ASOCIAŢIA MONDIALĂ A OŢELULUI: Piaţa oţelului va creşte cu 9,2% anul viitor

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Materii Prime / 13 octombrie 2009

Piaţa internaţională a oţelului a atins, deja, punctul cel mai de jos şi va spori cu 9,2% în 2010, dat fiind că cererea se redresează în SUA, Europa şi Japonia, anunţă Asociaţia Mondială a Oţelului.

"Există semne clare că punctul cel mai de jos a fost atins pe această piaţă", afirmă directorul general al asociaţiei, Ian Christmas, la Beijing, unde are loc reuniunea anuală a organizaţiei. Ian Christmas susţine că, anul viitor, consumul de oţel ar putea creşte la 1,2 miliarde tone metrice, de la 1,104 miliarde, cât este estimarea pentru anul curent.

Societăţile siderurgice îşi reiau producţia în China, Europa şi SUA, în condiţiile în care economia dă semne de redresare.

Potrivit spuselor lui Christmas, consumul de oţel din China ar putea creşte cu 19% anul acesta, la 526 milioane de tone, ceea ce va duce la limitarea declinului global. Producţia de oţel din China (cel mai mare producător siderurgic din lume) a atins un nivel record anul acesta, datorită cheltuielilor guvernamentale de 586 miliarde de dolari, prevăzute în programul de stimulente.

Pentru SUA, estimările arată un declin al cererii cu 39% anul acesta, respectiv o creştere cu 19% în 2010, la 72 milioane de tone, conform Asociaţiei Mondiale a Oţelului. Aceasta mai anticipează că, în Uniunea Europeană, cererea de oţel va scădea cu 33% anul acesta, la 122 milioane de tone, dar va spori cu 12,4% anul viitor.

Asociaţia Mondială a Oţelului aşteaptă o scădere cu 8,6% a cererii de profil în 2009, după ce, în 2008, declinul a fost de 1,4%. Estimarea pentru anul curent, lansată luna aceasta, este modificată în sens pozitiv faţă de cea din aprilie, când declinul preconizat pentru 2009 era de 14,1%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb