal pentru ca oamenii grăbiţi şi obosiţi de rutina zilnică să reînveţe să aprecieze arta. Această colaborare îşi propune ca publicul călător să poată simţi bucuria de a privi opere de artă celebre. Dorim să le reamintim călătorilor că fiecare zi aduce motive de bucurie şi că arta afişată în muzeul temporar din trenurile de metrou poate face din orice drum o călătorie inedită. Împreună vom reusi să ieşim, preţ de câteva momente, din rutina cotidiană şi să facem un nou pas către o Românie mai frumoasă! ".

Din 1 iunie, timp de trei luni de zile, arta coboară de pe simeze în spaţiul public şi intersectează traseul zilnic al călătorilor aflaţi în deplasare în Bucureşti.

Muzeul din Metrou va circula pe magistralele 1 şi 3 şi va prezenta reproduceri după lucrări celebre ale artiştilor români, însoţite de texte informative. O parte dintre opere vor putea fi văzute LIVE chiar la Art Safari, la cea de-a 8- a ediţie, între 16-26 septembrie.

Muzeul din Metrou are un scop educativ, publicul are nevoie de timp ca să se familiarizeze cu marii artişti ai artei de patrimoniu, unii dintre ei uitaţi în comunism, dar şi cu arta contemporană, care să le ofere noi înţelesuri ale cotidianului. În acelaşi timp, prezenţa artei în viaţa de zi cu zi aduce bucurie şi contribuie la crearea unui sentiment de apartenenţă la oraşul în care trăim, iar viziunea acestui parteneriat este una pe termen lung.

Artiştii care vor putea fi admiraţi în cadrul muzeului temporar mobil de la metrou "Arta cucereşte Bucureştiul" sunt: Samuel Mutzner, discipol al celebrului Claude Monet şi deschizător al drumului către lumină şi culoare în pictura românească, Constantin Piliuţă, iubit de colecţionari şi maestru al simplităţii şi armoniei paletei în tablourile sale cu subiect floral, femei-artist prea puţin cunoscute precum Magdalena Rădulescu, Merica Râmniceanu, Cecilia Cuţescu - Storck, precum şi lucrările artiştilor contemporani Irina Dragomir sau Victor Fota, unde/ în care călătorul devine supererou al realităţii zilnice.

Graţie Muzeului din Metrou şi a expoziţiei "Arta cucereşte Bucureştiul", Bucureştiul intră în rând cu marile capitale europene unde arta te îmbie să o admiri de când ai coborât din avion, pe aeroport, apoi la metrou, în tren, în staţiile de autobuze şi, bineînţeles, în spaţiul public. Arta este o bucurie şi merită sărbătorită prin integrarea ei în viaţa zilnică a locuitorilor din marile oraşe.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb