Asistăm la linşarea presei din România?

Sorin Roşca Stănescu
Miscellanea / 28 aprilie 2020

Sunt închise site-uri. La foc continuu. La comanda Grupului de Comunicare Strategică. Sub pretextul corect sau nu că, într-o postare sau alta, ar fi dezinformat. ANCOM execută ce i se cere. Asistăm la debutul răfuielii puterii cu presa? Asisăm la declanşarea unui proces de cenzură programată?

Ceea ce se poate observa, cel puţin pentru moment, este că nu sunt suprimate şi şterse postări, ci sunt pur şi simplu suprimate site-uri. Ceea ce dintr-o dată este grav.

În al doilea rând, există site-uri care nici măcar nu au fost anunţate că urmează să fie eliminate de pe internet.

În al treilea rând trebuie să precizăm că, în mod straniu, închiderea unui site relativ important, Justiţiarul, pare a fi consecinţa unor dezvăluiri de presă făcute cu multă vreme înainte împotriva preşedintelui Klaus Iohannis şi legate de afacerile imobiliare ale acestuia.

În al patrulea rând, este interesant să observăm şi reacţia Avocatului Poporului, doamna Renate Weber. Aceasta avertizează asupra faptului că, deşi în decretele prezidenţiale prin care a fost instaurată starea de urgenţă, există menţiuni privind posibilitatea ştergerii unor articole sau chiar a suprimării unor site-uri, acestea constituie un abuz şi o încălcare a Constituţiei României. Culmea este că, aflându-se în direct la un important post de televiziune de ştiri, Avocatul Poporului i-a adresat o întrebare unuia dintre "avocaţii" Partidului Naţional Liberal. Iar acesta a răspuns simplu că, dacă ar fi după domnia sa, ar închide instantaneu sute de site-uri. Pe scurt, Avocatul Poporului se pregăteşte să sesizeze Curtea Constituţională.

În al cincilea rând, Avocatul Poporului, la rândul său, este sesizat de una dintre victime, jurnalistul Marius Albin Marinescu, printr-o adresă oficială redactată de avocatul Dan Chitic.

Şi, în fine, în al şaselea rând, autorităţile de la Bucureşti sunt deja avertizate de instituţiile europene în sensul de a nu utiliza starea de urgenţă şi bătăia împotriva pandemiei ca un război politic declanşat împotriva libertăţii de expresie în România.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Sa fie Iohannis un om rau, razbunator?

    Raspunsul corect la acesta intrebare il vor da rezultatele actualului mandat al presedintelui Iohannis. Daca Presedintele va reusi sa modernizeze si dezvolte tara, ca-i sta la indemina!, va trece in istorie ca un om deosebit, daca nu, chiar poate fi caracterizat de fiecare cum ii vine la gura.

    1. Daca vrei sa spui ceva atunci subiect si predicat , sa inteleaga toata lumea, nu de alta dar povestile cu daca sunt cu n dimensiuni ... 

      PS 

      Romania se "zbate" intre statul de republica semi-prezidentiala si cel de republica parlamentara , si atunci ce ziceai in postarea ta ?( ATENTIE eu doar vreau sa ajut!)

      Autorul sustine:

      "În al treilea rând trebuie să precizăm că, în mod straniu, închiderea unui site relativ important, Justiţiarul, pare a fi consecinţa unor dezvăluiri de presă făcute cu multă vreme înainte împotriva preşedintelui Klaus Iohannis şi legate de afacerile imobiliare ale acestuia." 

      Deci este Iohannis un om razbunator? 

      Presedintele si Guvernul au o conlucrare deosebit de buna. Deci, se poate! Dar acesta conlucrare trebuie extinsa pentru rezolvarea si a altor probleme importante ale tarii, cum ar fi modernizarea si dezvoltarea ei. 

      Constitutia este excelenta, dar nu-i facuta pentru primitivi recalcitranti si indaratnici, ci pentru oameni cu bun simt. 

      Hai ca se poate!

       

      are aceasta colaborare buna cu un guvern pus la dispozitia sa de PSD. :))

    E clar ca a avut loc o lovitura de stat masonica de proportii la adresa democratiei, in conditiile in care drepturile si libertatile fundamentale ale omului sunt sub asediu.

    Ca sa se re-echilibreze lururile avocatul poporului nu e suficient, e nevoie de mult mai mult.. presa, societate civila.. toate fortele posibile. Niste oameni sechestrati in case si urmariti de politie nu pot iesi in strada impotriva escrocilor care au pus pe taraba aceasta tara.  

    1. Bravo Cristian, ca întotdeauna obiectiv și constructiv. Nu ajunge doar Avocatul Poporului, acum sa se miște societatea, sa tragă la răspundere pe guvernanți de suprimarea drepturilor ei, sa gindeasca critic asupra ce i se servește ca varianta oficiala. Dacă toată lumea ii suspectează pe parlamentari, pe guvernanți, pe funcționarii plătiți de romani ca sint corupți, de ce sa fie crezuti acum cind se folosesc de instinctul cel mai adinc al omului, frica, sub paravanul grijii pt oameni? Cind au făcut politicienii și instituțiile lor ceva pt oameni, pt ca acum sa aibă crezare?

    Foarte bine domnule presedinte! Da-ti inainte cu cenzurarea mincinosilor care fac propaganda toxica in mass-media! Sa continuati astfel si dupa trecerea pandemiei!

    Mesaj cod SRS:

    STFU 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb