AUGUSTIN LAZĂR, ÎNTREBAT DESPRE EFECTELE LEGII RECURSULUI COMPENSATORIU:  "Aş dori să văd studiile de impact pe acest subiect"

Mina Irina
Politică / 26 octombrie 2017

Augustin Lazăr (Sursa foto: Wikipedia)

Augustin Lazăr (Sursa foto: Wikipedia)

Procurorul general Augustin Lazăr a declarat, astăzi, la sosirea la CSM, că, înainte de a vorbi despre situaţia infracţionalităţii ca urmare a aplicării Legii recursului compensatoriu, ar dori să vadă studiile de impact făcute de autorităţi pe această temă.

Întrebat dacă procurorii se aşteaptă la o creştere a ratei infracionalităţii în urma aplicării Legii recursului compensatoriu, Lazăr a răspuns, potrivit news.ro: "Înainte de a face vreun comentariu în această privinţă, mi-aş dori să văd studiile de impact pe care autorităţile le-au făcut cu privire la acest subiect".

De asemenea, întrebat în privinţa pragului pentru abuzul în serviciu a reluat declaraţiile anteriorare conform cărora nu este necesar un astfel de prag.

Procurorul general a afirmat: "Ministerul Public este o instituţie serioasă, care a făcut studii foarte serioase în această problemă si punctul nostru de vedere este bine cunoscut, nu e nevoie de niciun prag".

În ceea ce priveşte modificările la Legile justiţiei, Lazăr a apreciat că este necesar "un dialog sincer" pe acest subiect.

Augustin Lazăr a subliniat: "E necesar un dialog sincer cu magistratii. Nimănui nu foloseşte o justiţie care să fie suspectată de control şi cu toţii avem nevoie de o justiţie independentă, o justiţie care să aibă încrederea oamenilor, inclusiv a celor care lucrează în acest domeniu".

El a fost întrebat dacă sunt probleme legate de controlul Inspecţiei Judiciare la Ministerul Public, în sensul în care membrii echipei de control ar putea avea opinii divergente, cum se întâmplă în cazul DNA. Lazăr a spus, însă, că nu sunt astfel de probleme.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Energia în priză”
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

01 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9758
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4857
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2959
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9766
Gram de aur (XAU)Gram de aur381.9299

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb