AUR anunţă că atacă la Curtea de Apel noile restricţii impuse de Guvern

G.U.
Politică / 15 decembrie 2021

AUR anunţă că atacă la Curtea de Apel noile restricţii impuse de Guvern

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) anunţă că a depus în instanţă o acţiune prin care contestă Hotărârea Guvernului privind prelungirea stării de alertă începând cu 9 decembrie şi cere anularea în parte a Hotărârii CNSU nr. 113/2021 privind stabilirea regulilor de aplicare a măsurii carantinei asupra persoanelor care sosesc în România, informează Agerpres.

"AUR atrage atenţia că, în noile condiţii epidemiologice, Guvernul României şi CNSU continuă să impună măsuri care aduc atingere drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului şi care nu sunt proporţionale şi necesare în vederea încetării răspândirii COVID", precizează miercuri AUR, într-un comunicat de presă.

Deputatul George Simion, copreşedinte AUR, afirmă că, deşi măsura carantinării a fost declarată neconstituţională, CNSU continuă să dispună aceste măsuri, "încălcând" libertatea de mişcare a cetăţenilor în mod "nejustificat".

"Potrivit Curţii Constituţionale, textele de lege privind internarea obligatorie şi carantina în timpul epidemiei sunt neconstituţionale, deoarece sunt lipsite de claritate şi previzibilitate, au un caracter incert şi dificil de anticipat şi nu oferă garanţii privind respectarea unor drepturi şi libertăţi fundamentale. Totodată, CCR susţine că instituirea carantinei în România reprezintă o veritabilă privare de libertate şi o restrângere a drepturilor fundamentale, fără a fi stabilite, la nivelul legislaţiei primare, condiţiile, procedura şi limitele în care autorităţile administrative pot acţiona în sensul restrângerii acestor drepturi. Deşi măsura carantinării a fost declarată neconstituţională, iată că CNSU continuă să dispună aceste măsuri, încălcând libertatea de mişcare a cetăţenilor în mod nejustificat", susţine Simion.

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. Un chibit ce isi da cu parerea de pe margine ca sa se bage in seama.

    Daca erau la guvernare in plin val de pandemie sa vedem ce masuri luau daca se trecea de 500 sau 1000 de morti pe zi. Ii lasau liberi si ii ajutau la sapatul gropilor? 

    1. in Romania se moare fara sa fie inregistrat covid 720/zi .Gargara asta cu mortii are un singur scop. Prin denaturarea cifrelor , sa ajungem la injectiile letale. Ca asa da bine la UE. in FLORIDA , AM CINEVA VENIT DE ACOLO, pe langa faptul ca lumea habar nu are de maasca , vaccin , legile locale , interzic cererea din partea firmelor sau institutiilor guvernamentale sa ceara aceste lucruri. Cu sanctiuni mari in caz contrar . Plus inca multe alte state inclusiv curtea suprema interzice vaccinarea obligatorie bagandu - l pe presedinte si acolitii lui in corzi . Despre ce vorbim . Gargara vaccinista Europeana . Spaga minciunii merge bine in UE . Nu se poate merge asa usor acoloin Florida , Texas si alte state . As pleca maine . Sa stea tot mujicu cu vaccinul pe post de dar de Mos Craciun, Apoi de Paste altul s.a.m.d. Si sa fie protejati. Probabil de d-zeu insusi.

      Ce masuri au luat? Masuri aberante, fara sens, care mai mult rau au facut. Au murit oameni ca nu au adus medicamente la timp.

      AUR, singurii care au fost pentru drepturi si libertati, restul partidelor niste slugi la vandut tara. 

      Gargara asta antivaccinista, antiautoritati, antireglementari nu ajuta la nimic. La altii sunt strugurii ca merele si merele ca pepenii, soarele e mai mare si luna e mai alba si asa mai departe doar ca si in afara Europei exista reglementari si in unele locuri chiar mai stricte.

      Simplu, inchideau cluburile, petrecerile si discotecile. Asta era suficient pentru a opri valul.

      Restul este abuz incalificabil .... ba stai, chiar calificabil drept FASCIST. 

      AUR este singurul partid care inca mai gandeste in termeni de drepturi si libertati INDIVIDUALE si respectiv PROPORTIONALITATEA masurilor.

      Ati auzit mai fascistilor care comentati pe aici fara sa stiti carte? 

      Sa ii spuna si virusului sa se transmita doar in cluburi la petreceri si in discoteci ca altfel nu era destul pentru a opri nici un val.

      AUR este varza si face doar figuratie folosind cuvinte mari.

      Anarhistii au alergie la reguli. Desi sunt numai o mana vor sa impuna vointa lor tuturor. 

      Pentru ce sa aduca medicamente? Pentru un virus care nu exista? Nu trambiteaza colegii vostri de troleala ca e doar un guturai? De unde sa aduca medicamente? De la BigPharma? Vreti sa dati banii romanilor la Oculta? Vedeti ca incurcati mesajele de dezinformare. S-a imbatat trolul sef si va faceti de cap?

      AUR sunt niste tinichele zgomotoase care nu fac nimic. 

      Te inseli. Cele mai multe infectari comunitare sunt din aceste locuri. Nu din magazine. Din acele locuri si apoi sunt duse in familie.

      Da-mi exemple de focare in magazine in timpul valului recent. Adica magazine inchise pentru ca zeci de angajati s-au infectat unul de la altul.

      In afara de parerea ta ai si alte argumente?

      In magazine virusul stie sa sel ecteze doar dintre angajatii magazinului?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb