ASF a realizat venituri cu 110% mai mari decât cele bugetate, în primul trimestru

Elena Deacu
Piaţa de Capital / 22 aprilie 2015

În primul trimestru al anului 2015, veniturile realizate de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) au reprezentat 110% din cele bugetate, iar cheltuielile au fost de 72% faţă de prevederile bugetare, din care cheltuielile cu personalul au fost de 77% în raport cu cele previzionate.

Trimestrul I s-a încheiat astfel cu un excedent curent de 10.179.301 lei, potrivit unui comunicat al Autorităţii, care menţionează că în şedinţa Consiliului a fost aprobată execuţia Bugetului de Venituri şi Cheltuieli la 31.03.2015, precum şi rectificarea BVC pe anul în curs.

În cadrul şedinţei Consiliului ASF de la începutul acestei săptămâni a fost aprobat şi prospectul de bază cu privire la programul de ofertă de vânzare de obligaţiuni emise de Primăria Municipiului Bucureşti. Valoarea programului va fi de maxim 2.220.100.000 lei, iar caracteristicile principale ale fiecărei emisiuni de obligaţiuni vor fi stabilite prin termenii finali. Admiterea la tranzacţionare pe piaţa reglementată a Bursei de Valori Bucureşti a obligaţiunilor emise de Primăria Municipiului Bucureşti se va realiza în baza prospectului de bază, a termenilor finali aferenţi şi a reglementărilor BVB.

De asemenea, a fost aprobată blocarea, începând cu data de 17.04.2015, pe o perioadă de două săptămâni, a transferului dreptului de proprietate asupra celor 1.004.800 acţiuni emise de SCUT S.A. Constanţa, obiect al tranzacţiilor din 16.04.2015, deţinute de COMCM S.A. Constanţa.

În şedinţa de astăzi, Consiliul ASF a audiat şi dezbătut proiectul Strategiei de Ţară 2015 - 2018 pentru România al BERD, care cuprinde principalele repere ale implicării acestei instituţii pe piaţa de capital locală. Consiliul ASF încurajează programele de investiţii BERD pe piaţa de capital, dar şi în sectorul de asigurări şi solicită continuarea proiectelor de asistenţă tehnică pentru dezvoltarea pieţei locale de capital.

În cadrul şedinţei a fost prezentată şi o situaţie a majorărilor de capital aprobate în decursul primului trimestru al anului 2015 pentru societăţile de asigurare şi brokeri. Astfel, suma totală a majorărilor de capital în cazul a 6 societăţi de asigurare se ridică la aproximativ 200 milioane lei, în timp ce pentru un număr de 9 brokeri aceasta este de aproximativ 1,9 milioane lei. Mai sunt în curs de aprobare majorări de capital în valoare de peste 100 milioane de lei.

În vederea alinierii la prevederile art. 129 din Legea 297/2004 privind piaţa de capital au fost aprobate solicitările SC SIBEX - Sibiu Stock Exchange S.A. şi SC Bursa de Valori Bucureşti S.A. de modificare a actelor constitutive. A fost, de asemenea, aprobată solicitarea SAI ATLAS ASSET MANAGEMENT S.A. de înregistrare a unui nou Fond Închis de Investiţii - ALCHEMIST - precum şi înscrierea acestuia în Registrul public al ASF.

Consiliul ASF a aprobat admiterea la tranzacţionare pe Sistemul Alternativ de Tranzacţionare administrat de BVB, în baza dispoziţiilor Legii 151/2014, a acţiunilor unui număr de 15 noi societăţi: ORGANE DE ASAMBLARE S.A. Braşov, CARMECO S.A. Constanţa, CEREALCOM S.A. Alexandria, SOMPLAST S.A. Năsăud, SIBAREX S.A. Câmpineanca, FAIMAR S.A. Baia Mare, COMPANIA HOTELIERĂ INTERCONTINENTAL ROMÂNIA S.A. Bucureşti, LACTAG S.A. Costeşti, AVIAŢIA UTILITARĂ Bucureşti, ARGUS S.A. Constanţa, INSTIRIG S.A. Balş, COMCEREAL S.A. Tulcea, MINEXFOR S.A. Deva, UTILAJ GREU S.A. Murfatlar, LCS IMOBILIAR S.A. Cluj Napoca.

A fost aprobată avizarea prealabilă a modificării Prospectului schemei de pensii facultative pentru Fondul de Pensii Facultative BCR PLUS, administrat de BCR PENSII - Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private S.A., precum şi avizarea prealabilă a modificării Prospectului schemei de pensii facultative pentru Fondul de Pensii Facultative RAIFFEISEN ACUMULARE administrat de S.A.I. RAIFFEISEN ASSET MANAGEMENT S.A. A fost aprobată şi autorizarea modificării Declaraţiei privind politica de investiţii pentru Fondul de Pensii Facultative ING ACTIV şi ING OPTIM administrate de NN Asigurări de Viaţă S.A.

Au fost aprobate modificări ale actelor constitutive pentru două societăţi de asigurare, precum şi numirea unei persoane în funcţia de director general al unei societăţi de brokeraj.

Consiliul ASF se întruneşte în fiecare săptămână pentru a decide asupra măsurilor care trebuie adoptate pentru buna funcţionare şi pentru supravegherea eficientă a pieţelor financiare non-bancare, a participanţilor şi operaţiunilor pe aceste pieţe.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) este instituţia care autorizează, reglementează, supraveghează şi controlează entităţile care activează pe piaţa financiară non-bancară din România.

Înfiinţată în 2013 prin preluarea şi reorganizarea tuturor atribuţiilor şi prerogativelor Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare (C.N.V.M.), Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (C.S.A.) şi Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (C.S.S.P.P.), ASF contribuie la consolidarea unui cadru integrat de funcţionare şi supraveghere pe trei pieţe care însumează peste 10 milioane de participanţi.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6879
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3062
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9723
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.4124

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb