Astăzi se judecă apelul în dosarul "ICA"

A.O.
Ziarul BURSA #Companii / 8 aprilie 2014

Astăzi se judecă apelul în dosarul "ICA"

Update Procesul se amână o săptămână

Procesul în care este judecat Dan Voiculescu se va amâna pentru o săptămână, în urma cererii de abţinere a unui judecător din cauza unor suspiciuni privind imparţialitatea lui. Judecătorul este însuşi preşedintele completului, Stan Mustaţă.

Update 09:00 Dan Voiculescu a ajuns la Curtea de Apel Bucureşti

Omul de afaceri Dan Voiculescu a ajuns, în aceste momente la sediul Curţii de Apel Bucureşti, însă nu a dorit să facă nicio declaraţie cu privire la process. El a menţionat că "dreptatea o vor face judecătorii" şi a precizat că va da informaţii după ce va ieşi din sala de judecată.

---

Curtea de Apel Bucureşti ar trebui să decidă astăzi primul termen al dosarului în care omul de afaceri Dan Voiculescu este acuzat de privatizarea frauduloasă a Institutului de Cercetări Alimentare (ICA). Judecătorii au stabilit acest termen după ce, la înfăţişarea din 7 martie, omul de afaceri nu s-a prezentat, iar mai mulţi angajaţi au declarat că doresc să apeleze la noi avocaţi.

Tribunalul Bucureşti a decis în septembrie 2013 condamnarea lui Dan Voiculescu la cinci ani de închisoare cu executare. Totodată, în acelaşi dosar, nutriţionistul Gheorghe Mencinicopschi a fost condamnat la 6 ani de închisoare cu executare, o sentinţă similară fiind dată şi inculpaţilor Corneliu Popa, Cătălin Sandu Jean, Sorin Pantiş, Flavius Pop şi Vlad Săvulescu. Totodată, Gheorghe Sin, Constantin Baciu, Alexandru Petre, Grigore Marinescu şi Vica Ene, cu toţii judecaţi în acelaşi dosar, au primit câte 5 ani de executare. La acea vreme magistraţii au decis ca toţi condamnaţii să înapoieze Ministerului Agriculturii peste 60 de milioane de euro. Pe lângă acestă sumă, Dan Voiculescu ar trebui să returneze statului 135.000 de euro, bani ce reprezintă contravaloarea a 19 milioane de acţiuni ale ICA. Instanţa a pus sechestru pe mai multe conturi ale omului de afaceri, dar şi pe pe un imobil situat în oraşul Otopeni, aparţinând medicului Gheorghe Mencinicopschi, valoarea estimată fiind de peste 450.000 euro. Mai mult, instanţa a dispus punerea sechestrului asigurator asupra mai multor bunuri şi imobile deţinute de fostul director executiv al SC GRIVCO SA Sorin Pantiş, cu o valoare estimată la peste două milioane de euro

Potrivit rechizitoriului, "în perioada 1991-2003, inculpaţii au desfăşurat o serie de operaţiuni financiare şi comerciale frauduloase în scopul de a facilita adjudecarea prin licitaţie, de către Grivco SA (firma lui Dan Voiculescu), a pachetului de acţiuni deţinut de Administraţia Domeniului Statului la ICA, la un preţ mult mai mic faţă de valoarea comercială reală, în condiţii discriminatorii, netransparente şi prin subevaluarea activelor şi a titlurilor de participare".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Sunt convins ca adjudecarea acestor actiuni de la ICA sau facut in mod fraudulos. De asemenea actiuni intreprinse e "plina" tara. Cred ca nu sunt atatia procurori in tara sa acopere toate jafurile de acest gen. M-as bucura ca acest caz sa fie o reala si cinstita actiune judecata de completul de judecata.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb