"Atric" şi-ar vinde din acţiunile deţinute la "Romnadel"

Iulia Grosu
Ziarul BURSA #Companii / 7 decembrie 2004

Consiliul de Administraţie al "Atric" Bucureşti a convocat adunarea generală a acţionarilor în data de 20 decembrie 2004. Pe ordinea de zi, figurează informarea acţionarilor privind situaţia economico-financiară a societăţii la 30 noiembrie 2004, aprobarea vînzării de acţiuni la societatea "Romnadel" SA şi alegerea Consiliului de Adminis-traţie, ca urmare a modifi-cării structurii acţionariatului. Reprezentanţii companiei ne-au declarat că societatea "Romnadel" a fost constituită la sfîrşitul anului 1994, prin asociere cu firma germană "Haaseckun". "Atric" a adus aport în natură în valoare de 49% din capitalul companiei. Restul de 51% din capitalul social aparţine celuilalt asociat, firma "Haaseckun". "Romnadel" are acelaşi obiect de activitate ca "Atric", şi anume producţia de ace de cu-sut şi accesorii pentru maşinile de tricotat. "Decizia de vînzare a unor acţiuni deţinute la «Romnadel» a apărut ca urmare a propunerii firmei germane de a cumpăra o parte din aceste ac-ţiuni", ne-au spus surse din conducerea companiei. "Adunarea generală a acţionarilor va stabili nu-mă-rul de acţiuni vîndute şi preţul pentru care vor fi cedate", a mai precizat sursa citată.

Conducerea companiei ne-a precizat că societatea nu a avut o evoluţie prea bună în primele nouă luni ale anului. La sfîrşitul lunii septembrie 2004, societatea avea o cifră de afaceri de 34 miliarde de lei şi pierderi de 1,8 miliarde de lei. Factorii care s-au repercutat în mod nefavorabil în activitatea companiei au fost lipsa comenzilor şi scă-derea pieţei pe care activează societatea, din cauza dificultăţilor întîmpinate de industria uşoară. "Atric" exportă 20% din producţie, restul fiind destinat pie-ţei interne. Principalii clienţi ai societăţii sînt "Ciserom" Cis-nă-die, "Fabrica de Ciorapi" Timi-şoara, "Someş" Cluj şi "Tricotaje" Roman.

Capitalul social al companiei se ridică la 10,7 miliarde de lei şi este împărţit în acţiuni cu valoarea nominală de 25.000 lei. Acţionarul majoritar al socie-tă-ţii este firma "Strick Systeme", cu o pondere de 49,56% în capitalul social. Acţiunile companiei sînt listate pe piaţa Rasdaq, sub simbolul ATRI. În şedinţa bursieră de joi, acţiunile ATRI au făcut obiectul a 24 de tranzacţii, în sumă de 4,5 miliarde de lei. Cele 75.368 de acţiuni transferate au reprezentat 17,6% din capitalul societăţii. Preţul la care s-au încheiat transferurile a fost de 60.000 lei/acţiune, cel mai mare din ultimul an. Conducerea socie-tăţii ne-a spus că volumul mai mare de transferuri se datorea-ză intersului unor firme pentru acţiunile companiei, în urma di-zolvării "Asocia-ţiei Salariaţilor", care de-ţinea o pondere importantă din acţiuni.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb