AUR condamnă documentul intern al Comisiei Europene care recomandă evitarea referirii la sărbătoarea Crăciunului

S.B.
Politică / 2 decembrie 2021

AUR condamnă documentul intern al Comisiei Europene care recomandă evitarea referirii la sărbătoarea Crăciunului

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) condamnă publicarea unei prime forme a unui document intern al Comisiei Europene, adresat traducătorilor, care recomandă evitarea referirii la Crăciun şi înlocuirea numelor biblice în limbajul oficial, informează news.ro.

"Nişte birocraţi nealeşi de nimeni şi care par că nu mai reprezintă pe nimeni şi-au permis să anuleze rădăcinile creştine ale Europei, într-o tentativă fără precedent. Chiar dacă documentul a fost retras de pe site-ul Comisiei, ne exprimăm indignarea în legătură cu această tendinţă a Bruxelles-ului de a defini totul într-o cheie corect politică, pentru a elimina aşa-zise stereotipuri şi a evita aşa-numite discriminări. Cum să elimini Crăciunul din vorbirea curentă? Cum să eviţi utilizarea celui mai frumos nume feminin, cel al Fecioarei Maria? Cum să ştergi din istorie 2000 de ani de creştinism? Doar nişte minţi bolnave puteau să conceapă aşa ceva", a declarat senatorul Claudiu Târziu, co-preşedinte AUR.

"E grav că de la vârful instituţiilor europene există o preocupare constantă de mistificare a realităţii şi de prezentare deformată a unor lucruri elementare. Trebuie să le reamintim acestor birocraţi că există femei şi bărbaţi, iar bărbaţii nu pot naşte; există o credinţă creştină împărtăşită de majoritatea europenilor care, pe 25 decembrie, sărbătoresc Naşterea Domnului Iisus Hristos sau, în termeni populari, Crăciunul. Am impresia că la nivelul instituţiilor europene există o concepţie larg răspândită, plină de prejudecăţi cu privire la creştini. Îi este cuiva ruşine de credinţa creştină a majorităţii cetăţenilor statelor europene?", a subliniat deputatul George Simion, co-preşedinte AUR.

Un document intern al Comisiei Europene care îi sfătuia pe oficiali să folosească termeni cum ar fi "sezonul sărbătorilor", mai degrabă decât Crăciunul, şi să evite expresii precum "made man" (n.r. - făcut de mâna omului) a fost retras după un protest din partea politicienilor de dreapta.

Executivul UE a decis retragerea documentului lansat de comisarul pentru egalitate, Helena Dalli, la sfârşitul lunii octombrie, după un articol din tabloidul italian Il Giornale, care susţinea că este o încercare de "anulare a Crăciunului"..

O serie de politicieni de dreapta, inclusiv fostul preşedinte al parlamentului european Antonio Tajani, membru al Forza Italia a lui Silvio Berlusconi, s-au războit ulterior asupra problemei pentru a-şi exprima opoziţia faţă de sfatul "absurd".

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. prost ca si cel cu 3 articole mai sus...

    AUR, nu asta ma intereseaza ci vaccinarea obligatorie si certificatul fascist. Tampitilor.

    1. Vine si vaccinarea obligatorie. Rabdare.

      sa i Vaccineze pe astai de la H_aur,ca incep sa innebuneasca

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb