"Asesoft Distribution" ţinteşte 20% din piaţa locală a unităţilor optice

Monica Măgureanu
Ziarul BURSA #Companii #IT / 11 decembrie 2007

Compania începe un parteneriat cu "Lite-On" cel mai mare producător mondial de unităţi optice Piaţa românească a unităţilor optice este estimată la 1 milion de bucăţi în 2007

"Asesoft Distribution", companie care activează pe piaţa locală de distribuţie IT, ţinteşte 20% din piaţa unităţilor optice, anunţă un comunicat al societăţii remis redacţiei. Compania a încheiat recent un parteneriat cu "Lite-On", producător de vârf la nivel mondial în domeniul unităţilor optice, pentru citirea şi inscripţionarea de medii CD, DVD şi Blu-ray.

Oana Barbu, director de achiziţii "Asesoft Distribution", declară: "În România, pe o piaţă a unităţilor optice (DVD-RW/BLU-RAY/HD-DVD) estimată de noi la un milion de unităţi pentru 2007, Asesoft Distribution are o cotă de aproximativ 18%. Prin adăugarea produselor Lite-On, ne dorim creşterea cotei de piaţă la un minim de 20% pentru 2007, în condiţiile unei estimări de creştere a pieţei locale la aproximativ 1,2 milioane unitati".

Parteneriatul dintre "Asesoft Distribution" şi "Lite-On" va acoperi gama completă de unităţi optice pentru PC - DVD-ROM, DVD RW şi BLU-RAY, acestea fiind disponibile pentru partenerii din lanţul de distribuţie IT de la începutul lunii decembrie 2007.

"Într-o piaţă mondială de unităţi optice pentru PC estimată la 280 milioane unităţi, Lite-On este cel mai mare producător în acest segment de produse şi îşi doreşte o creştere semnificativă şi în România. Creşterea noastră impunea o lărgire a portofoliului de produse şi de furnizori pe acest segment", a declarat Iulian Stanciu, director general Asesoft Distribution.

"Scăderea preţurilor pentru unităţile Blu-ray face acum posibilă achiziţionarea unei unităţi care citeşte discuri Blu-ray (unitate BD-ROM), la un preţ de doar 150 euro. 2008 va fi cu siguranţă anul în care unităţile Blu-ray îşI vor face simţită prezenţa cu adevărat şi vor deveni o opţiune importantă pentru utilizatorii de PC", a adăugat Oana Barbu.

"Lite-On IT", companie care şi-a început activitatea ca parte a grupului "Lite-On Technology Corporation" în 1995, este cel mai mare producător de unităţi optice din lume. Lite-On are 45 de fabrici, 29 de reprezentanţe şi 4 centre de cercetare şi dezvoltare, cu peste 35.000 de angajaţi şi o capacitate de producţie de 7 milioane unităţi optice pe lună. În martie 2007, Lite-On IT şi Philips Benq Data Storage (PBDS) fondează Philips & Lite-On Digital Solution (PLDS), care se ocupă de marketing, dezvoltare şi vânzări către parteneri, cu structura de acţionariat 51% Royal Philips Electronics şi 49% Lite-On IT.

"Asesoft Distribution" a încheiat anul 2006 cu o cifră de 72,2 milioane USD, în creştere cu 51% faţă de anul anterior şi îşi propune realizarea unei cifre de 110 milioane USD în 2007. Compania de distribuţie IT are o bază de clienţi formată din peste 1.000 companii active şi este furnizor important al reţelelor de retail locale.

"Asesoft Distribution" distribuie o gamă de produse completă, reprezentând furnizori de top ai industriei IT: AMD, Asrock, BitDefender, Delux, Flybook, Galaxy, Gigabyte, HIS, Horizon, Innovision, Intel, Kingston, Lite-On, LG, Maxtor, Microsoft, Miyako, Nanya, Princeton, Samsung, Seagate, Sony, Western Digital.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb