Atu Tech: Vânzările de sisteme de alarmă au crescut cu 20% anul trecut

A.F.
Companii / 21 februarie

Atu Tech: Vânzările de sisteme de alarmă au crescut cu 20% anul trecut

Siguranţa locuinţei devine o preocupare tot mai mare în rândul românilor, în contextul în care circa 40% dintre aceştia intenţionează să achiziţioneze şi să monteze un sistem de alarmă în 2024, potrivit unei analize a Atu Tech, (a2t.ro), magazin online de produse de securitate şi importator român de echipamente de securitate, conform unui comunicat remis redacţiei.

Conform comunicatului, în 2023, piaţa sistemelor de alarmă din România a înregistrat o creştere cu circa 20%, reflectând o adaptare rapidă la noile tehnologii, potrivit analizei Atu Tech (a2t.ro). O atenţie specială a fost acordată soluţiilor wireless, în contextul în care estetica şi funcţionalitatea devin criterii esenţiale de selecţie, pe lângă nevoia crescută de securitate.

Iar producători precum Paradox, Hikvision şi Ajax au ieşit în evidenţă anul trecut prin oferirea de soluţii inovatoare care au răspuns nevoii de securitate a clienţilor, dar fără compromisuri vizuale.

Atu Tech (a2t.ro) a înregistrat, anul trecut, o creştere de 20% în vânzările de sisteme de alarmă, cele mai căutate produse aici fiind sistemele wireless.

"Este cerere foarte mare pentru sisteme de alarmă wireless profesionale. Oamenii pun tot mai mult accentul pe calitatea vizuală a spaţiilor, şi nu doresc să tragă cabluri prin case pentru conectarea sistemelor de alarmă. De asemenea, tot mai mulţi producători au adus în portofoliu alarme wireless profesionale certificate. Totodată, în ultimii 3-4 ani, datorită intrării unor noi concurenţi pe piaţă, precum Hikvision şi Ajax, au început şi vechii producători, ca Paradox şi DSC, să îmbunătăţească gama wireless profesională", spune Sorin Felea, Director Atu Tech, menţionând că, în prezent, sistemele de alarmă wireless profesionale au ajuns la un nivel de preţ mult mai bun faţă de anii anteriori.

Astfel, inovaţia tehnologică şi ajustările de preţ au contribuit la accesibilitatea sistemelor profesionale, cu preţuri începând de la 2.000 lei pentru un sistem aferent unei locuinţe de 100 de metri pătraţi. În contrast, sistemele de alarmă smart-home wireless oferă opţiuni mai economice, începând de la 378.99 lei, cu funcţionalităţi avansate şi integrare în ecosistemele smart ale locuinţelor. Iar în medie, un sistem de alarmă cablat, costă între 1.500 şi 2.000 de lei.

Analiza tendinţelor de consum arată că alarmele se integrează din ce în ce mai mult în sisteme complexe de securitate, recomandate atât pentru sectorul rezidenţial, cât şi pentru cel comercial. Această abordare holistică nu numai că sporeşte eficienţa în prevenirea infracţiunilor, dar asigură şi o gestionare optimizată prin aplicaţii dedicate.

Piaţa evidenţiază o preferinţă clară pentru sistemele care oferă gestionare uşoară prin aplicaţii mobile, integrarea senzorilor de incendiu şi posibilităţi de extensie cu alte dispozitive smart, precum electrocasnice, întrerupătoare, prize smart, relee smart, automatizări de poarta, automatizări de ferestre etc. Aceste tendinţe sunt impulsionate de dezvoltarea sectorului construcţiilor şi de necesitatea crescută de protecţie în faţa infracţiunilor.

Specialiştii în sisteme de securitate Atu Tech (a2t.ro) recomandă ca instalarea sistemelor de alarmă să fie făcută de instalatori profesionişti, autorizaţi. Instalarea necorespunzătoare poate duce la arderea sau la avarierea componentelor, dar, mai ales, la o programare greşită a sistemelor, aspect foarte important în buna funcţionare a acestora.

Atu Tech (a2t.ro) vine în sprijinul clienţilor cu o reţea de peste 2.000 de instalatori profesionişti, care se extinde pe întreg teritoriul ţării (cea mai mare reţea de instalatori de sisteme de securitate din România), care pot asigura servicii de instalare şi mentenanţă.

Totodată, pentru a preveni sau a rezolva problemele care pot apărea la instalarea sau utilizarea sistemelor de alarmă, specialiştii Atu Tech (a2t.ro) oferă, prin telefon, consiliere şi suport tehnic post-achiziţie, iar atunci când e necesară prezenţa unei echipe în locaţie, pot pune la dispoziţie reţeaua de instalatori parteneri care pot prelua astfel de lucrări.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb