ATAC LA PREŞEDINTE Ciuvică insistă că Băsescu ar fi fost colaborator al securităţii

MAKE
Ziarul BURSA #Politică / 11 aprilie 2006

Preşedinţia declară că acuzaţiile lui Mugur Ciuvică au făcut subiectul unui proces pe care acesta l-a pierdut

Mugur Ciuvică a comunicat că "Grupul de investigaţii politice" pe care îl conduce a depus ieri, la CNSAS, documente din care reiese că, pe cînd era student, Traian Băsescu - astăzi, preşedintele României - a fost racolat de securitate, drept colaborator.

Ciuvică afirmă că documentele se găsesc în arhiva Ministerului Apărării şi audosează comunicatului cîteva din ele, spre dovadă că Băsescu a fost colaborator al securităţii.

Ministerul Apărării Naţionale a comunicat, tot ieri, că documentele la care face referire Mugur Ciuvică "au fost întocmite în Ministerul Apărării Naţionale pentru a răspunde unei solicitări a justiţiei", dar că dosarul care le cuprinde "nu mai există la Ministerul Apărării Naţionale".

Preşedinţia a comunicat, după aceea, că documentele lui Ciuvică fac parte dintr-un dosar al procesului în care s-a judecat cu Traian Băsescu, şi în care Ciuvică a pierdut şi prin sentinţă a fost obligat la plata de daune morale de 500 de milioane de lei.

Comunicatul menţionează: "Preşedintele Traian Băsescu reafirmă că nu a semnat niciodată un angajament cu securitatea şi nu a colaborat niciodată cu securitatea ca poliţie politică".

Mugur Ciuvică este un tip simpatic. Fost consilier al preşedintelui Emil Constantinescu, Ciuvică a devenit celebru la momentul primului "Armaghedon" - cel cuprinzînd dezvăluiri despre Adrian Năstase, prim ministru pe atunci - cînd a fost înhăţat de poliţie de pe stradă, fiind suspectat că el s-ar afla în legătură cu autorii.

Putem să credem că, în pofida sentinţei judecătoreşti, el ar avea dreptate. Poate că studentul Traian Băsescu o fi acceptat colaborarea cu securitatea şi chiar cred că cei care călătoreau în străinătate pe timpul lui Ceauşescu aveau o preliminară întîlnire cu un securist, în care îi cereau să le povestească, la întoarcere. Sînt prieteni care mi-au zis asta pe atunci (eu n-am călătorit, în regimul comunist, decît o dată, în URSS).

Deci, cunoscînd cît de independentă poate fi justiţia, pot să cred că, de fapt, Ciuvică ar putea avea dreptate.

Întrebarea este de ce Mugur Ciuvică s-a trezit, hodoronc-tronc, pe 10 aprilie 2006, să mai pună pe tapet problema, cînd sentinţa judecătorească prin care a pierdut în faţa lui Traian Băsescu datează din ... 6 octombrie 2004?!

În cuprinsul unui an şi şapte luni, cît s-a scurs de atunci, Ciuvică putea reacţiona oricînd.

De ce a făcut-o ieri?

Arbitrariul pare să ascundă, totuşi, intenţia de a schimba "agenda opiniei publice". Pare că, în atenţia opiniei publice, se află ceva de la care Ciuvică vrea să o abată.

Între legăturile de afaceri ale lui Mugur Ciuvică apare, la un moment dat, într-un mod destul de curios, cea cu Camelia Voiculescu, fiica preşedintelui Partidului Conservator Dan Voiculescu, cea care este suspectată că a participat la manipularea pieţei acţiunilor "Rompetrol" de care este acuzat Dinu Patriciu.

La 28 noiembrie 2005, Mugur Ciuvică a cumpărat 75% din societatea "Cert Media" SRL de la Camelia Voiculescu.

Pînă atunci, fuseseră parteneri în afacere (Camelia Voiculescu - 75%, Mugur Ciuvică - 20% şi Mihai Bodiu - 5%).

Să existe "o axă Patriciu - Voiculescu - Constantinescu"?

Este oare posibil ca Mugur Ciuvică să lupte ca soldat în armata lui Patriciu? Există, oare, tranzacţii politico-financiare în zona obscură a defunctului PNŢCD? Răbdare. Vom afla.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb