ASSA ABLOY: Creştere cu 10% a cererii de sisteme de control acces touchless în contextul pandemiei

S.B.
Companii / 25 mai 2021

Creştere cu 10% a cererii de sisteme de control acces touchless în contextul pandemiei

Sistemele de control acces fără contact (touchless) câştigă tot mai mult teren, mai ales în contextul nevoii de securitate în peisajul pandemic actual, potrivit ASSA ABLOY România, filială a grupului suedezo - finlandez cu acelaşi nume.

Astfel, datele companiei arată că, de la declanşarea crizei sanitare generate de Coronavirus, cererea pentru astfel de produse a crescut cu cca. 10%.

"În contextul în care încă ne luptăm cu pericolele determinate de COVID-19, companiile caută soluţii care să asigure o revenire la un mod de lucru normal şi în deplină siguranţă pentru angajaţi, colaboratori sau clienţi. Astfel, siguranţa în spaţiile publice şi mai ales în cele de birouri a devenit o prioritate pe piaţa locală. În acest sens, o mare parte dintre companii se îndreaptă către soluţii de control al accesului fără contact, dar şi către sisteme care să permită localizarea persoanelor dintr-un anumit spaţiu şi, astfel, gestionarea optimă a vizitatorilor", a declarat Florin Tihulcă, Managing Director ASSA ABLOY România.

Potrivit afirmaţiilor sale, principalele categorii de produse şi servicii ce pot asigura un mediu de lucru sigur din punct de vedere al contextului pandemic sunt sistemele de control acces digitale, automatizările pentru uşi, mânerele antibacteriene sau cele de tip no-hands, dar şi sistemele de monitorizare a accesului în timp real.

"Dacă anterior pandemiei sistemele de automatizare sau cele de monitorizare ale accesului prezentau interes pentru clienţii noştri, mânerele antibacteriene sau cele no-hands nu erau la fel de accesate. Începând de anul trecut am observat însă o creştere a cererii pentru toate aceste categorii şi, per total, estimăm un avans cu 10% al vânzărilor de sisteme de control acces fără contact în această perioadă", a mai spus reprezentantul companiei.

Acesta a subliniat că, principalele industrii care apelează astăzi la astfel de produse sunt cea medicală, şi cea a clădirilor de birouri, acestea fiind principalele zone în care răspândirea virusului Covid-19 reprezintă un real pericol. De asemenea, un interes crescut pentru sistemele de control al accesului touchless există şi în industria hotelieră, cât şi în unităţile de învăţământ.

"Revenirea la un stil de viaţă normal, în care să nu mai fim nevoiţi să ne distanţăm social şi să putem interacţiona poate fi atinsă şi prin utilizarea celor mai noi inovaţii tehnologice. Astfel, organizaţiile din toate industriile apelează tot mai mult la sistemele ce asigură un control al numărului de vizitatori într-un anumit spaţiu", a mai afirmat Florin Tihulcă.

Un astfel de sistem este SMARTair Wireless Online, aflat în portofoliul ASSA ABLOY România, ce asigură un control şi o monitorizare a accesului în timp real, indiferent de dimensiunea locaţiei. Acesta presupune instalarea unor dispozitive Wi-Fi pe toate uşile de acces cu credenţiale precum cartele sau dispozitive mobile. În momentul accesului unei persoane ce foloseşte un element de autentificare, comunicarea dintre dispozitivele wireless şi software-ul sistemului sunt automatizate şi criptate prin intermediul hub-urilor de comunicare. Fiecare hub gestionează până la 30 de uşi pe o rază de 30 de metri. Prin intermediul SMARTair Wireless Online, administratorii de securitate pot actualiza sau respinge drepturile de acces wireless, pot genera înregistrări de audit în timp real pentru orice încuietoare din organizaţie sau pot deschide uşile de la distanţă. În felul acesta, poate fi monitorizat în timp real numărul de persoane ce intră sau ies dintr-o incintă.

"Complementar cu SMARTair Wireless Online, organizaţiile pot integra şi sistemul Bluevision. Acesta este un serviciu Bluetooth de monitorizare a spaţiilor pentru suprapopulare. Bluevision poate fi integrat în orice încăpere şi numără câte persoane se află într-un spaţiu. Mai mult de atât, se pot seta alarme atunci când se depăşeşte un număr maxim stabilit şi acesta are capacitatea de a detecta persoane chiar dacă ele au intrat într-o încăpere fără să utilizeze cardul de acces", a subliniat Florin Tihulcă.

O altă tehnlogie ce poate asigura revenirea la birou în siguranţă este cea de acces cu telefonul mobil. Astfel, prin sisteme precum cu SMARTair Openow cardurile de acces sau cheile pot fi înlocuite de coduri de acces direct de pe telefonul mobil. Utilizatorii pot stoca mai multe chei într-o singură aplicaţie, fără a mai fi nevoiţi să aştepte la coadă la recepţie pentru înregistrarea sau primirea unui card de acces temporar de vizitator.

De asemenea, o altă inovaţie ce poate avea impact în limitarea transmiterii viruşirilor sunt sistemele de automatizare a uşilor. Cu un sistem de deschidere simplu, automat sau fără atingere, se poate intra sau ieşi fără a atinge mânere, apăsa butoane sau întrerupătoare, uşile deschizându-se şi închizându-se singure la trecerea prin spaţiul acestora.

"Suprafeţele de contact ale uşilor reprezintă un mediu favorabil pentru răspândirea bacteriilor şi a viruşilor. Astfel, soluţiile de acces hands-free sunt ideale în contextual actual - mânere antibacteriene, automatizări, acces mobil cu smartphone-ul", potrivit reprezentantului companiei.

Pentru a preveni atingerea suprafeţelor contaminate, ASSA ABLOY propune sisteme de deschidere a uşilor cu braţul sau piciorul, dar şi mânerele igienice sau antibacteriene. De asemenea, accesul cu orice dispozitiv mobil, precum smartphone sau smartwatch, este o soluţie eficientă în contextual actual.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2871
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9089
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4655

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb