Asociaţia asigurătorilor din Ungaria primeşte cererile de despăgubire pentru poliţele Astra

Alexandru Costea
Bănci-Asigurări / 16 septembrie 2015

Asociaţia Ungară a Asigurătorilor a anunţat, astăzi, că va primi cereri de despăgubire din partea persoanelor cu asigurare auto obligatorie emisă în Ungaria de către compania românească de asigurări Astra, potrivit agenţiei de ştiri MTI, citată de Mediafax.

Asociaţia asigurătorilor va accepta cereri pentru daunele produse după data de 17 august şi care nu au fost deja transmise către Astra.

Divizia din Ungaria a Astra a înregistrat venituri din prime de 2,8 miliarde forinţi (9 milioane euro) în prima jumătate a anului, echivalentul unei cote de piaţă de 0,62%. Veniturile din prime pe segmentul asigurărilor auto obligatorii s-au situat la 2,2 miliarde forinţi (7,1 milioane euro).

Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a decis la finele lunii august să ceară instanţei intrarea în faliment a Astra Asigurări, după ce compania, aflată în administrare specială, nu a reuşit să atragă 425 milioane lei la capital, despăgubirile urmând să fie acordate de Fondul de Garantare a Asiguraţilor.

Compania de asigurări s-a aflat în proces de redresare financiară începând din februarie 2014, având că administrator special firma KPMG Advisory. Astra Asigurări are 1,8 milioane de asiguraţi, cu 2,5 milioane de poliţe valabile.

Potrivit unui ghid publicat la începutul lunii septembrie de FGA, asiguraţii Astra din Germania, Slovacia şi Ungaria care vor să denunţe asigurarea sau cei care sunt păgubiţi de un posesor de poliţă Astra trebuie să se adreseze Fondului de Garantare a Asiguraţilor.

Preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară, Mişu Negriţoiu, a declarat recent că există bani pentru plata despăgubirilor la Astra şi că situaţia Astra nu este mai rea în prezent din acest punct de vedere, existând reclamaţii şi înainte pentru plata despăgubirilor.

ASF a depus săptămâna trecută, la Tribunalul Bucureşti, cererea pentru deschiderea procedurii de faliment a Astra Asigurări, căreia ASF i-a retras autorizaţia de funcţionare la finele lunii august, după ce planul de redresare financiară a companiei a eşuat.

Acţiunea ASF a avut loc la numai o zi după ce Astra şi acţionarii sai, The Nova Group Investments România şi Epsilon Estate Provider, au deschis o acţiune proprie la Curtea de Apel Bucureşti cerând anularea deciziei ASF prin care autoritatea a hotărât închiderea procedurii de redresare financiară prin administrare specială, stabilirea stării de insolvenţă, declanşarea procedurii de faliment şi retragerea autorizaţiei de funcţionare Astra.

The Nova Group Investments România deţine o participaţie de 72,71% la Astra, iar Epsilon Estate Provider 26,27%. Cele două companii sunt controlate de omul de afaceri Dan Adamescu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7110
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3354
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9529
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.1947

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb