Joe Biden va face declaraţii despre situaţia din Ucraina

ASTĂZI Joe Biden va face declaraţii despre situaţia din Ucraina

G.B
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 15 februarie 2022

Joe Biden

Joe Biden

SUA-Digi24-15 februarie 2022: Preşedintele Joe Biden va face, astăzi, la 22:30 (ora României), o declaraţie despre negocierile cu Rusia şi situaţia în desfăşurare din Ucraina, în condiţiile în care Kremlinul a anunţat o retragere parţială a trupelor pe care le-a adus lângă graniţele ucrainene.

Joe Biden va susţine de la Casa Albă "o scurtă declaraţie care face bilanţul asupra Rusiei şi Ucrainei; el va repeta că Statele Unite rămân deschise schimburilor diplomatice la înalt nivel, în strânsă coordonare cu aliaţii noştri. Statele Unite continuă să creadă că diplomaţia şi dezescaladarea reprezintă cea mai bună cale de urmat în viitor, însă sunt pregătite pentru orice scenariu", se arată într-un comunicat al preşedinţiei SUA.

Preşedintele american a avut, marţi, o convorbire telefonică cu preşedintele francez, Emmanuel Macron, în cadrul căreia ei au convenit asupra necesităţii "verificării" retragerii parţiale a trupelor ruse de la graniţa ucraineană, care dacă va fi efectiv pusă în practică ar fi un "prim semnal încurajator", potrivit Palatului Elysee.

Biden şi Macron au susţinut de asemenea că trebuie să "rămână perfect coordonaţi" în faţa lui Vladimir Putin.

Acesta din urmă şi-a exprimat şi el în acceaşi zi dorinţa de a continua dialogul cu Occidentul asupra cererilor Rusiei privind arhitectura de securitate europeană, printre care se numără încetarea extinderii NATO, mai ales către Ucraina, retragerea trupelor şi armamentelor Alianţei din statele care au aderat la ea după 1997 şi controlul rachetelor cu rază intermediară de acţiune.

Invazia rusească este tot mai iminentă, spun mai mulţi oficiali occidentali

Rusia a desfăşurat peste 130.000 de militari în apropierea graniţelor Ucrainei în ultimele săptămâni, conform estimărilor americanilor. Marţi, însă, Kremlinul a anunţat că retrage o parte dintre aceşti soldaţi, într-o aparentă schimbare de ton. Totuşi, nici Ucraina, nici NATO nu sunt convinse, iar Jens Stoltenberg a spus, tot marţi, că "nu am văzut niciun semn al reducerii prezenţei militare ruseşti la graniţa cu Ucraina, dar vom continua să monitorizăm situaţia".

Ambasadoarea SUA la NATO a spus de asemenea că şi guvernul american monitorizează situaţia după anunţul Rusiei, conform CNN.

Săptămâna trecută, consilierul de securitate naţională al lui Biden, Jake Sullivan, a avertizat public că invazia rusească în Ucraina ar putea începe în zilele următoare.

"Nu putem prezice ziua exactă, dar spunem deja de ceva timp că suntem în fereastra de timp în care ar putea începe o acţiune militară majoră a Rusiei. Poate începe în oricare zi, inclusiv în săptămâna care urmează, până la sfârşitul Jocurilor Olimpice", a spus Sullivan, duminică.

"Felul în care şi-au adunat forţele şi în care şi-au manevrat obiectele ne arată că există o posibilitate reală de acţiune militară foarte curând. Suntem pregătiţi să lucrăm pe partea diplomatică, dar suntem, de asemenea, pregătiţi să acţionăm cu unitate şi hotărâre cu aliaţii şi partenerii noştri, dacă Rusia acţionează", a adăugat el.

Luni, Volodimir Zelenski a spus că există informaţia că invazia rusească ar începe din 16 februarie. El a spus că a decretat ca această zi să fie declarată "Ziua Unităţii".

De asemenea, SUA şi alte ţări europene şi-au îndemnat cetăţenii să părăsească Ucraina cât mai curând pentru a nu fi în pericol, iar ambasada americană a fost mutată de la Kiev la Lvov, în vestul ţării.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Sperăm ca 15 februarie să fie pomenită ca ziua in care propaganda pentru razboi a progresistilor a esuat.

    1. Eu nu am nicio inclinatie sa pierd o secunda sa il ascult pe primul dezinformator al planetei. Biden. Bagati-l intr-un dulap. A mintit in permanenta de la inceputul pandemiei si pana la criza ucrainiana.

    Nu-l poti acuza pe Biden pentru declaratiile facute! Daca Trump a spus ca omul este cu ceva probleme , ce vina are el?...Orice decizii ia SUA, sunt ale celor din jurul lui. Rusi nu vor ataca Ucraina. Este ca si cum Romania ar ataca Republica Moldova! Si-au incordat muschii rusii, dar cine nu ar face la fel cand vecinii tai aduc NATO si tot ce implica asta langa usa ta? Eu in locul rusilor a-si duce cateva rachete in Cuba, pur.... defensive! Oare cum ar reactiona americanii?

    TOTUL se invarte in jurul intereselor(economico- politice) americane si rusesti. 

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb