Astăzi are loc inaugurarea podului de la Calafat-Vidin

F. A.
Politică / 14 iunie 2013

UPDATE 14:52:

Comisarul Uniunii Europene (UE) pentru politica regională, Johannes Hahn, a fost prezent, astăzi, la inaugurarea podului "Noua Europă" ce leagă Clafat de Vidin, se arată într-un comunicat de presă.

Pentru cosntruirea podului s-au realizat investiţii UE în valoare de 106 milioane euro, acesta fiind doar cel de-al doilea pod de-a lungul frontierei de 630 km dintre ţara noastră şi Bulgaria.

"Podul are o importanţă strategică vitală pentru UE: o legătură esenţială de-a lungul unei rute care s-ar putea întinde din Europa de Nord, ţările baltice, prin Europa Centrală, România şi Bulgaria şi, în cele din urmă, până în Grecia", se arată în comunicat.

În discursul ţinut la inaugurare, comisarul a declarat: "Acest pod este un simbol puternic al politicii regionale a UE, conectând comunităţi şi creând legături de afaceri esenţiale. Astăzi, podul Noua Europă se deschide nu doar pentru trafic, ci şi pentru o întreagă pleiadă de oportunităţi de afaceri şi de cercetare, de pe ambele părţi ale fluviului şi de mai departe".

Podul are o lungime de aproximativ doi kilometri, patru benzi rutiere - două pe fiecare sens (3,75 m lăţime), linie simplă de cale ferată, două trotuare şi o pistă pentru biciclişti, potrivit unui comunicat de presă remis de Ministerul Transporturilor.

Din punct de vedere tehnic, pe sectorul rutier s-au executat lucrări pe aproximativ 8,9 km de drum, dintre care 3,2 km cu două benzi de circulaţie (3,75 m lăţime) pe sens, patru pasaje cu o lungime de 345 m, 290 m, 92 m şi respectiv 83 m şi o staţie de taxare, inclusiv punctul de trecere frontieră - staţia de lucru Calafat.

Sectorul feroviar a vizat lucrări de modernizare a 5,9 Km linie simplă existentă până la staţia Golenţi, 1,9 km CF în staţia Golenţi (4 linii) şi construcţia a 3,2 Km linie nouă simplă electrificată, care permite accesul direct de pe pod la calea ferată existentă Golenţi-Calafat.

Valoarea totală a investiţiei pentru partea română, asigurată din fonduri de coeziune şi de la bugetul de stat, este de 70,6 milioane euro, din care 66,9 milioane euro pentru execuţia lucrărilor.

---

Şoferii de autoturisme cu cel mult 8+1 locuri şi de maşini transport marfă cu greutate mai mică de 3,5 tone vor plăti o taxă de 27 lei (6 euro) pentru trecerea peste noul pod de la Calafat-Vidin, care va fi inaugurat astăzi, pentru maşinile cu mai mult de 9 locuri şi maximum 23 locuri pe scaune taxa fiind de 54 lei (12 euro), transmit sursele de presă.

O alta taxă de 54 lei va fi achitată şi pentru maşini de transport marfă cu o greutate între 3,5-7,5 tone, conform unei hotărâri de guvern.

Pentru maşini de transport marfă cu o greutate între 7,5-12 tone, taxa va urca la 81 lei (18 euro).

O taxă de 113 lei (25 euro) vor plăti şoferii de maşini cu mai mult de 23 locuri pe scaune şi autovehiculele de transport marfă cu o greutate mai mare sau egale cu 12 tone şi cu maximum 3 axe, în timp ce pentru maşinile de transport marfă cu o greutate mai mare sau egală cu 12 tone, dar cu 4 axe va fi plătită o taxă de 167 lei (37 euro).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb