ASHEVILLE, CAROLINA DE NORD: O asociaţie locală a fost înfiinţată să reducă diferenţele economice şi sociale de natură rasială

A.P.
Internaţional / 17 iulie 2020

O asociaţie locală a fost înfiinţată să reducă diferenţele economice şi sociale de natură rasială

Oraşul Asheville, din Carolina de Nord a votat să ofere despăgubiri rezidenţilor de culoare ai oraşului - nu prin plăţi directe, ci prin "investiţii în zone în care rezidenţii negri se confruntă cu disproporţionalităţi", potrivit Citizen Times.

Consilierul Keith Young, unul dintre cei doi membri de culoare ai Consiliului Local al oraşului a spus: "Sute de ani de sânge negru vărsat umple paharul pe care îl bem de astăzi".

El şi toţi cei 7 membrii ai consiliului au votat marţi seară pentru aprobarea măsurii.

Zoung a adăugat: "Pur şi simplu nu este suficient să eliminaţi statutele. Negrii din această ţară se confruntă cu probleme de natură sistematică."

Rezoluţia votată include crearea Comisiei de Despăgubiri Comunitare şi invită grupuri locale şi alte administraţii locale să se alăture. Va fi sarcina Comisiei să facă recomandări pentru programele şi resursele utilizate.

Consilierul Sheneika Smith, a declarat că consiliul a primit e-mailuri de la oameni care "întrebau:" De ce ar trebui să plătim pentru ce s-a întâmplat în timpul sclaviei? "

Smith a răspuns: "Sclavia este instituţia care serveşte construirea unei puternice economii albe, în timp ce încearcă să-i ţină pe negri subordonaţi pentru totdeauna progresului său".

În America, negrilor le-a fost refuzat dreptul la locuinţă prin practici rasiste pe piaţa imobiliară , inclusiv redenumirea sau negarea ipotecilor şi gentrificarea.

Rezoluţia mai notează: "Priorităţile bugetare ale comunităţii pot include creşterea dreptului la proprietate şi accesul la locuinţe accesibile, creşterea oportunităţilor de carieră, îngrijiri medicale , educaţie, ocuparea forţei de muncă şi salarii egale şi corectitudinea în cadrul penal ".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. S-a intamplat (corect multe chiar s-au intamplat si negri au cam suferit prin America de Nord) dar daca tot "reparam" ce a fost incorect in lumea asta ( exceptand ca nu am mai avea timp de nimic altceva 24/24 si 7/7) atunci : 

    De indieni (nativii americani) li se cam rupe in Asheville si bietii de ei au suferit ceva mai MULT decat negri (scuze afro-americani sau cetatenii de culoare -aici nu prea inteleg e o singura culoare pe lumea asta NEGRU? nu poate sa fie si ROSU??) 

    De la o extrema la alta , pana acum ii taiau si spanzurau acum sunt respectati (in vorbe si propaganda)mai ceva ca sfintii...asta e realitatea societatii contemporane  

    De chinezii care au construit caile ferate in USA mai nimic (si au murit pe capete si nu de buna voie!!!) ceva reparatii ??? 

    Da bine acum cu negri, fix la fel ca in chestia aia cu "SI EU" cand isi aduce aminte cate o doamna cand/cum a obtinut ea un rolisor pentru care a fost abuzata acum 23 de ani 5 luni 6 zile 2 minute si 3 secunde...  

    Pana acum era amnezica , dar brusc si instantaneu cand Xulescu (mare regizor, mare actor, mare ... ) a fost acuzat de 18,5 doamne de abuzuri similare hop si ea cu revelatia .... 

    Pai scuzele mele (dar si simpatia si sustinerea mea totala pentru cele care au spus ce aveau de spus ATUNCI cand li s-a intamplat asa ceva ) celor "amnezice" si cu "revelatii" acum dupa decenii , unde va era spiritul civic, si verticalitatea morala pana acum (cu moscul la raze?)... 

    Si daca acum se poate atunci de ce nu se poate pentru TOATE mizeriile de pana acum sau care se petrec ACUM??? 

    E agenda publica ocupata? 

     

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb