ASTĂZI: Beretta Holding şi Uzina Mecanică Plopeni semnează un memorandum de înţelegere

T.E.
Companii / 10 iunie 2019

Beretta Holding şi Uzina Mecanică Plopeni semnează un memorandum de înţelegere

Uzina Mecanică Plopeni, filială a Romarm, semnează, astăzi, la sediul Ministerului Economiei, un memorandum de înţelegere cu producătorul italian de armament Beretta Holding, a anunţat ministerul.

La eveniment, va participa şi ministrul Economiei, Niculae Bădălău.

Acesta a declarat, în ianuarie, că industria de apărare românească va fabrica o nouă armă de asalt, de ultimă generaţie, în colaborare cu compania Beretta, la standarde NATO, începerea producţiei fiind prevăzută în toamnă.

Fabrica de la Plopeni a fost aleasă de partenerul italian, iar pentru început 30% dintre componente vor fi fabricate pe plan local, a precizat Bădălău, în ianuarie.

Din partea holdingului Beretta va participa preşedintele Franco Gussalli Beretta, iar din partea Uzina Mecanică Plopeni, directorul general Tiberiu Alexandru Pîrvu.

La eveniment sunt invitaţi ministrul Apărării Naţionale, Gabriel-Beniamin Leş, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, precum şi ambasadorul Italiei la Bucureşti, Excelenţa Sa Marco Giugi.

După eveniment, va avea loc o tragere demonstrativă la Poligonul SPP din Popeşti Leordeni, Fortul 11, în prezenţa oficialilor români şi italieni.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. ?BURSA 19.10.2009 – In prag de faliment, uzina de armament Plopeni fabrica rulmenti... Sansa de relansare, ratata intentionat ?, Romarm: ”Arieratele depasesc de trei ori cifra de afaceri”, Administrare speciala, fara privatizare!, ...

    Ha, ha, ha! Fabrica cu traditie: disponibilizari colective=zeci de mii de someri, comercializare de fier vechi, mult fier vechi...Antena 3 26.05.2010 - Dana GRECU : “stiti cum a ajuns fabrica de la Plopeni, uitati-va aici, un pliant, doamnelor si domnilor, pe care l-am primit ieri in redactie, Plopeni, da? Un pliant despre cate si cum ar trebui sa faca oamenii astia … fosta fabrica de armament …20 000 de oameni lucrau acolo la Plopeni, la fabrica de armament, asta este pliantul pentru expozitie…In momentul de fata sunt niste hale paraginite, da, niste hale goale sau pline cu tot felul de fieraraie, da ?... din care se fura pe capete…o fabrica de armament in lichidare, vor s-o lichideze, dar vor s-o lichideze de tot, adica sa fure tot ce se poate …se fura domnule fier vechi…se fura acolo pe capete, sunt in cadere libera si si-au luat o firma de paza privata, intelegeti, privata, firma de paza privata…” 

    Sistemul național de apărare se mai sprijină pe aportul S. UZINA MECANICĂ PLOPENI S.A. ??? S. UZINA MECANICĂ PLOPENI este o filială admirabilă a CN Romarm, este sublimă putem zice, dar lipsește cu desăvarșire la planul de mobilizare și de război !  

    Raport de control nr.1643/10.03.2017- Camera de Conturi Prahova: 

    1.A fost încasată ilegal de la bugetul de stat suma de 89.000 lei, pentru plata unor drepturi salariale pentru persoane care nu îndeplineau condițiile prevăzute în OUG nr.95/2002. În urma controlului Uzina Mecanică Plopeni a virat la bugetul de stat suma de 89.000 lei și dobânzi în sumă de 8.000 lei, plus penalități în sumă de 4.000 lei și a încheiat un angajament de plată pentru recuperarea plăților efectuate către directorii generali ai societății. 

    2.Au fost efectuate plăți fără bază legală, în sumă de 12.000 lei, reprezentând remunerația lunară acordată directorului general (mandatarului), în proporție de 100%, fără a respecta prevederile din contractele de mandat, referitoare la gradul de îndeplinire a criteriilor și obiectivelor de performanță. 

    3.Au fost efectuate plăți fără bază legală, în perioada 01.01.2012 - 31.12.2016, în sumă de 329.420 lei, către Sindicatul Liber Plopeni din unitate cu dobânzi penalizatoare în baza OUG nr.13/2011 în sumă de 43.952,09 lei............. 

    Observatorul ph - CONDUCEREA UZINEI MECANICE PLOPENI, DE LA DNA LA PARCHET 24 aprilie 2014 DNA a trimis la Parchet dosarul Uzinei Mecanice Plopeni după trei ani de verificări. Într-o adresă transmisă liderului de sindicat Mircea Voinea, cel care a sesizat mult mai multe ilegalităţi, conducerea DNA Ploieşti nominalizează persoanele cu funcţii de conducere din UM Plopeni pentru care există indicii că au prejudiciat societatea şi bugetul asigurărilor de şomaj: PÎRVU TIBERIU, Pârvu Valerian, Neagu Gabriela, Radu Nicolae, Irina Valea, Iordache Marian şi Tudor Dan. 

     După ani de zile în care a încercat să convingă organele de cercetare penală să verifice modul în care Uzina Mecanică Plopeni a fost “prădată”, liderul sindicatului Siteco, Mircea Voinea, a constatat că instituţiile de control aruncă “pisica” de la una la alta. “Acest ping pong instituţional este colacul de salvare pentru toţi cei care au adus uzina plopenară în zona insolvenţei, pentru toţi numiţii politic care, în calitate de directori generali, au aplicat doar programe de restructurare a forţei de muncă, reuşind, cu competenţa de care au dat dovadă, să transforme o mare uzină prahoveană într-o fabrică de someri, cu imense hale de producţie abandonate şi lăsate la cheremul hoţilor de orice calibru”, subliniază Mircea Voinea, profund dezamăgit de evoluţia anchetelor. Curtea de Conturi, DNA, Ministerul Economiei şi Guvernul României sunt doar câteva dintre instituţiile pe care Mircea Voinea, concediat ilegal de conducerea UM Plopeni, aşa cum a stabilit definitiv şi irevocabil instanţa de judecată, le-a sesizat cu privire la diverse infracţiuni comise de cei care au condus UM Plopeni din 2008 încoace. Este vorba despre concedieri colective ilegale, furturi de utilaje cu titlu de fier vechi şi multe alte afaceri păguboase, prin care Uzina Mecanică Plopeni a fost adusă în pragul falimentului, fiind în administrare specială de peste 4 ani. După trei ani de sesizări şi plângeri penale, liderul sindical a primit o adresă de la DNA-Serviciul Teritorial Ploieşti prin care este informat că doar două dintre aspectele sesizate vor face obiectul unor dosare de cercetare penală. Mai mult, acestea vor fi soluţionate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti şi nu de DNA… 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb