AUR cere Avocatului Poporului să sesizeze CCR în cazul ordonanţei privind modificarea Codului Fiscal

F.D.
Politică / 27 iulie 2022

AUR cere Avocatului Poporului să sesizeze CCR în cazul ordonanţei privind modificarea Codului Fiscal

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) a depus astăzi un memoriu la sediul Avocatului Poporului prin care solicită acestei instituţii să sesizeze instanţa de contencios constituţional în legătură cu neconstituţionalitatea Ordonanţei Guvernului nr. 16/2022 privind modificarea Codului Fiscal, potrivit News.ro.

"Modificările aduse regimului de impozitare a microîntreprinderilor creează premisa unor discriminări între contribuabili. De asemenea, ordonanţa conţine reglementări neconstituţionale care vizează situaţia angajaţilor cu contract de muncă cu timp parţial. Concret, guvernul a stabilit sarcini fiscale pentru angajaţii care lucrează part-time fără a ţine seama de veniturile lor efective. Într-o perioadă de crize suprapuse, să faci aşa ceva înseamnă o ticăloşie fără margini. Cerem Avocatului Poporului să intervină şi să sesizeze CCR", a declarat preşedintele George Simion.

La rândul său, liderul senatorilo AUR Claudiu Târziu a precizat că "în ciuda faptului că reglementează un domeniu vital pentru societatea românească, mai exact politica fiscală a statului român, ordonanţa a fost adoptată într-o manieră care doar mimează legalitatea".

"Astfel, ordonanţa are la bază o motivare incompletă, deoarece unele reglementări sunt lipsite de orice analiză de impact ori justificare, chestiune dublată de lipsa conformităţii obţinerii avizelor necesare pentru promovarea proiectului de act normativ, iar reglementările care sunt "motivate" sunt lipsite de claritate, precizie şi previzibilitate. Prin această ordonanţă scrisă pe genunchi, guvernul Ciucă şi-a bătut joc de români", a completat Târziu.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Guvernul Ciucă își bate joc non-stop, pas cu pas de români. Niciodată nu sunt bani pentru români. Românul e bun doar de muls, de trimis la cules de sparanghel și scuipat între ochi.

    Bani există doar pentru străini, că-s ucrainieni, că-s nemți, americani, nu contează. 

    Ha, ha! Membrii și simpatizanții AUR lucrează part-Time pentru a avea timp pt proteste și Facebook. La munca, cu norma întreaga! Aducem muncitori străini din nevoia de forță de muncă și AUR-iștii lucrează part-Time! Și-au făcut și microintreprinderi fără angajați! Probabil la acestea lucrează cățeii. AUR-iștilor, la munca cu norma întreaga, ca România are mare nevoie!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb