AstraZeneca susţine că doza "booster" a vaccinului său anti-Covid creşte numărul anticorpilor împotriva variantei Omicron

G.U.
Miscellanea / 13 ianuarie 2022

AstraZeneca susţine că doza "booster" a vaccinului său anti-Covid creşte numărul anticorpilor împotriva variantei Omicron

Compania farmaceutică AstraZeneca a anunţat astăzi că datele preliminare ale unui studiu pe care l-a efectuat asupra vaccinului său anti-COVID-19, Vaxzevria, au arătat că a generat un răspuns mai mare al anticorpilor împotriva variantei Omicron şi a altora, inclusiv Beta, Delta, Alpha şi Gamma, atunci când a fost administrat ca a treia doză de rapel, notează Reuters.

Răspunsul crescut a fost observat la persoanele care au fost vaccinate anterior fie cu Vaxzevria, fie cu un vaccin cu ARN mesager, a declarat producătorul de medicamente, adăugând că va transmite aceste date autorităţilor de reglementare din întreaga lume, având în vedere nevoia urgentă de rapel.

AstraZeneca a dezvoltat vaccinul împreună cu cercetătorii din cadrul Universităţii Oxford, iar studiile de laborator realizate luna trecută au arătat că schema completă cu trei doze ale vaccinului său a fost eficientă împotriva noii variante care se răspândeşte rapid.

Acestea sunt primele date publicate de companie în urma studiilor efectuate asupra unor doze de rapel al vaccinului său.

"Aceste studii importante arată că o a treia doză de Vaxzevria după două doze iniţiale ale aceluiaşi vaccin, sau după un vaccin cu ARN mesager creşte puternic imunitatea împotriva COVID-19", a declarat şeful Oxford Vaccine Group, Andrew Pollard, într-un comunicat.

Un studiu din Marea Britanie realizat în decembrie a constatat că vaccinul Astrazeneca a crescut numărul de anticorpi atunci când a fost administrat ca doză de rapel după vaccinarea iniţială cu acelaşi ser sau cu Pfizer.

Cu toate acestea, studiul a concluzionat că vaccinurile produse de Pfizer şi Moderna au dat cel mai mare impuls anticorpilor atunci când sunt administrate ca doză de rapel.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Sper ca studiul a aratat ca boosterul cu mRNA dupa rapel cu mRNA nu mareste aproape deloc titrul de anticorpi neutralizanti pentru Omicron (ceea ce se vede la nivel planetar). Dar ca boosterul de mRNA peste rapelul de AstraZeneca este mult mai eficace, titrul de anticorpi crescand intre 5 si 10 ori peste cel al rapelului cu mRNA.

    1. Marire raportata la ce valoare a rapelului? Care au fost valorile la rapelul cu AZ si mRNA?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb