"Ediţia din acest an a târgului internaţional CeBIT a fost o bună ocazie pentru a discuta atât cu reprezentanţii industriei româneşti de IT, cât şi cu partenerii străini despre noile atribuţii de reglementare în domeniul semnăturii electronice, comerţului electronic, mărcii temporale şi activităţii electronice ale ANRCTI. Am avut astfel prilejul de a pune bazele unei cooperări între mediul privat şi instituţia noastră astfel încât să putem crea un cadru propice dezvoltării acestui domeniu", a declarat Dan Georgescu, preşedintele ANRCTI, cu ocazia Zilei României desfăşurate la CeBIT Hanovra.
Pe parcursul evenimentului Dan Georgescu s-a întâlnit cu reprezentanţi ai sectorului public şi privat de IT din România şi cu invitaţii străini interesaţi de evoluţia pieţei româneşti de IT&C, de proiectele şi programele guvernamentale din acest sector, precum şi de oportunităţile de afaceri pentru investitorii străini. "Una dintre priorităţile noastre va fi aceea de a crea un cadru legislativ care să permită o dezvoltare exponenţială a comerţului electronic, aflat încă la valori cu mult sub cele la care ar fi trebuit să se situeze", a adăugat Dan Georgescu.
Noile atribuţii ale ANRCTI prevăd de asemenea şi reglementarea unitară a serviciilor de acces la internet, ANRCTI urmând să stabilească procedurile de administrare a TLD (top level domain) ".ro" şi a adreselor IP. Administrarea efectivă a acestora se va realiza, în continuare, de Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare în Informatică, instituţie care dispune de echipamentele şi de bazele de date necesare.
La ediţia de anul acesta a CeBIT au fost prezente 30 de firme româneşti, reunite sub brandul RomaniaIT. Creative Talent. Technical Excellence. Standul României a fost un real centru de interes atrăgând numeroşi vizitatori.
A 21-a ediţie a CeBIT, unul dintre cele mai importante evenimente internaţionale în domeniul tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor, se desfăşoară anul acesta în perioada 15-21 martie la Hanovra, în Germania.
Autoritatea Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei este instituţia independentă de reglementare în domeniul comunicaţiilor electronice, tehnologiei informaţiei şi al serviciilor poştale. În activitatea sa, ANRCTI urmăreşte ca obiective majore: promovarea concurenţei, protecţia intereselor utilizatorilor finali şi încurajarea investiţiilor eficiente în infrastructură.